| Autor |
"Wzrost a waga" |
|
|
bokserx
|
|
Wysłana - 8 luty 2010 18:18 | zgłoś naruszenie regulaminu
Trenuje boks od kilku miesięcy, mam 19 lat. Trener chce mnie wysłać na zawody. Mam 195cm wzrostu i 105kg wagi przy średnim zatluszczeniu. Tutaj pojawia się moje pytanie. Zbijac wagę do kategori ciężkiej czy walczyć w super ciężkiej (boks amatorski)?
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
mak5iu
|
|
To zależy od ciebie jeśli masz możliwość i uważasz że lepiej czułbyś się w lżejszej kategorii to zbijaj ja tam się najlepiej czuję w najcięższej Kwestia indywidualna
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
4rScorpion
|
|
SPAMER
|
|
|
|
|
OloKK
|
|
www.olokk.pl
|
|
Im ciężej tym bardziej boli.
przyznaj SOG'a specjaliście
|
|
|
|
Mordarca
|
|
|
|
|
bushi87
|
|
|
|
|
The-Reaper
|
|
Zbijaj ale rozsądnie żeby nie było tak że wcieńczony i bez sił będziesz wchodził do ringu... Lepiej się bić w cięższej kategorii będąc w dobrej formie niż w lżejszej, ale będąc wycieńczonym. Wielu moich kumpli z klubu się o tym przekonało
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Kamiru
|
|
Im ciężej tym bardziej boli.
Cos w tym jest.
Slowem- ja bym zbijal, ale to zalezy od Twojego typu budowy glownie.
|
|
|
barnabas26
|
|
Nie chcę nikogo urazić, ale dla mnie walczenie w kategorii do 91 kg mając ponad 190 cm to brak jaj i tyle. Jak ktoś się boi dostać mocny cios, to może lepiej się wziąć np. za siatkówkę? Jest mnóstwo świetnych bokserów 180-190 cm(a zdarzali się nawet poniżej 180 cm), którzy doskonale radzą sobie w najcięższej kategorii. Rozumiem jeszcze tych, którzy są bardzo wysocy, bardzo drobni i mają problemy ze zrobieniem/utrzymaniem masy, ale autor tematu jak widać ogólnie jest kawał byka, więc nie widzę najmniejszego sensu zejścia do niższej kategorii, w której moim zdaniem będzie miał o wiele trudniej- ciągłe zbijanie wagi może nie być przyjemne. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
bushi87
|
|
Będzie lżejszy, bedzie szybszy, lepiej popracowac nad sylwetka miesniowa i miec wiecej siły w uderzeniach.A jak bedzie miał jaja to w kazdej wadze bedzie potrafił walczyc. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Kamiru
|
|
barnabas26
Walczyles/ walczysz?
Jezeli tak, to w jakiej kategorii?
|