Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1592 razy
słowa kluczowe: wybór  pulsometru 
Autor

Wybór pulsometru

Libos

Wysłana - 15 lipca 2009 21:54    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Nie mam zielonego pojęcia do jakiego działu dać to pytanie więc wpisałem w google "pulsometr sfd" i wyskoczyło fitnes . zaczne od tego , że biegam już sporo czasu ( 2 latka na pewno są) i zbieram się właśnie do zakupu pierwszego pulsometru . Nie znam sie na aktualnych modelach ani nawet firmach , proste pytanko czy mógłby ktoś doradzić konkretny model do ~`150zł?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 lipca 2009 23:17 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

Seewy SKF Dwunastka KRK

Wysłana - 15 lipca 2009 23:17    Edytuj Cytuj
konkretny model to nie - firmy sigma lub polar...reszta mniej znana

co do funkcji - nie jestes zawodowcem wiec 50 roznych funkcji z bajerami Ci sie nigdy nie przyda....
poszukaj najprostszych kilku modeli - wklej tu jakies linki to Ci podpowiem z czego mozesz zrezygnowac

"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
Znawca -

Libos

Wysłana - 16 lipca 2009 05:39    Edytuj Cytuj
No niby nie można wsadzac konkretnych linkow z aukcji no , ale na twoja wlasna prosbe :P ps. Tak w ogole to ja nie widze zeby sie czyms roznily te za 50zl czy 150 , jest tak duza roznica?

http://www.allegro.pl/item689332324_pulsometr_sigma_sport_pc_15_model_2009_super.html

http://www.allegro.pl/item684414428_medion_15215_najlepszy_pulsometr_nowy_50_funkcji.html
http://www.allegro.pl/item688845654_nowy_pulsometr_sigma_onyx_classic_centrumrowerowe.html

Troche wysoka cena, ale jakos ten mi wpadl w oko szczegolnie: http://www.allegro.pl/item678857030_pulsometr_sigma_pc_15_model_2009_instrpl_gwarancja.html

Moze mi ktos jeszcze powiedziec co znaczy "menadzer treningu"?
Ps. Z góy dzięki:)

Seewy SKF Dwunastka KRK

Wysłana - 16 lipca 2009 10:55    Edytuj Cytuj
ten pierwszy...ewentualnie ostatni...
medion to bym sobie podarowal - za 50zl to ja nie wiem czego by sie mozna spodziewac

cos takiego tez np
http://www.sigmasport.pl/Pulsometry/Pulsometr-Sigma-Onyx-Pro

potem pokasuje linki ;)

Znawca -

meraviglia

Wysłana - 16 lipca 2009 13:59    Edytuj Cytuj
Podłączam się do tematu.

Chcę wymienić moj pulsometr i zastanawiam się nad ntym:

http://www.sigmasport.pl/Pulsometry/Pulsometr-Sigma-Onyx-Balance

Będzie ok? (głównie bieganie, spinning).

Meraviglia!

Seewy SKF Dwunastka KRK

Wysłana - 16 lipca 2009 14:03    Edytuj Cytuj
jest ok, aczkolwiek tylko jedna definiowalna strefa pulsu - jezeli bedziesz chcial/a podczas wysilku przeplatac rozne strafy/rodzaje wysilku to bedziesz musiala za kazdym razem przeprogramowywac - ustalac nowe strefy...a to moze wybijac z rytmu i no jest bez sensu troche
nie ma takze nic co by dotyczyly treningow interwalowych chociaz tutaj sie mozna niejako obejsc i patrzec na sekundy po prostu + kontrolowac tetno jakie sie osiagnelo tuz po zakonczeniu danej czesci interwalu...

w kazdym razie - to taki najbardziej podstawowy model

Znawca -

meraviglia

Wysłana - 16 lipca 2009 14:11    Edytuj Cytuj
Nie bardzo rozumiem z tymi strefami.

Chcę zwykły, prosty pulsometr.
Obecnie mam taki, w ktorym nie ustawia się żadnych stref. Pokazuje tylko puls...
Nie jest jednak kodowany, więc czasem odbiera sygnał od innych ćwiczących...
Chcę teraz coś lepszego, porządniejszego, więc pomyślałam o tym, ładnie się prezentuje

Meraviglia!

Seewy SKF Dwunastka KRK

Wysłana - 16 lipca 2009 14:16    Edytuj Cytuj
mowiac tak - jezeli robisz jednostajne aeroby i dbasz o to zeby sie miescic tylko w danej strefie wysilku - ok

jezeli bys chciala robic interwaly, z wydzieleniem czasu i strefy HR w jakiej ma sie znajdowac organizm - bedzie ciezko bo da rade pokazywa tylko jedna strefe....zeby ja zmienic trzeba sie bedzie bawic przyciskiem i zmieniac to w czasie biegu...

Znawca -

meraviglia

Wysłana - 16 lipca 2009 14:24    Edytuj Cytuj
Rozumiem.

Raczej nie robię jednostajnych aerobów.
Patrzę po prostu na pulsometr i widząc jaki mam puls, wiem, czy jest za mało, za dużo, czy ok i czy jeszcze mam dokręcić rower/przyspieszyć bieg itd...

Meraviglia!

Libos

Wysłana - 16 lipca 2009 16:55    Edytuj Cytuj
Seewy model do którego dałes odnosnik nadzwyczaj perfekcyjny jak dla mnie gdyby nie cena "Cena: 428,00 zł" Na allegro niby za 280zł , ale to i tak za drogo jak na mój budżet . Co wiec polecasz brac ten 1 z linku ktory wkleiłem? Oplaca sie placic za firme ?Ufam opinni speców , ale nie rozumiem czy te tansze modele psuja sie jakos szybciej?
No i co znaczy funkcja "menadzer treningow" bo dalej tego nie wiem , oraz o co chodzi "kompatybilny z urzadzeniami kardiologicznymi"? w sensie ze nie łapie pomiarów innych ludzi tak?

Zmieniony przez - Libos w dniu 2009-07-16 16:56:06

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 16 lipca 2009 17:01    Edytuj Cytuj
Bedziesz z niego zadowolony, kiedyś jak nie miałem $ korzystałem z sigmy i jest ok, ale jak jest $ to tylko polar bo to jest synonim jakości

Zmieniony przez - qazar w dniu 2009-07-16 17:01:44
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Wybór pulsometru

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.