Od puścia do apteki i zakupienia dwoch listków metanabolu. Trenij każdą grupe codziennie po 50 serii, biceps i klatke po 80, diety nie stosuj po po co. zartuje oczywiście
A na powaznie - poczytaj podwieszone posty w działach trening i odzywianie, wertuj atlas ćwiczeń i tle na razie.
CZYTAJ, CZYTAJ I JESZCZE RAZ CZYTAJ
1150715730000
goralers
Wysłana - 19 czerwca 2006 13:32
Jesteś jeszcze troche za młody aby rozpocząć trening typowo kulturystyczny. Narazie powinieneś ćwiczyć ogólnorozwojowo, wykonując ćwiczenia które nie będą obciążały Twojego kręgosłupa. Dużo czytaj, dzięki temu zdobędziesz cenną widze i od początku będziesz trenował i odżywial się prawidłowo. Nie popełnisz błędów które są często popełniane przez wielu początkujach. Jeszcze 2-3 lata musisz zaczekać, zdrowie jest najważniejsze.
1150716764000
seba_kzn
Wysłana - 19 czerwca 2006 13:33
nie za mlody, ja cwiczylem od wieku 13 lat i co zyje mam sie dobrze <yes>
[*]Sw. Spam poscie z treningu bedziesz w naszych sercach na zawsze. Pomscimy Cie, smierc Twojemu oprawcy...
Ekspert -
1150716798000
goralers
Wysłana - 19 czerwca 2006 13:47
Ja również ćwiczyłem już w tym wieku, ale martwych ciągów, przysiadów i tego typu rzeczy nie robiłem Można ćwiczyć ale ogólnorozwojowo. Na typowy trening na siłowni przyjdzie jeszcze czas. Wg mnie 13-14 lat to jeszcze za wcześnie, bez przesady...