Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
"..im Bewußtsein der Verantwortung vor Gott oder vor dem eigenen Gewissen.."
robie formę na euro 2012 potrzebujesz pomocy - pisz.
Specjalista -
1160578154000
krzykacz KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 11 października 2006 16:51
Nie martw się możesz iść do szkolnej pielęgniarki zrobić morfologię nie wyjdzie ...
doping & zdrowie
Ekspert -
1160578280000
asdf0r
Wysłana - 11 października 2006 16:52
meta mu napewno nie wyjdzie, ale sterydy owszem.
Specjalista -
1160578362000
Zak_t-ow
Wysłana - 13 października 2006 14:30
Chodzi mi tutaj dokładnie o to, że zacząłem dużo masy przybierać i matka podejżewa, że jakieś koxy biore i chce ze mną iść na badanie krwi. Coprawda jestem pełnoletni i mogę się nie zgodzić ale wtedy analogicznie jak bym się przyznał :P
1160742658000
leonstar
Wysłana - 13 października 2006 15:12
no w labolatorium MKOLu to wyjdzie wszystko
Dziizas mamuśce powiesz,że nie wyrażasz zgody na badania?
Zmieniony przez - leonstar w dniu 2006-10-13 15:14:03
Nie ma postępów? Dodaj węgla a nie koksu !
LeonCountryChopper
Ekspert -
1160745174000
Dibo22
Wysłana - 13 października 2006 15:48
kurde myślałem że meta to steryd
Ekspert -
1160747333000
asdf0r
Wysłana - 13 października 2006 16:00
chyba sie nie zrozumielismy kolego, jezeli matka chce wiedziec czy gosc bierze mete czy testosteron, to jej nie wyjdzie, natomiast to czy bierze ogolnie rzecz biorac sterydy wyjdzie jak najbardziej patrz czerwone krwinki, watroba, cholesterol, poziom testosteronu itp itd
Specjalista -
1160748055000
Dibo22
Wysłana - 13 października 2006 16:03
no to fakt nie zrozumieliśmy się
Ekspert -
1160748213000
_Petel_
Wysłana - 14 października 2006 01:16
Ja ci proponuje wziac od kogos pudelko po jakiejs odzywce,ktorej wczesniej w domu nie miales i sciemnic ze to dzieki niej spuchles.A chowales to u siebie w pokoju,poniewaz...I tu jest problem,moze powiedz ze nieznacznie wplywa szkodliwie na watrobe (lub inne nerki) i sie bales ze ci zabierze.Ale mam jeszcze drugi,chyba lepszy pomysl.Jestes pelnoletni wiec sie wtocz do domu w nocy pijany jak bela z browarem w garsci.Zrob sobie cos do zarcia,to ci sie prawdopodobnie uda ladny balagan w kuchni zostawic.Najlepiej jeszcze cos rozlej na dywan.Jakby cie mama w tym czasie nie zauwazyla,to ja obudz i spytaj ktora godzina.Rano wstan rzuc na stol sterte koksu i powiedz,ze albo to albo to co wczoraj.Kurde jakas mnie wena dopadal,lepiej pojde spac.Tymczasem