Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 89013 razy
słowa kluczowe: zrob  sprzęt 
Autor

ZROB TO SAM !!! - sprzęt

Krsticz

Wysłana - 15 października 2002 14:38    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

hej!
postanowile mpodzielic sie swoimi pomyslami (moze nie jestem pierwszy, ale nigdzie na forum czegos takiego nie widzialem jeszcze)

jak ktos ma kase to moze sobie sprzet kupic. a jak ktos nie ma za wiele kasy, to moze sobie sam zrbic. trzeba tylko troche checi :)

kiedys piasalem jak zrobic duzy worek:
odcinasz nogawki i zszywasz je jakas dratwa (mocne szycie musi byc). zwiazujesz na dole jak zwykly worek (tez mocno). wypychasz go piachem albo szmatami (z piachem jest bardzo twardy i przed napieprzaniem w niego lapkami trzzeba go obic jakims kijem... zeby zmiekl). ten z piachem jest twardszy do dolu. tzn. im nizej tym twardszy. ciosy na "glowe" so ok, ale na "korpus" juz jest twardo. troche rece bola. dla wzmocnienia mozesz wykonac dwa takie worki i jeden w drugi wsadzic i dopiero potem piach wsypac. ja mam pojedynczy to w szwach mi sie rozlecial jak przywalilem sierpa na "korpus"... (mozna sie podniecic jak sie worek rozwali). teraz owinalem go szeroka tasma i dalej nawalam...
zalatw sobie spodnie od jakiegos skate, bo od zwyklych spodni worek jest bardzo cienki (średnica 20cm).
drugi worek zrobilem dajac jedna nogawke w druga i piachu nasypalem... lzejszy niz taki dlugi (2 zszyte nogawki) - tez twardy.
no a moj 3 wrek to "gruszka" - pol nogawki z piachem na dlugim sznurze... to juz nie jest takie twarde tylko troche ciezkie. stajesz sobie np pod miejscem w ktorym przywiazany jest sznurek i ten woreczek na ciebie leci; no to ciach mu strzala i tak dalej...

ostatrnio zrobilem refleksowke, a teraz robie tarcze

REFLEKSOWKA - z jakiejs starej pilki; rozcinasz na jakiies 10cm; robisz 2 dziurki z gory i symetrycznie 2 na dole; przewlekasz przez nie jakis mocny i gruby sznurek i wiazesz go w srodku; pilke wypychasz szmatami.
ja roblem ja z pilki do kosza i jest troche ciezka, ale niezle smiga... lepszy ryzd niz nic. uzylem gum od bagaznika samochodowego...

tarcze - rys. powinien wszystko wyjasnic. gabka powinna byc twarda, a nie taka jak do kapieli. z tapicerem trzeba pogadac - za piwko na pwno da jakies scinki.
gume zaklada cie na palce - kciuk zostaje na zewnatrz, a rzepami owijamy nadgarstek. jak to dziala to jeszcze nie wiem, ale jestem dobrej mysli...

MAC GYVER RULEZ !!!
ameryki nie odkrylem, ale moze komus to pomoze...
jak macie jakis sprzet wlasnej roboty to wrzuccie tutaj jego rys, lub jakis opis!! a moze scan...

teraz niech jacys specjalisci wypowiedza sie jak na tym sprzecie cwiczyc: jakie serie, kombinacje, po ile czasu, etc...

Gdy cierpisz - wiesz, że żyjesz.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 października 2002 14:50 
W większości przypadków polecamy:

ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Krsticz

Wysłana - 15 października 2002 14:50    Edytuj Cytuj

a tu tarcze...
ponawiam prosbe o wypowiedz na temat cwiczen na tym sprzecie.
we wrzesniowym budokanie byl artykul o tarczowaniu - calkkiem fajny.
jakby ktos moze go przytoczyl...

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 15 października 2002 15:07    Edytuj Cytuj
sog.

SI VIS PACEM, PARA BELLUM...

Kask ZASŁUŻONY

Wysłana - 15 października 2002 15:55    Edytuj Cytuj
Ode mnie tez. Bardzo pomyslowe - tylko z ta plyta pilsniowa to bym czyms bardziej miekkim zastpil lub dobrze ja czyms obil. Bo raczej bedzie slabo amortyzowala i sie nie sprawdzi przy kopnieciach. Ale dobre pomysly masz Kristicz ...

On nie jest taki woli mięso niz buraki.
Wasz
czytelnik dzialu ...

Nie spij, bo ci garnek zlota podrzuca.
Specjalista -

Dlugopis

Wysłana - 15 października 2002 21:09    Edytuj Cytuj
Za refleksowke masz soga.

Suma inteligencji na swiecie jest stala... Populacja rosnie.

powiedz wole Zozole
wole Zozole powiedz wole Zozole

Bongo

Wysłana - 15 października 2002 21:35    Edytuj Cytuj
ehem!jak ty chcesz przywiazac tym "sznurkiem" ta pilke?
przeciez ona wyleci szybciej niz myslisz.
ja mam pilke w pokoju i powiem wam ze psuja sie gumy przy zaczepach i same zaczepy (plastikowe gowna).

tarcze powinny byc miekkie.plyta pilsniowa ?!
ale i tak niezle.zreszta tarcze to nie wielki wydatek.rzedu 30zl
jakies syfne ale na poczatek wystarcza.a bardzo sie przydaja.
ale i tak lap sogacza. :=]

pozdrawiam
Bongo

pozdrawiam
Bongo

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 15 października 2002 23:26    Edytuj Cytuj
piłkę da się "przywiązać" - sam tak robiłem, trzeba troszke pokombinować.

SI VIS PACEM, PARA BELLUM...

SFD

Wysłana - 16 października 2002 08:47    Edytuj Cytuj
Prywatnie już pochwaliłam, a służbowo - sog.

barbara

Karate

Wysłana - 16 października 2002 14:26    Edytuj Cytuj
i ja sie dorzucę SOG-iem.
Wreszcie zamiast wszystkich kłótni jakiś fajny i przydatny temat,oby tak dalej!

"Karate ni sente nashi"-Gichin Funakoshi.

Krsticz

Wysłana - 16 października 2002 19:41    Edytuj Cytuj

dzieki za sogi :)
Kask: sog za to obicie
a wiec tak: tarcze wsadzilem w nogawke od spodni i teraz to nawet fajnie wyglada. obszylem z gory i z dolu. takze teraz ze plyta pilsniowa i gabka sa obszyte. przy plycie latwo przyszyc gumke i rzepy do obszycia. takze obszycie jest jak najbardziej OK.
odnosnie tego ze plyta pilsniowa jest zbyt twarda to wydaje mi sie ze to nie ma wiekszego znaczenia. moim zdaniem wiele zalezy od gabki... taka gabka jaka jest w krzeslach, wersalkach - miekka ale gesta (nie jak te do kapieli - miekkie i rzadkie).
ja dostalem gabke o wymiarach 14x8x14cm (2 sztuki) i jest (wydaje mi sie ) odpowiednia - czas pokaze. takie wymiary akurat pasowaly do nogawek moich spodni (nawet nie trzeba bylo zwezac - na styk byly

teaz o tym jak przymocowac pilke.
robisz dwie dziurki (rozgrzanym gwozdziem) z gory i z dolu pilki i przewlekasz przez nie sznurek tak jak jest na rysunku. wazne zeby to byl jeden sznurek (a nie 2: jeden na gorze i jeden na dole, bo jakby mocniej ktos walnal to pilka moze sie rozerwac, a tak nie ma tego problemu).

a wy co? MAC GYVERA nie ogladaliscie? chwalcie sie, bo jakos nie chce mi sie wierzyc, ze niczego sami nie zrobiliscie.. takie z was lenie. ja tu rysuneczki trzaskam...

wszystkie uwagi (negatywnie rowniez) i propozycje ulepszenia mile widziane... a moze uzywacie jakiegos prostego sprzetu (do treningu SW rzecz jasna), ktory mozna latwo w domu zrobic? to dawajcie jakies zdjecie. opmyslimy..
pozdrawiam i dziekuje

Krsticz

Wysłana - 19 października 2002 19:09    Edytuj Cytuj
uuuuuuu cos cienko..
kiedys na jakiejs stronce o karate widzialem opis makiwary.. moze ktos to znalazl i moglby tu umiescic...

Odpowiedzi jest na 18 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ZROB TO SAM !!! - sprzęt

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.