Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2067 razy
słowa kluczowe: czym  zacz 
Autor

Z czym zacząć?

SFD

Wysłana - 24 września 2000 20:32    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Cześć wszystkim,

Mam 17 lat, 172 cm wzrostu i ważę tylko 54 kg. Chciałbym zacząć uprawiać kulturystykę, oczywiście nie zawodowo lecz dla przybrania masy i siły. Chciałbym się dowiedzieć czy w początkowym okresie (2-3 tygodnie), kiedy będę ćwiczyć z małymi obciążeniami (lub bez) potrzebne będzie stosowanie jakiejś odżywki?

W późniejszych okresach uważam stosowanie jakiejś odżywki za niezbędne, aby uzupełnić substn. stracone podczas treningu. Nie wiem jednak jaką odżywkę wybrać. Czy powinienem zastosować węglowodanową czy białkową? A może jakieś "gainery"? O sterydach, koksach i prohormonach raczej nie ma mowy. Co sądzicie o takich odżywkach białkowych jak:
Olimp 65, Olimp 80, Olimp Sojavit i Provit 85? A może znacie jakieś inne, stosunkowo niedrogie ale godne polecenia odżwyki?

I jeszcze jedno pytanie, chociaż nie bardzo związane z tematem suplementów, ale nie wiedziałem gdzie je zadać. Mam zamiar ćwiczyć w domu i dlatego chcę sobie kupić jakąś ławeczkę kulturystyczną (sztangi, hantle i obciążenia już posiadam). Czy znacie jakiś dobry sklep internetowy z takim sprzętem? Widziałem ostatnio ławeczkę poziomą/skośną razem z modlitewnikiem za 356 zł. Czy jest to dobra cena?

Z góry dzięki za odpowiedź,

Olek, olek_b@poczta.wp.pl

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 maja 2001 13:03 
W większości przypadków polecamy:

Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Kondziu

Wysłana - 25 maja 2001 13:03    Edytuj Cytuj
W początkowym okresie nic kolego nie będzie Ci potrzebne, polecam tylko dobre odżywianie się, odpoczynek i trening. Najlepsze efekty osiąga się na początku tej przygody, problemy zaczynają się z czasem, po kilku miesiącach ćwiczeń gdy organizm się już przyzwyczaji do ciężaru. Wtedy można skorzystać z supelemntów.

Pozdrawiam.

"Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy"

"Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy" @ doradca w suplementacji @
Członek mafia.suple.hardcor.pl
Specjalista -

Sloniu

Wysłana - 25 maja 2001 14:56    Edytuj Cytuj
Kondziu ma w 100% racje. Trenuj bez jakichkolwieg suplementów. Ułóż sobie odpowiedni trening i luz.

Sloniu

Największe dobro nosi pierwiastki zła i największe zło nosi zarodki dobra.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.