Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1380 razy
słowa kluczowe: warzywa  patelnie 
Autor

Warzywa na patelnie

KAJTEK77

Wysłana - 26 maja 2009 13:12    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Ostatnimi czasy wiele firm wprowadziło gotowe mrożonki warzywne lub całe dania z ryżem, warzywami, kawałkami kurczakia i przyprawami. Wrzuca się to na patelnie z odrobina wody + oliwy i po 15 min mamy gotowe danie lub jeśli są to tylko warzywa to dodatek do np obiadu zamiast surówki.

Pytanie tylko o wartości odżywcze takiego posiłku. Jaka jest wasza opinia na ten temat?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 maja 2009 13:16 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe ,  odżywki na masę

Rothen

Wysłana - 26 maja 2009 13:16    Edytuj Cytuj
kwestia jaka jes t wartość odżywcza tych mrożonek i co w nich się znajduje (cukier itp)

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

iza121

Wysłana - 26 maja 2009 17:47    Edytuj Cytuj
jakie cukry nie popadajmy w skrajności jeśli mówimy o mieszankach samych warzyw nie widze przeszkód aby był to dodatek wartości są okej ale najlepiej robić to na parze smakuje praktycznie tak samo

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

KAJTEK77

Wysłana - 26 maja 2009 21:19    Edytuj Cytuj
Mieszanki warzywne są najróżniejsze ale najbardziej nurtują mnie te "Dania na patelnię". W praktycznie każdym sklepie, w lodówce z mrożonkami można coś takiego znaleźć. Najpopularniejszy jest chyba HORTEX który posiada w swojej ofercie Danie Chińskie, Prowansalskie, Meksykańskie i Włoskie i tak jak napisałem większość z nich zawiera ryż, kawałki kurczaka + różna kombinację warzyw.
Czy to jest pełnowartościowy posiłek???

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 26 maja 2009 21:46    Edytuj Cytuj
nie mięsa jest za mało wystarczy popatrzeć na skład dodasz własne mięso będzie ok
Ekspert -

Tabsonn

Wysłana - 26 maja 2009 21:58    Edytuj Cytuj
Powiem Ci tak ze warzywa to jest dodatek do prawdziwego posilku,zakladam ze tego miesa wcale tam duzo nie ma w takich gotowych daniach,warzywka kupuj spoko,ale co do reszty to nie ma to jak swierzy kawal miecha i do tego w zaleznosci spora porcja ryzu/makaronu/kaszy no i oczywiscie w/w warzyw.

PRAGNIENIE jest jak głód który
"rośnie w miarę jedzenia"
PRAGNIENIE by pewnego dnia stanąć przed lustrem i powiedzieć:
jest dobrze!
hah,długa droga przede mną..

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 26 maja 2009 22:02    Edytuj Cytuj
czy ryżu dodawać zależy już od diety i od pory posiłku
o jednym zapomniałem oczywiście polej oliwą i będzie ok
Ekspert -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.