Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Zaburzenia wzroku-intensywny wysiłek.

rulezzz

Wysłana - 01 listopada 2008 14:36    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Na poczatku 2 klasy gimnazjum podczas gry w kosza na wfie doznalem wstrzasu mozgu. Mialem zwolnienie przez 2 miechy czasami tylko pokopalem z kumplami na polu. Po miesiacu lub 2 gdy juz cwiczylem zauwazylem u mnie ze podczas wysilku trace wzrok tzn obraz jest zamazany <tak jak podczas wstrzasu 1h od wypadku zaczalem tracic wzrok, zamazany obraz potem szpital itd.>. Z czasem zauwazylem ze moje spojowki sa dosc ostro przekrwione tzn pelno malych zylek ktore zapewne byly przyczyna pogorszenia wzroku. Udalem sie do prywatnego okulisty ten zalecil mi bym odeczekal jeszcze troche lub bym gral jednak nie przemeczajac sie. Pomoglo i utrata wzorku miala miejsce sporadycznie z czesem kwiecien - maj calkowicie ustala. W zaburzeniach tych mozna wydzielic 3 fazy:
1.Zamazay obraz jakies 40min-1h
2.Ostry bol glowy <najczesciej musialem zazywac tabletke by przestalo>
3. Bol glowy podczas dynamicznych, szybkich ruchach glowy <gorna czasc kosci ciemieniowe> zazwyczaj do konca dnia.
Wczoraj podczas wfu po jakichs 5 miesiacach to znowu wrocilo !! Przyznam ze nie gralem ostro bo mialem mecz w kosza i chcailem oszczedzic sily byc moze powodem bylo slonce ktore ostro razilo w oczy. Udalem sie do pielegniarki szkolnej a ona powiedziala ze byc moze to alergia. Dala mi tabletke i poszedlem na lekcje. Tym razem rowniez moza wbylo wyroznic te fazy i nastepowaly tak samo, zylki na spojowkach znowu wyszly jednak zanikly po 30 min. Na wakacjach zdazalo sie ze gralem po kilka h dziennie na upale i nic mi nie bylo. Prosze o jakies sensowne rady lub do jakiego lekarza moge sie udac??? Gdzie napisac na forum???

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 01 listopada 2008 14:42 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 01 listopada 2008 14:42    Edytuj Cytuj
Zawsze podczas wzmożonego wysiłku to występuje?
Jakieś inne symptomy?

doping & zdrowie
Ekspert -

rulezzz

Wysłana - 01 listopada 2008 14:53    Edytuj Cytuj
Gdy normalnie chodze zyje jem itp. nigdy nie miało to miejsca. Rozpoczelo sie to po wstrzasie jak juz mowilem. Podczas gdry w kosza na poczatku takie jakby lzawienie oczu, przymruzanie. Nastepnie coraz bardziej zamazany obraz. CZerwone zylki na spojowce. Po zakonczeniu wysilku jak juz mowilem 3 fazy. Dodam ze jestem alergikiem teraz mniej lecz w dziecinctwie dosc powaznie. Cwicze z hantlami. bycmoze tez przeciazenie w co jednak watpie.

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 01 listopada 2008 15:07    Edytuj Cytuj
Wybierz się do neurologa.

doping & zdrowie
Ekspert -

rulezzz

Wysłana - 01 listopada 2008 15:15    Edytuj Cytuj
W moim przypadku wizyta u neurologa zapewne skonczy sie tomografią komputerową ktorą mialem robioną po wstrzasie i nic nie wykazala. Mozliwe jest ze mam brak jakiejs witaminy??? Zaobserwowalem wczoraj ze gdy zylki zanikają odzyskuje wzrok. Co robic?

rulezzz

Wysłana - 03 listopada 2008 21:11    Edytuj Cytuj
help xdd

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 03 listopada 2008 23:17    Edytuj Cytuj
Niestety sprawa może wydawać się badziej skomplikowana niż pojęcie o tym ludzi z forum.
Musisz swoje pytania kierować do ludzi o odpowiednim - kierunkowym - wykształceniu medycznym.

doping & zdrowie
Ekspert -

rulezzz

Wysłana - 04 listopada 2008 15:49    Edytuj Cytuj
Znasz moze jakies forum na ktorym moglbym opisac swoj problem??

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 04 listopada 2008 15:51    Edytuj Cytuj
Szukaj w sieci tematycznych form n/t.
Ale radziłbym jednak realnie podejść do sprawy i szukać pomocy w rzeczywistości.
Internet to nie przychodnia na odległość jak większość ludzi sądzi.
Wprawdzie idzie się sporo dowiedzieć, ale uleczyć się człowieka nie da...

doping & zdrowie
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zaburzenia wzroku-intensywny wysiłek.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.