Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Wyciskanie Francuskie !

Zygi99

Wysłana - 31 stycznia 2010 13:11    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Podczas wyciskania zaa głowe strasznie napie*** mnie kości w okolicach łokcia ;/ od czegot o i co zrobić

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 31 stycznia 2010 13:41 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe ,  odżywki na masę

jackson2

Wysłana - 31 stycznia 2010 13:41    Edytuj Cytuj
To ścięgna, zmniejsz obciążenie lub odpuść na jakiś czas to ćwiczenie!!!!

gibacz

Wysłana - 02 lutego 2010 21:03    Edytuj Cytuj
Nie rób tego ćwiczenia w ogóle bo się wykończysz

Bogus23

Wysłana - 02 lutego 2010 21:10    Edytuj Cytuj
A czym zastąpić to ćwiczenie?

Maggot515

Wysłana - 02 lutego 2010 21:24    Edytuj Cytuj
robisz sztanga czy stangielkami? jak sztangą to spróbuj zmienić

Rothen

Wysłana - 02 lutego 2010 23:52    Edytuj Cytuj
jak koledzy napisali to zapewne ścięgna, mogą być też stawy. Zmniejsz obciążenie poprostu.

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

djpierug

Wysłana - 05 lutego 2010 19:51    Edytuj Cytuj
A ja bym radził jeszcze spróbować wyciskanie francuskie, ale po POŻĄDNEJ ROZGRZEWCE. Jest to ćwiczenie naturalne i prędzej scięgna/stawy powinny boleć po innych ćwiczeniach. Jeżeli ból nie ustąpi, to wtedy przestań.

Pozdrawiam.

Niechaj masa będzie z Wami

MOREPOWER

Wysłana - 05 lutego 2010 22:31    Edytuj Cytuj
Co tu dużo mówić-jak wyżej-ścięgna albo stawy...Jedyne co możesz zrobić, to odpuścić sobie to ćwiczenie[przynajmniej na jakiś czas, potem może do niego wrócisz], zakupić coś na regeneracje i wzmocnienie stawów...i ewentualnie nieco zmniejszyć zakres ruchu/obciążenie/zwiększyć liczbe powtórzeń kosztem obciążenia. Sam mam podobny problem, moje łokcie to akurat chyba jeden ze słabszych stawów w moich organiźmie.

Aha, zapomniałbym-porzadna rozgrzewka się należy twoim łokciom i tricepsom, inaczej to nie ma o czym rozmawiać.

Zastąpić to ćwiczenie możesz:
1.Wyciągiem[nie lubię specjalnie, bo mam jeden triceps nieco silniejszy od drugiego i to czuć, że na maszynie jeden pracuje bardziej...Chyba, że zrobisz oczywiście każda reke osobno], maszyna na pewno odciązy w dość dużym stopniu stawy łokciowe[choć bez solidnej rozgrzewki też można sobie zrobić"kuku", to oczywiste].

2.Różnego rodzaju odmiany tego ćwiczenia z hantlami-najbezpieczniejsza wersja to moim zdaniem chwyt młotkowy, na leżąco, naraz obydwie ręce[sam wykonuje to ćwiczenie]. Jest jeszcze prostowanie łokci w opadzie, prostowanie na leząco/siedząco tylko jednej ręki...i tym podobne odmiany, mniej lub bardziej solidne.

Ahh, zapomniałbym o ejszcze jednej rzeczy-technika jest tutaj CHOLERNIE ważna. Pilnuj łokci, aby nie rozchodziły się na boki, jeżeli się rozchodza na boki=zły nawyk i/lub za duży ciężar. Zresztą Ameryki nie odkryje jak powiem, ze francuz do dużych obciążeń stworzony nie jest, ale niektórzy o tym zapominają...
Specjalista -

Hubert81

Wysłana - 05 lutego 2010 23:27    Edytuj Cytuj
Kiedy zacząłem brać 60 kg w serii (sam ważę 84) bóle łokci stawały się nie do zniesienia i nie ustępowały przez dwa-trzy dni. Wyeliminowałem to ćwiczenie i powoli łokcie odzyskują całkowitą sprawność. Nie polecam stosowania w tym ćwiczeniu dużych ciężarów, a jeżeli łokcie bolą - zaprzestań.

Trening bez nóg jest jak seks bez partnerki.
Mój dziennik:
[http://www.sfd.pl/-t826701.html]
Ekspert -

abwehra211

Wysłana - 06 lutego 2010 08:35    Edytuj Cytuj
Też miałem ten sam problem,a mogę zapytać z jaką grupą łączysz tricepsy?ja zawsze trenowałem tricepsy po plecach i szło naprawde ok ale też mnie czasami bolał łokieć przy francuskim wyciskaniu teraz tricepsy ćwicze po klatce i jest dużo lepiej choć troszke tricepsy są już zmęczone ale przynajmniej nie boli łokieć.Napisz jeszcze jako które z koleii wykonujesz francuza za głowy i czy używasz sztangi prostej,łamanej,czy też sztangielki

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wyciskanie Francuskie !

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.