Dzień dobry! Parę dni temu zadałam pytanie w dziale odżywiania, ale niestety nie otrzymalam pełnej odpowiedzi. Zrobiłam tak jak mi poradzono, skorzystałam z wyszukiwarki, ale też w sumie nic nie znalazłam. A mój problem to nieodpowiednie odżywianie. Pisałam już wcześniej na temat treningu i diety i wprowadziłam kilka zmian, ale nadal mam poczucie, ze odżywiam się niewłaściwie. Jestem wegetarianką, która od pewnego czasu uparcie próbuje umięśnić i ujędrnić swoje ciało. Kiepsko to idzie, chyba właśnie ze względu na dietę. Nie wiem co jeść. Jaka jest alternatywa do omletów? Co na śniadanie?(teraz nie jem w ogóle) Może jest tu jeszcze jakaś wegetarianka, która podzieliłaby się ze mną swoim jadłospisem. Vanilla? Proszę...
Wiem Zakrzesiu Czytałam go dokładnie, ale tam jest poruszona kwestia bardziej moralno-filozoficzna, a mi chodzi o konkrety w diecie. Co mogę zjeść po ćwiczeniach oprócz omletów, np.? Czy na śniadanie płatki z mlekiem są ok?
Owsiane... eee ja wiem, są zdrowe, ale chyba wybiorę kukurydziane A co po ćwiczeniach? I jak to jest z pieczywem i ziemniakami? Już czytała tyle sprzecznych opinii...
1080489511000
zakrześ
Wysłana - 28 marca 2004 18:25
zimniaki maja wysokie ig i sa dobre po treningu ale gotuje je w skurkach i jak jesz skurki to dobrze błolnnik i witaminy i wy bieraj pieczywo ciemne pełnloziarniste i uważaj na barwine karmelelm ale te produkty sa głównym zródłem weglowodanów mają małe ilości białka i tłuszczy
przede wszystkim musisz zadbać o poziom białka w diecie dołącz nasiona strączkowych, soję, jeśli możesz to chudy biały ser, białka jaj, w ostateczności uzupełniaj poziom białka odżywką białkową
Ekspert -
1080492647000
ladybird
Wysłana - 28 marca 2004 18:56
haha kochany jesteś. To raczej ja powinnam dać soga Tobie, choć nawet za bardzo się nie orientuję czy mogę to zrobić. Przesyłam buziaka w formie podziękowania