Alexander EmelianenkoPride: Jak czujesz się po tym, jak pokonałeś Nastulę - człowieka nazywanego najsilniejszym w Europie ?
Alexander: To był zaszczyt móc walczyć z Nastulą. Moją strategią było walczyć z nim w parterze, ponieważ chciałem udowodnić, że rosyjskie sambo jest silniejsze niż judo.
Pride: Masz za sobą okres wygranych. Jak myślisz, czy powinieneś zacząć myśleć o walce z twoim bratem ?
Alexander: Myślę, że będę walczył z bratem w Grand Prix, potym jak wyleczona zostanie jego ręka.
Walczyłem z nim już wcześniej 3 razy w sambo. Myślę, że w końcu nadszedł dla nas czas, aby zawalczyć w PRIDE.
Fedor EmelianenkoPride: Czy chcesz rewanżu z Aroną?
Fedor: Nie otrzymałem jeszcze oferty od Arony i sam nie zaproponowałem takowej, ale zawsze jestem gotów do walki.
Pride: To było przytłaczające zwycięstwo. Planowałeś taką szybką walkę ?
Fedor: Zmotywowało mnie do tego obejrzenie walki Alexandra. Wtedy zaplanowałem napierać od początku.
Pride: Jak tam twoja prawa ręka ?
Fedor: Aktualnie znów czułem ją w czasie tej walki. Będę miał ją operowaną pod koniec stycznia. Nie będę zdolny toczyć wielkich walk jakie lubię, ale chciałbym zawalczyć w Geand Prix.
Pride: Kiedy stworzycie wasz nowy team ?
Fedor: Nie mamy nowego teamu, ale zbieramy nowych, młodych zawodników. Nie wiem kiedy staniemy się drużyną, ale będę o tym myślał w Nowym Roku.
Pride: Jakie były twoje poprzednie 3 walki z Alexandrem, które rozegraliście w sambo ?
Fedor: Wygrałem, ale zebrałem też dużo rzutów i uderzeń od Alexandra. To było 2 lata temu i nie wiem co by się działo gdybyśmy walczyli teraz. W sambo wygrałem przez poddania.
ZuluPride: Zebrałeś dużo trafień. Masz jakieś urazy ?
Zulu: Raczej nie mam żadnych urazów tylko drobne uszkodzenia, tylko mały obrzęk w miejscu gdzie zostałem trafiony.
Pride: Byłeś przytomny na końcu ?
Zulu: Byłem przytomny.
Pride: Czułeś, że mógłbyś walczyć dalej ?
Zulu: Tak, tak czułem. Dużo przygotowywałęm się do tej walki, ale nie miałem szczęścia.
Pride: Czy przypuszczałeś, że Fedor rozpocznie aż tak ostro ?
Zulu: Spodziewałem się, że zacznie szybko i wymyśliłem wiele strategii na tą okoliczność, ale on zaatakował szybciej niż przewidziałem.
Następnym razem chcę otrzymać rewanż.
Pride: Czy twój ojciec coś mówił ?
Zulu: Ojciec powiedział mi, że nawet najwięksi wojownicy czasem przegrywają. Nie bedę się załamywać i będę trenował do następnej walki. Chcę być pewny, że kolejna walka będzie miała dobry wynik.
Pride: Jaki masz plan odnośnie tej walki ?
Zulu: Największy nacisk położę na udeżenia i przewiduję zakończyć walkę przez KO.
Pride: Masz nadzieję na występ w przyszłorocznym Grand Prix ?
Zulu: Jeśli będą organizowali Grand Prix, będę ćwiczył z całych sił. Chcę zdobyć sposobność by rywalizować w PRIDE. Chcę pokazać wszystkim, że mogę wygrać.
tłumaczenie - Arf
Wszelkie poprawki mile widziane