Otóż, jestem studentem no i mam dość sporo zajęć. Ułożyłem sobie dietkę podobno dobrą :) no i trapi mnie taka sprawa. Kiepsko u mnie z jedzeniem regularnie, na ile to jest możliwe na tyle próbuje jesc zgodnie z dietką co 3h, ale niestety. No i nie jem ściśle z dietą tzn idealnie tego co mam tam ułożone, ale w miare możliwosci zastępuje to czym innym. No i chodzi mi o to, że jeśli nie będę jadł za bardzo regularnie oraz w różnych ilościach tj w jeden dzień troszke wiecej białka w drugi mniej węgli itp. to odbije się to na mojej diecie?? Bo pije Gainerka1 no i on podobno ma uzupełniać jeśli jest niedobór i redukować jeśli jest nadmiar??
Bo pije Gainerka1 no i on podobno ma uzupełniać jeśli jest niedobór i redukować jeśli jest nadmiar??
zgadza sie gainer jest po to zeby dodac bialka i kalorycznosci do diety (glownie to drugie), ale zeby redukowal nadmiar to nie slyszalem jak mialby to robic?
Jeśli masz ułożoną dietę to trzymaj się jej.Jeśli nie będziesz jadł akurat co 3 godziny to nic wielkiego się nie stanie jeśli bilans kaloryczny będzie się zgadzał z Twoimi wyliczeniami.A jeśli chodzi o studia to zabieraj posiłki na uczelnię i tam spożywaj a ewentualne braki w diecie uzupełniaj gainerem.
heheh no nie wiem właśnie :] No ale tak sobie pomyślałem, że chyba lepiej jak więcej zjem niż mniej prawda? a w sumie jak zjem mniej to gainerek mi uzupełni ?hmm sam już nie wiem, mógłbyś mi pomóc no i odpowiedzieć na to zasadnicze pytanie ?:) pozdrawiam:)
1168027520000
Eld
Wysłana - 05 stycznia 2007 21:12
Heh :P w sumie lepiej zjeść za dużo niż za mało :P chociaż to za dużo to nie mogą być chipsy czy czekolada tylko w miare zdrowe jedzonko :) A Gainer to uzupełnienie diety więc musisz go doliczyć do diety :P Te kalorie / białko i węgle :)
Jedz normalnie jak masz diete(jak możesz spożyć posiłek) a jak nie masz czasu na normalny posiłek to zastępuj go gainerem.
" W kulturystyce nie jest ważne ile podnosisz tylko jak to podnosisz."
1168028170000
Kezcoks
Wysłana - 05 stycznia 2007 22:22
Ale pamietaj ze gainer nigdy nie zastapi zdrowego jedzenia lepiej jakbys robil sobie ryz z kurczaczkiem i w jakims pojemniku przynosil na uczelnie ja tak robie tyle ze w liceum ;] A co do regularnego jedzenia to nie musisz dokladnie o danej godzinie jesc wazne zebys dostarczyl wszystko tak jak masz w bilansie. JEDZ I ROŚNIJ :D PZDR.
liczy sie tylko masa ;D
1168032155000
nowac
Wysłana - 05 stycznia 2007 22:34
Dokładnie jak pisze kezcoks. Szykuj dużą puchę sałatki typu: Cycki (ryba), ryż, warzywka, oliwa i jedz ją na uczelni nawet jakby to miały być 3-4 porcje w jednym (troche monotonne ale pasi)
czy lepiej za duzo czy za malo? to zalezy... jesli jem przez miesiac za malo to lapa spada mi centymetr, jesli jem miesiac za duzo to brzuch rosnie mi o 10 cm. warto zebys wiedzial co sie bedzie dzialo u Ciebie. bo moze jestes bardziej czuly na deficyt kalorii niz na nadmiar. co do nieregularnych posilkow, to jesli wyleci Ci jakis posilek, to nie ma sensu podczas nastepnego obzerac sie na sile. bo organizm to nie skarbonka. w skarbonce jak dzis nie wrzucisz to jutro wrzucisz dwa razy i jest git. w organizmie jak nie wrzucisz to juz przepadlo. zachecam zebys nosil zasze gainera w szejkerze i jesli wiesz ze zbliza sie pora posilku, a Ty nie masz szans zjesc, to wlej wody do szejkera, zamieszaj i gotowe. moim zdaniem to jedna z glownych zalet gainera; takie "kolo ratunkowe". zdr