SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wartości odżywcze (przed czy po ugotowaniu)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 19331

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 144 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 907
No właśnie. Jak to jest. Na opakowaniu np. kaszy gryczanej jest napisane:
Wartości odżywcze w 100 gramach:
-Białko 12,6g
-Węglowodany 69,3g
-Tłuszcz 3,1g

Ale nie pisze czy w 100 gramach ugotowanej kaszy czy nie. Przed ugotowaniem woreczek waży ok 100gram, a po ugotowaniu prawie 400. No i nie wiem czy te wartości odżywcze są podane ile ma kasza sucha w 100g, czy ugotowana. ??????? Bo jeśli po ugotowaniu, to wartości podane na opakowaniu trzeba by było pomnożyć przez 4 i dopiero by wyszło ile białek itd mamy na talerzu
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Przed, później pęcznieje wodą, więc wzrasta waga, wartości odżywcze się nie zmieniają.
3

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 144 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 907
aha. To znaczy że ok 400 ugotowanej ma tyle samo wartości co 100 nieugotowanej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
1

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 4027 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 16307
zawsze waż przed ugotwaniem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 140 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6918
A jak się sprawa ma z mięsem ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
po co wykopujesz stare tematy. mozesz zadac pytanie w "pojedynczych pytaniach". wszystko sie waży przed obróbką

Stop wishing start doing

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

problem z żołądkiem

Następny temat

Patent na ryż i kasze

WHEY premium