“Walka z Fedorem w kwietniu jest pewna na 99%. Mam trzy miesiące na trening do najważniejszej potyczki w moim życiu. Już ustaliłem strategię. Nie dam rady poddać kogoś takiego jak Fedor czy to (dźwignią) na rękę, czy na nogę, on nigdy nie odklepie. Tworzę historię. Pokonanie Fedora nie będzie oznaczało, że jestem od niego lepszy, bo to naprawdę wielki gość, ale akurat tej nocy będę ponad nim.”
Powiedział Fabricio Werdum (13-4-1) w wywiadzie dla Tatame.com. “Vai Cavalo”, po uporaniu się z Antonio Silvą (13-2), wkracza na prawdopodobnie najważniejszą prostą w swoim życiu. Wszyscy wiemy, jak wielkim wydarzeniem byłoby pokonanie Fedora, choć wszyscy także zdajemy sobie sprawę, że nie z takimi fighterami człowiek o niewyrażającej emocji twarzy dawał sobie radę.
niech pozamiata w Strikeforce i leci jeszcze porządki w ufc zrobic ;p
Zmieniony przez - Strecho w dniu 2010-01-21 11:33:32
"Uciekaj od wszystkiego co jest polityką czy potrafisz odrzucić fałszywych idoli anarchizm, komunizm, faszystowskie gówno aby być sobą nie musisz mieć symboli"
Znawca -
1264069499000
Fedgor
Wysłana - 21 stycznia 2010 14:25
Ja myślę, że będzie mega ciekawie. Jeszcze bardziej emocjonująca walka niż ostatnia z Rogersem.
1264080340000
Maj-kel
Wysłana - 21 stycznia 2010 15:44
Jakby nie patrzeć to Werdum jest teraz najlepszym parterowcem na świecie więc wszystko się może zdarzyć. Ale i tak nie sądzę żeby Fedorowi jakąkolwiek krzywdę zrobił.
www.pajacyk.pl
1264085049000
Jacek.G
Wysłana - 21 stycznia 2010 15:44
bardzo lubie Werduma i zycze mu jak najlepiej, szkoda tylko,ze zbyt duzych szans nie ma,ale kto wie, moze zaskoczy (licze na to ;))
1264085093000
greg 82
Wysłana - 21 stycznia 2010 15:49
"Już ustaliłem strategię. Nie dam rady poddać kogoś takiego jak Fedor czy to (dźwignią) na rękę, czy na nogę, on nigdy nie odklepie. "
Mam nadzieję, że ściemnia, bo jak mu się coś ubzdurało, że w stójce będzie chciał zakończyć Fedora to się skończy po kilkunastu sekundach a nie po dwóch, trzech minutach. Przecież Dos Santos i Antonio Silva wjechali w niego jak w masło w stójce.
Też mi się dziwne wydaje ze podwójny mistrz ADCC chce walczyć w stójce z kolesiem który ma chyba najlepszą (a przynajmniej jedną z najlepszych) stójek w HW.
www.pajacyk.pl
1264085597000
sirpeter
Wysłana - 21 stycznia 2010 17:55
Bardzo podoba mi się skromność Werduma, takie wypowiedzi lubię. Nie chodzi mi o to, że chce walczyć w stójce ale o szacunek dla rywala. Oczywiści Werdum jest naiwny jeżeli chce z Fedorem w stójce wygrać, skoro Fedor Rogersa w stójce wykończył to Werduma rozsmaruje na macie, ale pożyjemy zobaczymy. Chyba trochę przedwcześnie ludzie spisują na straty Werduma, jeżeli walka odbędzie się w parterze to jednak Werdum ma szanse i to całkiem spore.
niezadowolenie z siebie jest podstawą każdego talentu
1264092947000
greg 82
Wysłana - 21 stycznia 2010 18:57
Teoretycznie to Werdum ma szanse na wygraną, bo jakby się znalazł na ziemi na górze, mógłby pokombinować, ale i tak Fedor zacznie pewnie jakieś cuda niewidy wyprawiać i skończy się jak zawsze
O czym tu dyskutować. Długość walki zależy tylko od Teodora Fajnie ze strony Werduma, że oprócz tego co kazano mu powiedzieć przed walką, żeby podnieść trochę temperaturkę, dodał od siebie słowo szacunku.
Breaking My relationship with time&space
Znawca -
1264106457000
Snakers1
Wysłana - 21 stycznia 2010 22:34
kolejny, który próbuje szczęścia :) jak dla mnie pierwsza runda to będzie jedyna runda w tym pojedynku.