witam, czy białko WPC 80% wypić po treningu 30min przed posiłkiem czy równie dobrze mogę zjeść posiłek razem z WPC na raz? Chodzi mi o to czy posiłek nie będzie "przezkadzał" w wchłanianiu WPC. pozdrawiam!
"chociaz osobiscie polecam parowki, kumpel je kilo oarowek codziennie i ma dzieki temu pelno wapnia i zelatynu ze zwierzecych stawow, nie wspomne juz o masie bialka i wegli, parowki maja pelna game mineralow i witamin, przeciez jak ktos jest wielki to sie nawet na niego mowi parowa, pozdro.."
Można, ale po co zapychać żołądek przed właściwym posiłkiem. Szybkość przygotowania wpc80 to góra 1 min. więc chyba lepiej wypić jak najszybciej po treningu, a po 30 - 45 min. normalny potreningowy posiłek
Arnold Schwarzenegger też kiedyś miał 31 cm w bicepsie ... jak się urodził
Jak kolega wyżej powiedział. Białko WPC jest szybko przyswajalne i lekko strawne. Zaraz po treningu wypić białeczko żeby zatrzymać katabolizm a potem posiłek dopiero i będzie ok
1283933858000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 08 września 2010 11:57
Najlepiej jest mieszać proteiny i ww po treningu szybsze uzupelnienie glikogenu
Wydaj mi się, że lepiej jest przyjąć białko wcześniej dla szybszego rozpoczęcia odbudowy tkanek mięśniowych.
Białko i węgle wysoki IG w domu, glikogen i tak nie uzupełnia się od jednego posiłku i nie od razu po posiłku. Do tego nie jest dla nas konieczny natychmiastowo.
No chyba że ktoś od razu po siłce może zjeść taki posiłek w szatni - to czemu nie.
Zmieniony przez - Detoxik w dniu 2010-09-08 12:14:04