Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 849 razy
słowa kluczowe: zaburzenia 
Autor

Zaburzenia snu

cin_91

Wysłana - 18 lutego 2008 20:58    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Tak więc od dłuższego czasu nękają mnie problemy ze snem... na początku był to sen 5-7 godzin czyli tak w miare , (gdzieś tak od ok 7 miesięcy) nie dawno, ok. 1,5 miesiąca temu problem się pogłębił , dzisiaj spałem ok 4 godzin, ale zdarza się tak że śpię np 2 godziny np w czwartek spałem 1,5 godziny... jest to bardzo irytujące, staram się zasnąc, zasypiam na godzine i nie moge dalej spać...
Poniekąd może to być spowodowane moim nadciśnieniem , nie jest ono jakieś wielkie ale jest...
zaczęło mnie to denerwować, bo nie moge się już w ogóle skupić w szkole i bardzo mi to przeszkadza, nie mam siły
Niedobór jakich pierwiastków powoduje zaburzenia snu? Magnez, żelazo, coś jeszcze? Czym może być to spowodowane?
Poniekąd może mieć na to wpływ stres, jednak ostatnio nie mam już większych zmartwień
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat?
Czy może od razu udać się do lekarza lepiej?

Zmieniony przez - cin_91 w dniu 2008-02-18 20:59:14

Memento mori

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 lutego 2008 21:02 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
SFD - SFD 100% Pure Power

CENA: 4.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

Giaur

Wysłana - 18 lutego 2008 21:02    Edytuj Cytuj
Ile masz lat? Ostatnio czytałem, że 30%( chyba, nie pamiętam dokładnie) nastolatków ma jakiegoś rodzaju zaburzenia senne. Sam nie wysypiam się tak, jakbym chciał. Pewnie minie, tylko nie czepiaj się leków nasennych.

Force is what makes the athletic world go round and round and separates the men from the boys.

cin_91

Wysłana - 18 lutego 2008 21:10    Edytuj Cytuj
no dobra ale bez przesady... to już chyba jest przegięcie, jesli chodzi o wiek to dzieciak , 17lat

Memento mori

federer27

Wysłana - 18 lutego 2008 22:34    Edytuj Cytuj
witamina b-complex i lecytyna rozwiążą problem
i nie zapomnij podziękować

nn

Giaur

Wysłana - 18 lutego 2008 22:56    Edytuj  Cytuj
Przejdzie - nie martw się, ale jakieś suplementy mogą pomóc ( bardziej jako placebo ;P ). Wstawaj i kładź się wcześniej, mnie coś takiego służy.

Force is what makes the athletic world go round and round and separates the men from the boys.

cin_91

Wysłana - 18 lutego 2008 23:26    Edytuj Cytuj
co do Twojej wypowiedzi "Giaur" hmmm myślisz że nie próbuje chodzić wcześniej spać? Próbuje zasnąc np już od 21 i leże tak przez np 4-5 godzin i nie daje rady, szlak mnie trafia, robie coś na chacie albo wychodze sie przewietrzyć i znowu próbuje
nie zasne wcześniej niż o 1 , chociaż i tak przeważnie zasypiam po 3 a musze wstawać juz o 5-6 ... jakbym dawał rade zasypiać o północy to by było za***iście
czy to przejściowe? nie wiem jak trwa to od ponad pół roku... ;/
sogami nie obdaruje , bo nie posiadam konta, ale dzięki za wszelkie odpowiedzi

czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jeszcze na temat suplementacji?

ok kupiłem dzisiaj lecytyne+b-complex zobaczymy co z tego bedzie :)

Zmieniony przez - cin_91 w dniu 2008-02-19 11:06:50

Memento mori

M.Kopernik

Wysłana - 19 lutego 2008 11:48    Edytuj Cytuj
a badałeś tarczyce? ;)

"Kopernik też była kobietą!"

cin_91

Wysłana - 19 lutego 2008 12:44    Edytuj Cytuj
zaraz skocze po wyniki bo ostatnio miałem jakieś badania na tarczyce , za 5 minut dam odpowiedz :D
"USG tarczycy: Tarczyca miernie powiększona, jednorodna o prawidłowym echu miąższu. Prawy płat- 1,7x1,2x4,3cm , Lewy płat- 1,6x1,4x4,2cm. Tchawica prawidłowa. Niestwierdza się odczynu węzłowego w otoczeniu gruczołu"

Zmieniony przez - cin_91 w dniu 2008-02-19 12:46:59

Memento mori

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 19 lutego 2008 16:43    Edytuj Cytuj
Poczytaj n/t "higieny snu".
Czy postępujesz dobrze przed pójściem spać.
Albo początki złego - bezsenność...

doping & zdrowie
Ekspert -

cin_91

Wysłana - 19 lutego 2008 17:30    Edytuj Cytuj
na temat higieny snu czytałem już dawno gdy miałem lekkie problemy ze snem, oczywiście kofeiny w ogóle nie spożywam, papierosy itp także, alkohol okazjonalnie, więc nie powinno to mieć większego wpływu.
Zobacze jak bedzie z tą lecytyną i tymi witaminkami, za pare dni zdam relacjie

Zmieniony przez - cin_91 w dniu 2008-02-19 17:32:51

Memento mori

M.Kopernik

Wysłana - 19 lutego 2008 18:41    Edytuj Cytuj
a tsh robiles?

"Kopernik też była kobietą!"

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Zaburzenia snu

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.