Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Ważne pytania dla napastników.

Gentle Man

Wysłana - 12 lipca 2009 18:36    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, gram na pozycji pomocnik/napastnik środkowy, i mam kilka pytań związanych z trikami, sam na sam, i co robić w danej sytuacji.

Więc I pytanie : Czy opanowanie trików i wykorzystywanie ich w grze się opłaca? ( Trenuje freestyle football już od 3lat
II pytanie: Co zrobić gdy wybiegasz sam i nikt nie wbiega a przed tobą jest 3 obrońców( nie ma jak podać do tyłu bo zawodnicy sa kryci ) wybić na aut, czy co ?
III pytanie: wykonywanie wolnych nie jest moją mocną strona i chciałbym to poprawić, ale nie znalazłem tego na forum. Proszę o pomoc w tej sprawie.
IV pytanie: jak najlepiej podkręcić piłkę i mocno strzelić ?
V pytanie: jestem wysoki i strzelanie główką powinno być moją mocniejszą stroną, ale niestety nie jest, a gdy ładnie trafie w piłkę to za lekko jak to poprawić?

Proszę o odpowiedzi i bardzo dziękuję.

Zmieniony przez - Gentle Man w dniu 2009-07-12 18:38:38

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 12 lipca 2009 19:50 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

-Baca-

Wysłana - 12 lipca 2009 19:50    Edytuj Cytuj
I pytanie : czasami tak
II pytanie: zwod, strzał, wstrzymanie gry aby parterzy sie uwolnili spod opieki
III pytanie: podwieszone tematy o treningu
IV pytanie: jak wyzej
V pytanie: trening trening i jeszcze raz trening

Nagrody w Typerze sfd.pl funduje Sklep Kibica [http://www.ISS-sport.pl]
[http://www.sfd.pl/Liga_Typer%C3%B3w__X_Edycja-t791009.html]

!!!<<< ARSENAL LONDYN >>>!!!
!! Pomyśl, jeśli potrafisz !!
Specjalista -

napastnik1

Wysłana - 13 lipca 2009 08:27    Edytuj Cytuj
5 pytanie niech ci ktoś podrzuca piłkę a ty strzelaj głową

jakis ktos

Wysłana - 13 lipca 2009 11:25    Edytuj Cytuj
Freestyle sie nie przydaje prawie wcale, oczywiscie nie liczac kontroli pilki jaka przy nim nabierasz. Mozna jedynie wyrywac na niego kobity.

Wybiegasz sam to strzelasz, bo raczej 3 nie ograsz, mozesz tez zrobic zwod i nabic ktorego zeby wywalczyc rog. Co to za napastnik, ktore nie wie takich rzeczy?

Wolne to umawiasz sie z kolega/kilkoma i strzelasz do upadlego.

Lopos20

Wysłana - 14 lipca 2009 15:30    Edytuj Cytuj
I-nie każdy wszystko umie panie &quot;jakiś ktoś&quot;. Triki oczywiście są bardzo widowiskowe, i jak się je opanuje do perfekcji można naprawdę dużo zdziałać, tylko w praktyce rzadko ktoś umie to zrobić, trenujesz to to już coś,ale nie wiem co potrafisz, sam wiesz lepiej.
II-I tutaj właśnie przydaje się taka umiejętność, wszystko zależy od sytuacji, jeżeli jesteś pod bramką przeciwników warto spróbować, najlepiej nie myśleć o tym czy ci wyjdzie tylko bez namysłu to wykonać.. Wyjścia są dwa albo spróbujesz albo nie.
III-zawsze lubiłem nawet po meczu zostać na boisku albo iść na pobliskie i kopać kopać kopać wolne, sam będziesz to czuł jak masz kopać aby trafiać.. ustaw sobie nawet jakieś przeszkody...
IV- na to pytanie odpowiem tak-jak byłem mały ustawiłem bramkę za rogiem domu i albo podkręciłem ją tak że wpadała albo trafiałem w rynnę i zbierałem ochrzan od starych
V- po prostu wybierz sobie jakieś miejsce w polu bramki i staraj się w nie trafiać. Swojego kolegę poproś żeby ci dośrodkowywał otem zmiana... trenuj trenuj trenuj!

Gentle Man

Wysłana - 14 lipca 2009 23:12    Edytuj Cytuj
Jeszcze jedno mam pytanie, jak najlepiej trenować siłę strzału siłownia?[gdy naprężam nogę z całej siły żeby walnąć petardę to leci wolniej niż bym kopną zwykłego wolnego], bo o technice mniej więcej wiem. Do IV pytania: chyba lepiej się podkręca gdy mocniej się kopie ( to jest moja własna myśl bo nie raz widziałem jak znani typu roberto carlos czy beckham im mocniej tym bardziej podkręcali)

Zmieniony przez - Gentle Man w dniu 2009-07-14 23:14:57

Lopos20

Wysłana - 15 lipca 2009 15:56    Edytuj Cytuj
najpierw naucz się ją podkręcać kopiąc lekko, stopniowo zwiększaj siłę uderzenia a w końcu uderzaj Silno.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ważne pytania dla napastników.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.