SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyniki badania krwi - hormony

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 419

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 107
Hej,

mam 37 lat.

Od jakiegoś czasu mam obniżone libido. Pała rano dobrze stoii. Z tym bywa różnie w ciągu dnia.

Generalnie wyniki takie:

Estradiol (E2) ↑ 40,00 pg/ml 11,80 — 39,80
Testosteron (TTE) 377 ng/dl 165 — 753
Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S) (K27) 205,4 µg/dl 34,5 — 568,9

Wydaje mi się że testo niski.

Co sądzicie ?

Pozdro
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3335 Napisanych postów 12111 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 71134
Po co Ci stojący kootas w ciagu dnia? Do pracy nie chodzisz??

Hormony w normach więc jak szukasz powodu do bicia testa to go nie szukaj tylko zacznij bić


Zmieniony przez - Natan33 w dniu 14/03/2018 08:58:43
2

Aktualny BLOG http://www.sfd.pl/[BLOG]_Natan33_Living_the_dream...-t1126442.html
http://www.sfd.pl/temat215501/ stary temat i zdjęcia z przed lat
http://www.sfd.pl/temat229096/  z czasów jak jadałem owsiankę

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 107
Po prostu czytałem że taki poziom jest niski. Ze powinien być co najmniej 500. I to jest poziom rano. Więc w ciągu dnia pewnie niżej znacznie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3335 Napisanych postów 12111 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 71134
A masz jakies wcześniejsze badania z przed lat?
Jaki miałeś poziom wczesniej?

Jest niski ale jest nadal w normie wiec jest ok a jak masz wcześniejsze badania to możesz powiedzieć cos czy Ci spadł w ciagu trzech lat o 50% np a jeżeli nie masz to wróżenie z fusów bo może taki Twój poziom testosteronu właśnie jest.

Estradiol podniesiony nieznacznie tuż nad widełkami wiec bez znaczenia.

Aktualny BLOG http://www.sfd.pl/[BLOG]_Natan33_Living_the_dream...-t1126442.html
http://www.sfd.pl/temat215501/ stary temat i zdjęcia z przed lat
http://www.sfd.pl/temat229096/  z czasów jak jadałem owsiankę

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14855 Napisanych postów 235848 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1141798
brakuje kilku badań zwłaszcza prolaktyny
do tego jeszcze progesteron,tarczyca lh i fsh

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 1070 Napisanych postów 11609 Wiek 44 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 162725
edi_2
Hej,

mam 37 lat.

Od jakiegoś czasu mam obniżone libido. Pała rano dobrze stoii. Z tym bywa różnie w ciągu dnia.

Generalnie wyniki takie:

Estradiol (E2) ↑ 40,00 pg/ml 11,80 — 39,80
Testosteron (TTE) 377 ng/dl 165 — 753
Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S) (K27) 205,4 µg/dl 34,5 — 568,9

Wydaje mi się że testo niski.

Co sądzicie ?

Pozdro



Rozumiem ze nigdy nic z saa nie lecialo?
Tak jak wczesniej napisal Natan, hormony masz w normie natomiast problemy z erekcja to nie tylko hormony, rowniez stres,zle nawyki zywnieniowe itp.

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 107
Nie mam innych badań. Zrobię. Więc faktycznie na razie to wróżenie z fusów.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3335 Napisanych postów 12111 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 71134
Tak jak Lodzianin powiedział zbadaj resztę hormonów bo prolaktyna może uwalić libido ale równie dobrze problem z tarczycą może się odbić negatywnie w tych sprawach.

Również jak wspomniał Aleks problemy z libido to nie tylko hormony ale i wiele innych czynników może mieć wpływ.

Aktualny BLOG http://www.sfd.pl/[BLOG]_Natan33_Living_the_dream...-t1126442.html
http://www.sfd.pl/temat215501/ stary temat i zdjęcia z przed lat
http://www.sfd.pl/temat229096/  z czasów jak jadałem owsiankę

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 99 Na forum 251 dni Przeczytanych tematów 616
lodzianin1
brakuje kilku badań zwłaszcza prolaktyny
do tego jeszcze progesteron,tarczyca lh i fsh


J/w
Dodalbym jeszcze kortyzol test wolny i shbg

Bierzesz jakieś antydepresanty SSRI lub SNRI ? Lub wellbutrin coś tego typu ? A może fajnej laski Ci brak obok ;)


Zmieniony przez - Darek-88 w dniu 2018-03-14 17:27:05
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 107
Nic nie biorę. Miałem ostatnio mega stresujący czas a dzień przed badaniem spałem z 6h. Zrobię badania, Jutro idę po skierowanie itp. Póki co wracam na treningi. Zmienię trochę dietę i postaram się spać więcej. Miałem kiedyś niski HDL. Wezmę omega3, zma i zobaczę jak pójda badania. spodziewam się że powinienem mięć niższy estriadol. Teścia ponad 500. Ale nie wiem. Może jak koledzy piszą to u mnie normalne. ale zmniejszone libido znikąd się nie bierze.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wyniki przed oraz wyniki pod koniec, co teraz ?