| Autor |
"Za częste sikanie" |
|
|
Adamrybka
|
|
Wysłana - 30 wrzesień 2008 20:21 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam mam problem chodzi o to ze codziennie biegam do kibelka ze 30 razy w szkole co przerwe musze bo mi sie siku chce nawet jak nic niepije(niejest to ze ja sobie wymyslam bo sikam dużo )co to jest ?
| |
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
MadCrew
|
|
Może przeziębiłeś pęcherz i dlatego,ale najlepiej wypadało by iść do urologa z tym i on ci powie co Ci dokładnie jest.O ile coś ci jest
|
|
|
flex1976
|
|
od jakiego czasu masz takie objawy?
|
|
|
|
_radek
|
|
najlepiej porozmawiac z urologiem.... ja kiedys tak mialem ale wtedy bylem tydzien pod namiotem i pod koniec mnie to dopadlo wiec wtedy chyba to bylo przeziebienie pecherza/nerek czy cos podobnego... no ale wrucilem do domu i bylo dobrze... moze wychodziles ogrzany i slabo ubrany z kas i Cie przewialo.... ja na twoim miejscu bym poczekal jeszcze kilka dni i poszedl do urologa
|
|
|
rolka
|
|
przy zapaleniu pęcherza piecze przy oddawaniu moczu i bolą plecy nisko przy lędzwiach no i z przodu pęcherz również . Jak miałem zapalenie p. to też krew była w moczu więc łatwo było zauważyć jego zmianę koloru -> jeśli coś z pęcherzem jest to na pewno wyjdzie w badaniu moczu. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
d4nny
|
|
kolega często biegal lać, ma coś z nerkami a to w jego przypadku jest choroba genetyczna | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
federer27
|
|
mogłeś przeziębić pęcherz ewentualnie nerki
może masz za mało hormonu regulującego wydalanie moczu(wazopresyny), ale wówczas sikał byś także w czasie snu(mimowolnie), więc to raczej odpada | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Darek62
|
|
Trzeba iść do lekarza pierwszego kontaktu,a on skieruje albo do urologa albo nefrologa.
Zmieniony przez - Darek62 w dniu 2008-10-04 23:10:49 | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
krzykacz
|
|
KULTURYSTYKA.PL
|
|
|
|
|
PanTomasz
|
|
1. zwyczajnie przeziebiles pecherz. Wcale tak jak napisal kolega wyżej nie muszą wystapić bóle w ledzwiach ani przy oddawaniu moczu ale moga. Profilaktycznie możesz wziąść furagine. a najlepiej udać sie do lekarza.
2. Jeśli nic Cie nie boli, a tak jak mowisz czesto oddajesz mocz, jestes czesto senny i spozywasz duze ilosci wody to nie zaszkodzi badanie krwi. Głownie chodzi mi tu o cukrzyce.
3. Jeśli byłaby to choroba genetyczna to raczej mialbys taki problem juz od dziecka.ale tez to nie jest reguła. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
flex1976
|
|
chyba autor tematu już nie jest zainteresowany tą sprawą
po tygodniu już zapewne zapomniał o swoim nadmiernym sikaniu
|
|