Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Mam duze bardzo wazne pytanie. wziolem juz 4 omki, dobrze mi idzie jest ok ale mam chyba wode w lokciu!!!co mam robic czy to normalne po omce??? wiem ze woda bierze w tym wszystkim udzial. ale nie wiem czy to zejdzie po cyklu a moze w trakcie. thx
nie spotkalem sie jeszcze z czyms takim radze udac sie do lekarza
Znawca -
1083183610000
seba27
Wysłana - 28 kwietnia 2004 22:50
goldo a skad wiesz że to woda?
masy nigdy zawiele!!! pozdrawiam Seba
1083185442000
wicio
Wysłana - 28 kwietnia 2004 22:54
Pewnie wie z opuchlizny w łokciu, lub z bólu w łokciu: jeśli pierwsze to zapiersalaj do lekarza jeśli drugie to zmniejsz obciążenia-przewaliłeś z ciężarami wicio
rób jak uważasz, uważaj jak robisz
1083185676000
goldo
Wysłana - 28 kwietnia 2004 23:14
bolu strasznego nie czuje tylko czasami po treningu mnie to tli a tak to opuchlizna troszke jest ale nie duza, kor** cwicze juz 1.5 roku i pierwszy raz mi sie cos takiego stalo...
.:Kielce:.
1083186895000
goldo
Wysłana - 28 kwietnia 2004 23:22
seba 27 a moze to byc cos innego?
.:Kielce:.
1083187372000
pakman191
Wysłana - 28 kwietnia 2004 23:23
oma = woda a to rozp*****la stawy
on
Specjalista -
1083187393000
wicio
Wysłana - 28 kwietnia 2004 23:23
nieee lekarzem przez neta nie jestem! - kładź kompresy nie szarp sie na ciężary a jeśli łokcia nie obiłeś to śmigaj do lekarza bo jak przeczekać będziesz próbował to jak XCi smary w torebce zabraknie to na stacji nie dokupisz W.