Stosowanie stackow i suplementacja kreatyna to zawsze dosc zlozony problem, ale prawdziwa struktura problemu lezy nie tylko w dawkowaniu poszczegolnych produktow ktore laczymy ze soba, ale zalezy ona takze od intuicyjnej i dobrze wyrownowazonej zasadzie rozlozenia wszystkiego w ciagu dnia. Dzis wiemy ze wiekszosc osob na ktore rzekomo xpand nie dzialal, to nie te osoby ktore nieprawidlowo go stosowaly! to osoby ktorych plan dnia byl nie uporzodkowany.A wiec w zaleznosci o ktorej godzinie trenujesz i ktora godzina to dla Ciebie rano? :/ Stosuj nastepujaco:
Pobudka 8-10 () trening 13-14 = opcja 1:
1.na czczo pol porcji xpanda ( polowa skladnikow w zupelnosci wystarczy na poranne uzupelnienie kreatyny, choc jestem przeciwnikiem stosowania stacku rano i wykorzystywania go do celow innych niz w obrebie treningu to mysle ze moje rozwiazanie daje ci logiczne dawkowanie. Chetnie zamienilbym stack rano na porcje zwyklej kredki ze wzgledu na priorytetowosc stacku na treningu i po za nim a nie przed nim.No ale niech juz bedzie.Dlaczego polowa porcji xpanda? ze wzgledu na efektywnosc i zywotnosc skladnikow. Jezeli wezmiesz cala porcje xp rano a twoj trening jest w godzinach przed obiadowych to kolejna dawka stacku przed treningiem nie bedzie miala zadnego sensu, a malo tego nie bedzie odczuwalna.Choc spelni posrednio swoja role ty na treningu nie odczujesz za bardzo pompy, czy tez znacznego przyplywu energii, bo porcja z rana nadal bedzie w pewnym stopniu dzialala, lub skladniki ktore nawet juz wczesniej wchlonal organizm nadal beda w trakcie syntezy w twojej krwi i nowa porcja w zbyt krotkim czasie stanie sie nieporozumieniem.
2.Porcja Przed treningiem to porcja horse power - dla pompy, energii, skladnikow odzywczych transportowanych podczas wysilku.
3.bezposrednio po treningu wez porcje xpanda - dla regeneracji po wysilkowej przy uzyciu skladnikow takich jak: kreatyna, n-acetyl glutaminy czy bcaa
Dalsza czesc dnia powinna opiewac w dobre pelnowartosciowe posilki, kreatyna interesuje ciebie tylko: rano - gdy miesnie sa glodne bialka i dodatkowego paliwa regenerujacego oraz przed i po treningu. Nie radze brania na noc kreatyny ze stacka, jesli nie chcesz miec problemow ze snem. Zreszta to sie mija z celem, niektorzy stosuja kreatyne na noc, ale ja jestem zdania ze na noc godzine przed snem w zupelnosci wystarczy dobry wysokobialkowy posilek i nieprzerwane 8 godzin snu. Nie faszeruj sie na noc, Kreatyna i tak spelni swoja role w ciagu dnia i utrzyma sie po treningu.
Pobudka 6-7 () trening 16-17 = opcja 2:
1.bezposrednio po pobudce - pelna porcja xpand
2.przed treningiem porcja horse power
3.po treningu porcja xpand
pozdro
"Czy Bóg stworzył by ciężar, którego Sam nie może podnieść?"