SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Warzywa kiszone, a kwaszone - działanie.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 726

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 106 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3942
Witam,

czy warzywa kwaszone działają na florę bakteryjną jelit tak samo pozytywnie jak warzywa kiszone np. ogórki? Czy działanie jest słabsze? Jedyna różnica polega chyba tylko na tym iż przy kwaszeniu proces fermentacji jest chemicznie przyśpieszony, ale warzywa chyba nie tracą przez to swoich właściwości?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 322 Napisanych postów 890 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6671
Kiszenie uznawane jest za dobre i zdrowie, a kwaszenie postrzegane jest jako proces sztucznie przyspieszony. Także jest niższej jakości.


Zmieniony przez - zagur32 w dniu 2018-04-09 23:05:55
1

Siła jest bogiem, trening nałogiem, rzeźba zabawą a masa podstawą...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2845 Napisanych postów 56284 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 601085
W tym artykule możesz poczytać więcej na ten temat:

https://potreningu.pl/articles/5470/kiszone-czy-kwaszone 
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 106 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3942
Zabieg ten wpływa na przyspieszenie procesu kwaszenia, jednak produkt taki charakteryzuje się słabszymi właściwościami niż produkt kiszony.

Czyli rzeczy kwaszone też wpływają pozytywnie na florę bakteryjną jelit, tylko że słabiej, tak?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3978 Napisanych postów 67981 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 551306
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2845 Napisanych postów 56284 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 601085
Nobody41
Zabieg ten wpływa na przyspieszenie procesu kwaszenia, jednak produkt taki charakteryzuje się słabszymi właściwościami niż produkt kiszony.

Czyli rzeczy kwaszone też wpływają pozytywnie na florę bakteryjną jelit, tylko że słabiej, tak?


Zgadza się. Bakterie nie zdychają

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
dudee Doradca
Ekspert
Szacuny 1732 Napisanych postów 27169 Wiek 24 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 512007
flex1976
Tak , lepiej samemu zakisić ogóra


Zawsze lepiej

Co do kiszonek, w jakimś tam dużym stopniu nie wspierają naszej mikrobioty bowiem mają wiele prozdrowotnych właściwości.

Ustalanie indywidualnych planów dietetycznych
Zapraszam do współpracy

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kontuzja, co robić?