Witam! Mam pytanie czy jeśli drętwieje mi ręka i marźnie, palce są skostniałe to są to objawy zaburzeń krążenia? Może spowodowane to jest niedoborem jakis witamin? Jeśli tak to czego? Może zacząć stosować omege-3? Z góry dzięki za odpowiedż Pozdrawiam!
"...lepiej byś był mistrzem, nie wystarczy biegać szybko.. tutaj MUSISZ biec najszybciej!!"
po pierwsze : wiek płeć coś o sobie itp po 2 - szukaj zespół Raynauda , z . cieśni nadgarstka , może patologia w okolicy kręgów szyjnych ...
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1131923357000
Kania_
Wysłana - 14 listopada 2005 10:30
mam 16 lat jestem dziewczyną i tutaj jest taka sprawa, że jakiś rok temu złamałam kośc ramienną tej ręki, a dokładniej 2x =/ hmm co jeszcze, jeśli to ma jakies znaczenie to trenuję kick-boxing no i chyba tyle... będę wdzięczna za odpowiedź
Zmieniony przez - Kania_ w dniu 2005-11-14 20:44:03
"...lepiej byś był mistrzem, nie wystarczy biegać szybko.. tutaj MUSISZ biec najszybciej!!"
1131960638000
Boofi
Wysłana - 15 listopada 2005 00:04
po pierwsze czy było to złamanie otwarte , ewentualnie z przemieszczeniem czy mogły ulec uszkodzeniu jakies struktury ? -po 2 czemu 2krotnie ta sama kość ? czy już radziłaś sie jakeigoś lekarza ? czy e dolegliwości występuja od chwili złamania czy może były już wczesniej ?!
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1132009448000
Kania_
Wysłana - 15 listopada 2005 00:54
było to złamanie z przemieszczeniem, a 2x ta sama kość bo po wyjęciu z gipsu (prawdopodobnie byl za wczesnie zdjęty) gwałtowne ruszenie ręką ją na nowo złamało, tak przynajmniej powiedział mi lekarz... Wpakowali mnie na kolejny miesiąc w gips i później po rehabilitacji było juz dobrze, a najbardziej własnie zastanawiający jest dla mnie fakt, że to mi się zaczeło robic teraz, może od tygodnia, półtora... nigdy wczesniej tak nie było. Bolało czasami, na jakąś zmianę pogody czy coś, ale lekarz mnie uprzedzał, że tak będzie przez jakiś czas albo juz na stałe, ale nic o żadnym drętwieniu ani nic nie wspominal... nie byłam jeszcze z tym u lekarza, ale mam zamiar się wybrać tak kontrolnie :)
Zmieniony przez - Kania_ w dniu 2005-11-15 01:01:43
1132012443000
Boofi
Wysłana - 15 listopada 2005 01:34
no to jak najbardziej i jak najszybciej dolekarza się zgłoś oczywiście ze sobą zdjęcia i jakaś dotychczasowa historia choroby jesli takowa posiadasz (badania , wypisy itp)
Ekspert -
1132014842000
Kania_
Wysłana - 15 listopada 2005 14:32
dzięki za pomoc zgłoszę się jak najszybciej :)