Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 401 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Odchudzanie
W drodze do celu ... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: drodze celu
Autor "W drodze do celu ..."   

umbrellka77
 Wysłana - 3 luty 2010 18:35        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

raz po raz zaglądałam na forum, ale dziś postanowiłam się przywitać. Ćwiczę od jakiegoś czasu, ale łącznie ze zdrową dietą od początku stycznia. Chciałabym uzyskać opinie, co sądzicie o mojej strategii osiągnięcia wymarzonej sylwetki.. a jaka obecnie jest 62,5kg/163cm... fałdki na brzuszku, kobiece boczki (z którymi już teraz widzę będzie największy problem - jakieś specjalne ćwiczenia?) mam jak dla mnie grube uda i krótkie nóżki więc zależy mi ogromnie by pozbyć się tego tłuszczu..a potem marzy mi się ładnie wyrzeźbiony brzuszek. Mam małe problemy kobiece ze względu na odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, gdyż z bólu musiałam już z 4 treningów zrezygnować. Ale się nie poddaje :)Mam przez to różne wahania wagi. 04.01. - 64kg, 10.01 - 62,5kg, 17.01 - 61,8kg, 28.01 - 62,2 kg. Nie jest to mój "pierwszy raz" podjęcia walki ze sobą, ale znam trooszkęsiebie i wiem, że moja determinacja jest wielka. W ciągu tego miesiąca zdarzały się dni (3-4), że pozwalałam sobie na odmienne jedzenie - powrót do domu rodzinnego. Hem..nie wiem, co mam Wam jeszcze napisać .. aaa 04.01. zrobiłam zdjęcia sylwetki i 28.01 - raczej żadnej poprawy nie zauważyłam - na plecach jedynie zniknęło trochę tłuszczyku pod łopatkami. Ale to chyba za wcześnie na poprawę :) Odpowiem na wszelkie pytania i proszę o wskazówki

Waga : 62,5

Wzrost : 163

Obwód klatki : 88

Obwód ramienia : 32

Obwód talii : 65

Obwód uda : 105

Obwód łydki : 41

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : za duży :P

Aktywność w ciągu dnia : uczelnia

Uprawiany sport lub inne formy aktywności : pon. 20.00 aerobox 1h
wt. 20.00 ABS - płaski brzuch 1h
sr. rowerek 40min+ hantle na górną część ciała (1seria x 15 x 3,2kg)
czw. 19.00 - step 1h
pt. 18.00 - body shape
sob. wolne
niedz. 1,5h tańca towarzyskiego (ale to raczej tak rekreacyjnie)

Odżywianie : Obecny dzienny jadłospis:
1.ŚNIADANIE 7.30-8.00:
płatki owsiane na mleku (50g), kilka rodzynek/pół banana, zielona herbata <po 1 kapsułka CLA,magnez + BG, tran)
2.II ŚNIADANIE ok. 11
2 kawałki chleba pełnoziarnistego, wędlina drobiowa, warzywa
3.OBIAD 14.00
sałatka: misa sałat, kawałki kurczaka, oliwa z oliwek, kukurydza (przykład)
4.II OBIAD ok. 17.00
pierś z kurczaka (gotowana,z piekarnika, czasem smażona na bardzo małej ilości oliwy) pół torebki ryżu, warzywa
19.30 - 4kapsułki L-carnitine+Green tea Extrat (TIREC NUTRITION)
5. Serek wiejski 250g (1 kapsułki CLA)

Piję zieloną, czerwoną herbatę i wodę.

Mięso drobiowe zastępuje rybami, czasem chudym schabem. Zmieniam skład sałatek, ale zawsze pamiętam o białku: filet z kurczaka, tuńczyk, (b.rzadko ser feta). Dość szybko nudzą mnie smaki wiec zmieniam przyprawy do mięs, sałatek. Oliwę z oliwek zastępuję małymi ilościami majonezu z jogurtem naturalnym.

Cel : szybka redukcja

Ograniczenia żywieniowe : brak

Stan zdrowia : jeżeli można to nazwać dolegliwością to rozregulowany system hormonalny po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych

Preferowane formy aktywności fizycznej : lubię fitness - to, co teraz robię, z siłownią gorzej ze względu na finanse (wiadomo studentka). Mogę zwiększyć ilość fitnessu np. po 2h. Zakupiłam ciężarki na nogi po 0,5kg i od pon zaczynam w nich ćwiczyć

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : Stosuję to, co wymienione w jadłospisie (L-carnitine, CLA)

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak

Stosowane wcześniej diety : Zazwyczaj opierały się na ograniczeniu słodkości, podjadania.

przyznaj SOG'a

LeeJaedong
 Wysłana - 3 luty 2010 20:22      [zgłoszenie]

Mam nadzieje że wartości Kaloryczne, Białko, Wegle i tłuszcze Ci pasują tak ?? :D

Oliwę z oliwek zastępuję małymi ilościami majonezu z jogurtem naturalnym.

TO tak samo jakby zamienić nie wiem... Mercedesa na malucha ??
Jedyny aspekt który ich łączy to to że są autami (jedzeniem) :D

Co do diety no to szlo by jeszcze banana wyrzucić:D
I zamienić serek wiejski na twaróg - więcej białka, mniej kalori
No ale wiadomo nie każdym smakuje :D:D

Zakupiłam ciężarki na nogi po 0,5kg i od pon zaczynam w nich ćwiczyć
odstawiłbym to, szkoda kolan uwierz

CO do wahań wagi nie chciałbym sie wypowiadać - bo sie na tym nie znam
A ktoś Ci pewnie dobrze wytłumaczy,

Bo trzeba być twardym a nie miekkim jak kupa XD

IRON MAN - 3,8 km pływania / 180 km jazdy rowerem / 42 km biegu. - W drodze do Celu.

przyznaj SOG'a

umbrellka77
 Wysłana - 3 luty 2010 20:52      [zgłoszenie]

Chciałam na początek zacząć od zdrowego trybu jedzenia ..tak po prostu. Jeżeli w tym mieści się konieczność wyliczenia wartości kalorycznych - tak też uczynię :)

Co do serka wiejskiego to jego spożycie na noc wspiera właściwy metabolizm. Zawiera proteinę kazeinową --> wolnotrawioną, co sprawia, że uwalnia niezbędne składniki pokarmowe i przeznacza je na zaspokojenie tzw. głodu mięśniowego. Dlatego na noc jem serek wiejski/granulowany. Jeżeli się mylę to powrócę do twarogu zwykłego. :)

Bardzo dziękuję za pierwszą odpowiedź :)

przyznaj SOG'a

LeeJaedong
 Wysłana - 4 luty 2010 00:12      [zgłoszenie]

Chciałam na początek zacząć od zdrowego trybu jedzenia ..tak po prostu. Jeżeli w tym mieści się konieczność wyliczenia wartości kalorycznych - tak też uczynię :)

Znając swoje zapotrzebowanie które potrzebujesz, wiesz ile masz jeść.
A tak niestety nie wiesz czy zadużo czy może zamało.

Pomoże Ci w tym dziennik posiłków ktory możesz pobrac tutaj:
[hotfile.com/dl/19422740/51889f1/DziennikPoslikow.v4.32.zip.html]

lub tutaj:
[http://www.darkthorn.republika.pl/cp.htm]

IRON MAN - 3,8 km pływania / 180 km jazdy rowerem / 42 km biegu. - W drodze do Celu.

przyznaj SOG'a

umbrellka77
 Wysłana - 4 luty 2010 08:21      [zgłoszenie]

Jasne :) wczoraj już po Twoim 1 wpisie poszperałam trochę na forum i znalazłam mnóstwo cennych informacji. Dziś po uczelni zrobię to tak jak trzeba :D

przyznaj SOG'a

umbrellka77
 Wysłana - 7 luty 2010 14:53      [zgłoszenie]

Witam po małej przerwie :)

KALORIE [kcal] 1663
BIAŁKO [g] 93,45
TŁUSZCZE [g] 62,3
WEGLOWODANY [g] 182

O to mój jadłospis na PONIEDZIAŁEK.

POSIŁEK 1.
Płatki owsiane 50
Mleko UHT 1,5% tłuszczu 200
Rodzynki suszone 10
Herbata zielona 250

b. 13
t. 7
w. 48

<cla, magnez+B6, tran>

POSIŁEK 2.
Chleb żytni pełnoziarnisty 50
Szynka z piersi kurczaka 30
Pomidor 70
Sałata 10
Jaja kurze 120
Herbata, napar bez cukru 250

b.18
t.7
w.26

POSIŁEK 3.

Makaron bezjajeczny 100
Filet z kurczaka 80
Brokuły 150
Czosnek
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 110
Oliwa z oliwek 10

b.36
t.15
w.90

Posiłek 4.
Filet z kurczaka 80
Ryż brązowy 50

b.21
t.2
w.34

<L-karnityna>

TRENING: aerobox (60min.)

POSIŁEK 5.
Ser twarogowy chudy 100
Pomidor 70
Herbata zielona 250

b.21
t.1
w.5

Bardzo proszę o wskazówki :) Bądźcie cierpliwy - dopiero się uczę :) pozdrawiam ciepło :)

przyznaj SOG'a

Czarnula28
 Wysłana - 7 luty 2010 15:23      [zgłoszenie]

Tak na szybko zerknęłam i co widzędo do poprawy na bank: w pierwszym posiłku brak nabiału i zdrowych tłuszczy , kup tran i tu dodaj sobie łyżkę. Szynka zpiersi z kurczaka taka kupna to tez raczej out - lepiej sama upiecz piers i krój w kanapkę bo te kupne mają duzo konsrwantow i sodu. A jesli taka jak piszesz masz rozregulowany układ hormonalny to pewnie masz tendencje do zatrzymania wody i ogólnie musisz unikać soli i sodu.
A tak a propos treningu -masz tak duza roznice miedzy ceną karnetu na siłke a na ten fitness co chodzisz? Sprobuj zamienic ten fitnes na trening na siłowni, naprawde to da Ci efekty a nie jakies sciemy aerobiki fiki . Na to mozesz sobie chodzi rekreacyjnie ale nie jako wiodacy trening, bo to za mało. Daj znac jakbys potrzebowala jeszcze jakis podpowiedzi porad etc....

Zmieniony przez - Czarnula28 w dniu 2010-02-07 15:25:24

przyznaj SOG'a

umbrellka77
 Wysłana - 7 luty 2010 16:38      [zgłoszenie]

Cieszę się, że tak szybko odpisałaś :) Ok to na śniadanie dorzucę 100g chudego twarogu, a tran jest w tabletach :D

Co do treningu ... ćwiczenie fitnessu daje mi mnóstwo satysfakcji i radości - zwłaszcza te, które mają w sobie "coś" z tańca (step, dance step) i to, że panuje na nich dobra sportowa atmosfera :)
Nie zrezygnuje z tego :) ale mam hantle w domku ... hmm... jeżeli dowiem się jak i co (proszę o pomoc :) to mogę ćwiczyć jak na siłowni tyle, że w domku :)

Treningi fitness mam w godz. 18-19, 19-20, 20-21. - stad moje pytanie: co zjeść po treningu, który się kończy o 21? ja jadam serek wiejski/twaróg, ale to chyba za mało - choć jak się patrzy na godzinę to chyba nie powinno się już w ogóle jeść :D

Pozdrawiam :)

Zmieniony przez - umbrellka77 w dniu 2010-02-07 16:39:01

przyznaj SOG'a

LeeJaedong
 Wysłana - 7 luty 2010 22:35      [zgłoszenie]

1. Twaróg z rana średnio
jajka lepiej dorzucić

2. Co do Szynka z piersi kurczaka.
hmm ... Osobiście powiem tak ... dopiero zaczynasz diete, wiec jeśli nie chce ci sie robić kurczaka dałbym tutaj 50gram. To owszem możesz zjadać szynke z kuraka ale jak koleżanka wyzej napisiała lepiej z dobrego sklepu i dobrej firmy co by konserwantów zadużo nie było .

3. magnez+B6 dałbym przed snem

4. Jestem zabardzo zmeczony żeby dodawac te wartośći <leń> ale w miare pasują czy czegoś brakuje ??

Pozdro

przyznaj SOG'a

umbrellka77
 Wysłana - 7 luty 2010 23:00      [zgłoszenie]

My właśnie wróciliśmy z tańca i też padam, bo ciężki dzień, ale "co nas nie zabije to nas wzmocni":)

1. Hem no właśnie już kiedyś próbowałam jajka na 1 posiłek i mój żołądek nie daje rady :( dlatego wolę na 2 posiłek :) a jak twaróg nie najlepiej, a jajka nie da rady to cóż innego mogę? :)

2. Jasne, że szynka o jak największej ilości mięska (poniżej 90% nie kupuję-"rujnuje" to mój portfel, ale cóż :)

3. Hem pracuję nad udoskonaleniem tego, żeby wartości były 100% tego, co ma być :) jestem bardzo blisko :) po prostu pochłania to dużo czasu a ja zalatana jestem :)

4. Znalazłam w KIF listopad 2008 fajny trenin, który mogę w domku robić :) jak dodam jakieś obciążenia to "prawie" jak na siłce :) a potem oczywiście mój ukochany fitness :) (w ogóle szkoda, że KIF zrezygnował z działu ćwiczeń dla kobiet... eh :)

Nic układam dalej dietkę :) jak nie usnę :P wszystkim życzę dobrej nocki :)

Zmieniony przez - umbrellka77 w dniu 2010-02-07 23:01:21

przyznaj SOG'a

umbrellka77
 Wysłana - 10 luty 2010 10:33      [zgłoszenie]

hem ... chyba nikogo tu nie ma ;( ale ja brnę do przodu .. :)

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

W drodze do celu ...

Strony: 1 2 3

<< redukcjaaaa , biorę się za siebie :] / Dieta do oceny, poprawy / redukcja, antykatabolizm >>

Podobne: powoli do celu | w 7 tygodni do celu - doradźcie! | Pomoc w ułożeniu diety i ćwiczeń w celu zgubienia fatu :) | Schudnac mądrze... - wytrwale do celu | Dieta w celu redukcji | Modyfikacja treningu w celu spalania tłuszczu i wuszczuplania ud!!!!!!!!

Warto przeczytać: klaendarz imprez | kalendarz imprez 2009 | kalendarz imprez 2010 | Pro longandium | kiedy brac białko? | misiekdt | wzór życiorysu | dziki ryż | allegro towar | czrwony ryż | dieta odtłuszczająca | wodea | testosteron zamrorzenie | kolega przed i po | zamrorzenie testosteronu | red face | kontuzje mięśni dolnych grzbietu | nie moge wyslac emaila | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL