Chcialbym sie dowiedziec kiedy mam wazyc piersi z kurczaaka przed gotowaniem czy po?? Bodzis z ciekawosci zwazylem piersc przed gotowaniem wazyla 163 gr a po gotowaniu 106gr
...
Napisał(a)
Witam!
Chcialbym sie dowiedziec kiedy mam wazyc piersi z kurczaaka przed gotowaniem czy po?? Bodzis z ciekawosci zwazylem piersc przed gotowaniem wazyla 163 gr a po gotowaniu 106gr
Chcialbym sie dowiedziec kiedy mam wazyc piersi z kurczaaka przed gotowaniem czy po?? Bodzis z ciekawosci zwazylem piersc przed gotowaniem wazyla 163 gr a po gotowaniu 106gr
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
yamek wez sie lepiej nie odzywaj jak masz gadac ******ly bo nie wiesz co to dieta
Citius, altius, fortius!!!
...
Napisał(a)
mięso zawsze waż po gotowaniu, smażeniu itp. !
Zmieniony przez - MuscleBody w dniu 2008-05-29 14:24:19
Zmieniony przez - MuscleBody w dniu 2008-05-29 14:24:19
kto nie ryzykuje- szampana nie pije
...
Napisał(a)
jak smazysz karkówke to oczywiste jest ze po usmażeniu bedzie wazyc mniej, bo wypalasz tłuszcz i wodę. I to jest rzeczywista waga produktu. Tak samo z cyckami z kurczaka.
ja je.bie kupujesz 200 g surowej piersi, i co mowisz ze zjadłes na obiad 200 g piersi ? skoro po usmazeniu bedzie wazyc np. 150 g ?
jak gotujesz ryz to wazysz przed ugotowaniem, to logiczne.
ja je.bie kupujesz 200 g surowej piersi, i co mowisz ze zjadłes na obiad 200 g piersi ? skoro po usmazeniu bedzie wazyc np. 150 g ?
jak gotujesz ryz to wazysz przed ugotowaniem, to logiczne.
kto nie ryzykuje- szampana nie pije
...
Napisał(a)
No to jak to według Twojej teorii to jak ryż przed ugotowaniem ma 100 g a po 200 to mowisz ze zjadłeś 100? Ja tez uwazam ze kurczaka sie wazy przed bo dane podane w tabelach raczej odnoszą sie do surowego mięsa (ilosc bialka ww i tł).
...
Napisał(a)
MuscleBody nie masz racji.
Kurczak waży mniej po ugotowaniu bo traci wodę.
Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną.
Kurczak waży mniej po ugotowaniu bo traci wodę.
Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną.
Polecane artykuły