Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 12148 razy
Ankieta
do USA ciężko się dostać, prawie niemożl
48,65% (18)
do USA można wyjechac bez problemu
32,43% (12)
teraz już wizy są tylko teorią bez probl
18,92% (7)
słowa kluczowe: wyjazd  niech  pomoze 
Autor

Wyjazd do USA kto wie , juz byl niech pomoze

QUANTO

Wysłana - 07 kwietnia 2008 21:11    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

jestem studentem 4semestru na studiach dziennych o jaka wize mam sie najlepiej starac zamierzajac zwiedzisc stany ile taka wiza kosztuje jak ja zdobyc co wiedziec powinienem przed pojechaniem do ambasady, chce wyjechac z tata on nie jest studentem:) o jaka wize najlepiej sie starac abysmy wspolnie mieli szanse zwiedzic stany , jesli ktos byl nie pomoze

Zmieniony przez - QUANTO w dniu 2008-04-07 21:13:01

Zapraszam do sklepiku z odżywkami w Opolu w Tesco codziennie od 9-19.00 pozdrawiam ;)

tel.510420420

www.pajacyk.pl

****************/site/sklepnokaut/

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 kwietnia 2008 22:09 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

ja_i_ja

Wysłana - 07 kwietnia 2008 22:09    Edytuj Cytuj
w hoooj zalatwiania biegania kasy a dostanie wizy turystycznej graniczy z cudem..panstwo na calym swiecie gdzie najtrudniej sie dostac

mnkk

Wysłana - 07 kwietnia 2008 22:20    Edytuj Cytuj
Jeśli jedziesz z ojcem, to najlepiej jak pójdziecie do okienka oddzielnie. Ja już próbowałem turystycznie dostać się tam 2 razy, i ani razu się nie udało. Za każdym razem podchodziłem z ojcem, myślę że jeżeli oddzielnie byśmy poszli, były by większe szanse. powodzenia.

tak przy okazji niedługo znowu będę się starał o wizę :/

" Jeden miłości chce drugi ma puste serce ..
Jeden nic nie chce mieć,a drugi chce mieć więcej "

Znawca -

DUDEK

Wysłana - 08 kwietnia 2008 00:22    Edytuj Cytuj
dostalem 2 razy wize
pierwsza na rok
druga na 10 lat

jak studiujesz i masz oceny w indeksie to teraz wbijaja na 1 rok jak jeszcze nigdy nie byles

wiec na lajcie

Wejdź na MOTYWATOR TRENINGOWY - wszystkie moje artykuły w pełnej wersji i najlepsze z sfd.pl
find us on facebook [http://www.facebook.com/motywatortreningowy]
Ekspert -

QUANTO

Wysłana - 08 kwietnia 2008 11:10    Edytuj Cytuj
no wlasnie pojdziemy oddzielnie a ile kosztuja wizy i co powinienem zalatwic j.w. napisales duzo biegania itd... aha i ile trwa czekanie na odpowiedz jak juz pojade do ambasady??

Zmieniony przez - QUANTO w dniu 2008-04-08 11:13:18

Zapraszam do sklepiku z odżywkami w Opolu w Tesco codziennie od 9-19.00 pozdrawiam ;)

tel.510420420

www.pajacyk.pl

DUDEK

Wysłana - 08 kwietnia 2008 16:39    Edytuj Cytuj
wejdź na strone ambasady USA i tam ci wszystko pisze , czlowieku rusz głową

Wejdź na MOTYWATOR TRENINGOWY - wszystkie moje artykuły w pełnej wersji i najlepsze z sfd.pl
find us on facebook [http://www.facebook.com/motywatortreningowy]
Ekspert -

QUANTO

Wysłana - 08 kwietnia 2008 18:24    Edytuj Cytuj
człowieku chce usłyszeć jak to wygląda w praktyce od innych którzy już stawili temu czoła na stronie ambasady wszystko jest opisane tak pieknie jakby nie bylo zadnego problemu a slyszalem ze tak wcale nie jest...

tel.510420420

www.pajacyk.pl

QUANTO

Wysłana - 13 kwietnia 2008 15:11    Edytuj Cytuj
i co??

tel.510420420

www.pajacyk.pl

wianek

Wysłana - 14 kwietnia 2008 22:41    Edytuj Cytuj
Najlepiej zalatw sobie wize J-1 jest to wiza studencka.
Jesli zaltwiasz przez biuro Work & Travel oni martwia sie o cala reszte,umawiaja Cie na spotkanie w ambasadzie np.w Warszawie na ul.Pieknej,
podchodzisz do okienka rozmawiasz z kolesiem w jezyku angielskim zadaje Ci pytania typu "dlaczego chcesz jechac do Stanow?"itp.
W 99% studentow dostaje wize bez zadnego problemu.
To tyle tak bez wiekszych szczegolow.
Pozdrawiam

vv

mleqs

Wysłana - 15 kwietnia 2008 08:56    Edytuj Cytuj
O normalną wizę turystyczną starasz przez internet oraz telefonicznie, a finałem jest spotkanie z konsulem. Na stronie konsulatu masz wszystkie informacje oraz potrzebne dokumenty, opłata wizowa wynosi 100 $ bez względu na kurs dolara.
Jeśli chodzi o samo spotkanie w konsulacie: zabierasz niezbędne dokumenty w tym koniecznie indeks, tam normalnie jestes przywoływany przez obługę, jeśli mnie pamięc nie myli to po opłacie dostajesz jakis tam numer i wg niego zostajesz proszony o ustawienie się przy wejściu. W środku przechodzisz przez bramkę, a później kierują Cię do rejestracji a następnie po odbiór numerka. Siadasz sobie w poczekalni i czekasz aż wyświetli się Twój.
Rozmowa wygląda tak: konsul mówi łamanym polskim, przeglądając Twoje dokumenty pyta się Ciebie co studiujesz, ile zostało do ukończenia studiów i oczywiście po co chcesz leciec do USA.
Takie drobne rady: uśmiechaj się, staraj się nie okazywać stresu i patrz mu/jej w oczy Jeśli studiujesz to jest duże prawdopodobieństwo, że wizę otrzymasz, a na ile - to juz zależy od konsula
pzdr

Zmieniony przez - mleqs w dniu 2008-04-15 08:58:33

Never Too Late
"Nie w szczepionkę KURWO!!!"

zi3lak

Wysłana - 22 lutego 2010 14:34    Edytuj Cytuj
no tak ale jezeli niejestem studentem ale 2 lata w irlandii to sa jakies szanse zeby wyjechac do stanow czy raczej niemozliwe??

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wyjazd do USA kto wie , juz byl niech pomoze

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.