Mam 20 lat tak na wstępie. Od jakichś 2 tygodni zaczęły wypadać mi włosy, ale to ostro :( Jak myje głowe to na rękach mam garść włosów, jak mam suche a przejadę ręką jest podobnie (nie ciągne ich!). Włosy wypadają razem z cebulkami (wogóle nie boli). Farbuje włosy regularnie od jakiegoś roku (pasemka). Rzeźnicki rozjaśniacz, powinno się trzymać 40 minut, ja trzymam około półtora godziny Problemy wcześniej miałem z tego powodu ,lecz to było tak ,że poprostu mogłem sobie złamać włos, były słabe ,ale nie wypadały (nawet jak ciągnałem). Teraz sie nie łamią ,są mocne ,ale wypadają. Mam jakieś problemy ze skórą? Czy może mi ktoś doradzić ,może jakiś szampon ,czy coś. Bo zaczynam się serio martwić ,niechce być łysy Aha ,wypadają mi bardziej na przodzie, z tyłu praktycznie wogóle. Do modelowania używam przeważnie pianki i brylantyny w wosku. pozdrawiam i poprosiłbym o jakieś rady
mozesz kupic sobie w aptece te ampulki vichy, siorka je miala i byla zadowolona. Troche na ten temat tez juz było... mozesz jeszcze sprobowac tej nowej serii z L`oreala absolut repair, odzywka, szampon, maska i mleczko. To jest do wlosów zniszczonych. opakowanie ma taki zółtawy kolor prawda jest taka ze jesli z tym rozjasniaczem postepujesz jak postepujesz to nie wiem czy ci to wszystko wielce pomoze. Ja sama musialam zrezygnowac z rozjasniania u fryzjera na blond bo mialam zbyt zniszczone wlosy, co z tego jak pielegnujesz, odzyweczki nie odzyweczki jak regularnie je palisz..
Zmieniony przez - oska5 w dniu 2006-11-09 12:22:50
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1163058815000
ona1983
Wysłana - 09 listopada 2006 12:24
Przyczyn wypadania włosów jest dużo.Nie zawsze to musi być przez kosmetyki(choć też mają duży wpływ zwłaszcza rozjaśnianie-ten czas działania rozjaśniacza jest przerażający Jeśli masz to genetyczne to nie za bardzo z tym sobie poradzisz.Zwróć uwagę na sposó odżywiania bo to też ważne.Dodaj do diety jakieś witaminy wzmacniające włosy(zapytaj w aptece).
www.beksinski.com.pl
Znawca -
1163071462000
malutka_k
Wysłana - 09 listopada 2006 12:29
kup bio-silica to wzmocni twoje wlosy a zarazem takze paznokcie i poprawi wyglad skory,włosy moga takze wypadac gdy brak ci np.żelaza,dlatego moze przestan 'palic'wlosy zobacz czy problem ustanie jezeli nie to moze warto by bylo przejsc sie do lekarza by zlecil badania kontrolne!
Specjalista -
1163071749000
keval
Wysłana - 09 listopada 2006 21:07
ja też katuję moje włoski pasemkami ( kiedyś wyżeraczem joanny, potem zmądrzałem i chodzę do dobrego fryzjera z dobrymi produktami KADUS jezeli się nie myle)i właśnie tam był chłopak na oko 16 lat już łysiejący. Kobietka powiedziała mu, że to "łysienie plackowate i związane jest ze stresującym trybem życia", więc to może jeden z powodów, inny to braki jakiś składników w diecie. Może zdałoby się też wybrać do dermatologa po poradę, a jeżeli w twojej rodzinie w starszych pokoleniach były przypadki łysienia to nawer Arvamatin z telezekupów Mango niewiele popmożejeżeli produkty to polecam te z apteki bo w skuteczność kolorowych buteleczek z drogerii nie wierzę. 3maj się i łączę się z tobą w niepokoju bo też bardzo lubie moje włoski i boję się ich utraty.
Znawca -
1163102837000
malutka_k
Wysłana - 09 listopada 2006 21:23
dlaczego do dermatologa??
Specjalista -
1163103821000
danutha ZASŁUŻONY
Wysłana - 09 listopada 2006 21:58
Moze odstawilas tabletki anty? Wtedy wlosy czesto wypadaja i sa problemy ze skora.Zanim organizm powroci do rownowagi hormonalnej,musi minac troche czasu(ok miesiaca,moze dwoch).
1163105908000
malutka_k
Wysłana - 09 listopada 2006 22:01
ale to jest chlopak wiec raczej tabletek anty nie zazywa
Specjalista -
1163106069000
danutha ZASŁUŻONY
Wysłana - 09 listopada 2006 22:02
Ups.. Myslalam,ze jestes kobieta!!! 96-) W takim razie,jesli mamy tu do czynienia z mezczyzna(niewatpliwie) - moze brales jakies sterydy??? sorki za pomylke,jestem zmeczona po pracy
1163106139000
keval
Wysłana - 09 listopada 2006 22:53
Znajomy kiedyś tam chadzał i pani dermatolog zapisywała mu jakieś cudo robione w aptece- nie wiem czy było skuteczne bo kontakt nam sie urwał
Znawca -
1163109224000
oska5
Wysłana - 10 listopada 2006 08:35
do dermatologa jak najbardziej mozna isc
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."