Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 584 razy
słowa kluczowe: wiek  treningi 
Autor

Wiek a treningi...

J_A_G_L_A

Wysłana - 23 sierpnia 2008 09:47    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Siema, mam takie pytanie. W jakim wieku trzeba zacząć treningi, żeby coś w piłce osiągnąć ?? Ja mam 14 lat obecnie i od roku trenuje sztuki walki, wcześniej 6 lat grałem w piłke nożna. I ciągnie mnie właśnie spowrotem do niej, byłem dość słaby bo z reguły siedziałem na ławce. I czy jest sens do tego wracać??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 sierpnia 2008 10:08 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

Ronaldo08

Wysłana - 23 sierpnia 2008 10:08    Edytuj Cytuj
jak przez 6 lat grales w noge to mniej wiecej od 8 do 14 więc byłes bardzo młody dlatego siedziales na ławie (niewiem ile mnieli rowniesnicy) wróc trenuj i pokaz jak sie gra

J_A_G_L_A

Wysłana - 23 sierpnia 2008 10:53    Edytuj Cytuj
Ja grałem w drużynie gdzie wszyscy byli w moim wieku, a przez 6 lat trenowałem w klubie nie na osiedlu.... I sie zastanawiam czy warto do tego wracać i znowu siedzieć na ławie..

Ronaldo08

Wysłana - 23 sierpnia 2008 12:25    Edytuj Cytuj
ja mam 15 lat jak chodzilem do podstawówki tez na kazdych zawodach siedzialem na ławce na zawodach szkolnych bo moi koledzy sami sie rządzili i wybierali sklad teraz... ja gram w 1 lidze podkarpackiej juniorów gram w podstawowym a oni ledwo sie lapia do juniorów w "b" klasie wiec widzisz postapy mozna zrobic zasze ja przez 2 lata zrobilem duze

J_A_G_L_A

Wysłana - 23 sierpnia 2008 14:05    Edytuj Cytuj
Ty mnie nie rozumiesz... Mi nie chodzi o jakieś drużyny szkolne tylko Klub piłkarski w moim przypadku Hutnik. I sie zastanawiam czy w moim wieku po rocznej przerwie jest sens gry jeszcze żeby coś w tym sporcie osiągnąć bo w porównaniu z niektórymi zawodnikami z mojego rocznika tam to jestem słabiutki

Balboa5

Wysłana - 23 sierpnia 2008 14:12    Edytuj Cytuj
i tak Wisła rulez

a na gg mówiłeś ze do piłki nie wrócisz

a pozatym zawsze mozesz spróbować

Zmieniony przez - Balboa5 w dniu 2008-08-23 14:12:52

SFD Fight Club & Uderzane

WISŁA KRAKÓW
"Chuligańskie życie przemocy świat wal mocno w morde bedziesz coś wart"

J_A_G_L_A

Wysłana - 23 sierpnia 2008 14:40    Edytuj Cytuj
Mówiłem, że raczej nie wróce i nadal tego sie trzymam, najwyżej kiedyś będę żałował... I to mnie zastanawia też to, że mój tata chciałby żebym trenował piłke a jemu Sztuki Walki nie bardzo sie podobają i to też na mnie wpływa

Ronaldo08

Wysłana - 23 sierpnia 2008 18:59    Edytuj Cytuj
forme mozna odbudowac zawsze piłkarze nieraz maja zerwane wiązadla kompletnie niegrali w pilke przez rok wogóle mają problemy z chodzeniem!!! po roku czasu wracaja do treningów starają sie i graja lepiej niz przed kontuzją przykład? Brazylijczyk Ronaldo przed mistrzostwami swiata 2002 mial taka kontuzje i wrucil i to jak!! a ty przez rok co prawda niegrales ale byles w ciągłym ruchu, jest sens powrotu jestes jeszcze młody wruc i trenuj

Zmieniony przez - Ronaldo08 w dniu 2008-08-23 18:59:48

J_A_G_L_A

Wysłana - 24 sierpnia 2008 22:28    Edytuj Cytuj
A czy wiek 15,16 lat są odpowiednimi latami żeby coś osiągnąć w tym ?? Czy nie bardzo?? Załóżmy ,że przez ten rok, dwa będę ćwiczył sztuki walki, i grał w piłe na osiedlu. To czy dalej będę miał szanse coś osiągnąć czy nie bardzo??

Ronaldo08

Wysłana - 26 sierpnia 2008 07:28    Edytuj Cytuj
uważam ze te dwa lata co wymieniłes są najważniejsze wtedy zawodnik sie najbardziej rozwija i jest duża szansa zeby cos osiągnąc lepiej późno niż wcale

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.