Nie mam zielonego pojęcia do jakiego działu dać to pytanie więc wpisałem w google "pulsometr sfd" i wyskoczyło fitnes . zaczne od tego , że biegam już sporo czasu ( 2 latka na pewno są) i zbieram się właśnie do zakupu pierwszego pulsometru . Nie znam sie na aktualnych modelach ani nawet firmach , proste pytanko czy mógłby ktoś doradzić konkretny model do ~`150zł?
konkretny model to nie - firmy sigma lub polar...reszta mniej znana
co do funkcji - nie jestes zawodowcem wiec 50 roznych funkcji z bajerami Ci sie nigdy nie przyda.... poszukaj najprostszych kilku modeli - wklej tu jakies linki to Ci podpowiem z czego mozesz zrezygnowac
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
Znawca -
1247692661000
Libos
Wysłana - 16 lipca 2009 05:39
No niby nie można wsadzac konkretnych linkow z aukcji no , ale na twoja wlasna prosbe :P ps. Tak w ogole to ja nie widze zeby sie czyms roznily te za 50zl czy 150 , jest tak duza roznica?
jest ok, aczkolwiek tylko jedna definiowalna strefa pulsu - jezeli bedziesz chcial/a podczas wysilku przeplatac rozne strafy/rodzaje wysilku to bedziesz musiala za kazdym razem przeprogramowywac - ustalac nowe strefy...a to moze wybijac z rytmu i no jest bez sensu troche nie ma takze nic co by dotyczyly treningow interwalowych chociaz tutaj sie mozna niejako obejsc i patrzec na sekundy po prostu + kontrolowac tetno jakie sie osiagnelo tuz po zakonczeniu danej czesci interwalu...
w kazdym razie - to taki najbardziej podstawowy model
Znawca -
1247745825000
meraviglia
Wysłana - 16 lipca 2009 14:11
Nie bardzo rozumiem z tymi strefami.
Chcę zwykły, prosty pulsometr. Obecnie mam taki, w ktorym nie ustawia się żadnych stref. Pokazuje tylko puls... Nie jest jednak kodowany, więc czasem odbiera sygnał od innych ćwiczących... Chcę teraz coś lepszego, porządniejszego, więc pomyślałam o tym, ładnie się prezentuje
Meraviglia!
1247746281000
Seewy SKF Dwunastka KRK
Wysłana - 16 lipca 2009 14:16
mowiac tak - jezeli robisz jednostajne aeroby i dbasz o to zeby sie miescic tylko w danej strefie wysilku - ok
jezeli bys chciala robic interwaly, z wydzieleniem czasu i strefy HR w jakiej ma sie znajdowac organizm - bedzie ciezko bo da rade pokazywa tylko jedna strefe....zeby ja zmienic trzeba sie bedzie bawic przyciskiem i zmieniac to w czasie biegu...
Znawca -
1247746565000
meraviglia
Wysłana - 16 lipca 2009 14:24
Rozumiem.
Raczej nie robię jednostajnych aerobów. Patrzę po prostu na pulsometr i widząc jaki mam puls, wiem, czy jest za mało, za dużo, czy ok i czy jeszcze mam dokręcić rower/przyspieszyć bieg itd...
Meraviglia!
1247747082000
Libos
Wysłana - 16 lipca 2009 16:55
Seewy model do którego dałes odnosnik nadzwyczaj perfekcyjny jak dla mnie gdyby nie cena "Cena: 428,00 zł" Na allegro niby za 280zł , ale to i tak za drogo jak na mój budżet . Co wiec polecasz brac ten 1 z linku ktory wkleiłem? Oplaca sie placic za firme ?Ufam opinni speców , ale nie rozumiem czy te tansze modele psuja sie jakos szybciej? No i co znaczy funkcja "menadzer treningow" bo dalej tego nie wiem , oraz o co chodzi "kompatybilny z urzadzeniami kardiologicznymi"? w sensie ze nie łapie pomiarów innych ludzi tak?
Zmieniony przez - Libos w dniu 2009-07-16 16:56:06
1247756135000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 16 lipca 2009 17:01
Bedziesz z niego zadowolony, kiedyś jak nie miałem $ korzystałem z sigmy i jest ok, ale jak jest $ to tylko polar bo to jest synonim jakości
Zmieniony przez - qazar w dniu 2009-07-16 17:01:44