Znajdz stabilizator / ortezę

Zadaj anonimowe pytanie i otrzymaj błyskawiczną odpowiedź
Temat został odczytany 156175 razy
  • Autor

    Wyniki TSH T3 T4

  • MotyW
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 598
    • Wiek: 28 lat
    • Na forum: 12 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 6553

    Wysłano 18 marca 2007 12:32

    zgłoś naruszenie

    Witam, chcialem sie z kims doswiadczonym podzielic moimi wynikami tsh.

    TSH: 4.08 (Norma 0,4-4,0)
    FT3: 2.02 (Norma 1,8-4,2)
    Ft4: 1,47 (Norma 0,8-1,9)

    Tak jak widzicie tsh mam lekko podwyzszone. Bylem przekonany ze swiadczy to o nadczynnosci bo jestem bardzo szczuply, nerwowy i w zasadzie mam wszystkie chyba objawy nadczynnosci. Czy to normalna sytuacja?
  •  Odżywki i suplementy

    Wysłano 18 marca 2007 14:04

    Koniecznie sprawdź te produkty:



    sprawdź pozostałe odżywki, odżywki białkowe, odżywki na masę
  • KULTURYSTYKA.PL
    krzykacz
    • Pochwały:2
    • Nagany:brak
    • Postów: 37583
    • Wiek: 31 lat
    • Na forum: 11 lat
    • Trenuje: od 1997r.
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 208770
    • Status:Ekspert

    Wysłano 18 marca 2007 14:04

    zgłoś naruszenie
    http://www.sfd.pl/Wyniki_bada%C5%84-t317745.html 
    doping & zdrowie
  • yummy
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 70
    • Wiek: 34 lat
    • Na forum: 8 lat
    • Trenuje: 4
    • Płeć: Kobieta
    • LPA: 4659

    Wysłano 18 marca 2007 15:42

    zgłoś naruszenie
    Zbyt wysokie TSH swiadczy raczej o niedoczynnosci.
  • Boofi
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 9533
    • Wiek: 34 lat
    • Na forum: 12 lat
    • Trenuje: teoretycznie od zeszłego wieku
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 18697
    • Status:Ekspert

    Wysłano 18 marca 2007 16:05

    zgłoś naruszenie
    no tak może świadczyć - jeśli chodzi o tarczycę
    ale że coś w główce nie tak jesli chodzi o przysadkę podwzgórze
    XXX Boofi XXX
    Hard Core Straight Edge
    "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

    Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
  • gosiaap990
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1
    • Na forum: 6 lat
    • LPA: 4

    Wysłano 08 grudnia 2007 21:16

    zgłoś naruszenie
    to raczej świadczy o niedoczynności tarczycy....
    ale sądze że nic ci nie będzie jak masz takie tsh...
    ja mam niedoczynność, ale tsh mam 7,2 wiec tobie nic nie bedzie;)
  • ilonamisz
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1
    • Na forum: 5 lat
    • LPA: 3

    Wysłano 21 kwietnia 2009 18:54

    zgłoś naruszenie
    witam serdecznie czy ktoś mi może powiedzieć czy moje wyniki są dobre, bo lecze się na niedoczynność tarczycy.
    THS 0,583
    T3 2,21
    T4 48,8
    Ilona M
  • detro26
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1
    • Na forum: 5 lat
    • LPA: 1

    Wysłano 25 kwietnia 2009 16:18

    zgłoś naruszenie
    hej:) ja mam t3 i t4 w normie ale niestety podwyzszone tsh- 5.40.
    lekarz najpierw stwierdzil ze jak na moj wiek (32lata-kobieta)to jest to ok, ale pozniej w czasie wizyty przepisal mi jednak lekarstwa - hormony na niedoczynnosc tarczycy - euthyrox. co ja mam o tym myslec? brac te leki? bo przeciez jak zaczne je zazywac to bede musiala je brac juz do konca zycia. czy to moje tsh jest az tak za wysokie? norma to - 4.20
  • dr Testos
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 33
    • Na forum: 5 lat
    • Trenuje: 5
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 663

    Wysłano 25 kwietnia 2009 20:34

    zgłoś naruszenie
    ja też biorę euthyrox w dawce 125, ile Ci przepisał? Jak najbardziej brac, bo jesli nie bedziesz brała to się samo nie naprawi tylko będzie gorzej i gorzej, przytyjesz z czasem i chęć do życia odejdzie, a jak dalej nie będziesz brała to Ci wola urosnie jak u ptaków (tarczyca sie powiększy mocno). Jamialem podobna sytuacje ze tylko troche za duzo tsh bylo, mam 23lata i juz do konca zycia...
  • dr Testos
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 33
    • Na forum: 5 lat
    • Trenuje: 5
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 663

    Wysłano 25 kwietnia 2009 20:36

    zgłoś naruszenie
    ilonamisz: przczytaj jakie są zakresy norm na początku! I to chyba prowokacja bo te wyniki sa baaardoz złe, nadczynność jak ch.. . Ty chyba 30 kg warzysz:)
  • koma18
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1
    • Na forum: 5 lat
    • LPA: 1

    Wysłano 12 czerwca 2009 12:11

    zgłoś naruszenie
    Witam, moje wyniki tsh to 0.03 t4- 45.1, a t3- 17.4. Ostatnio sie dowiedzialam, ze choruje na tarczyce i jest to dla mnie nie maly szok. Co o tym sadzicie?
  • apendix
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 38
    • Na forum: 5 lat
    • LPA: 385

    Wysłano 12 czerwca 2009 13:06

    zgłoś naruszenie
    Hmm masz nadczynność tarczycy co pewne. Byłaś u endokrynologa?? Prawdopodobnie dostaniesz skierowanie na USG tarczycy i od tego będzie zależeć dalsza terapia. Możliwy zabieg operacyjny, terapia radiojodem lub tyteostatyki; tyle można powiedzieć na razie.