Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1736 razy
słowa kluczowe: węgle  dlaczego 
Autor

Węgle na noc, dlaczego nie?

SosnaPL

Wysłana - 23 marca 2008 15:29    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Pytanie proste i krótkie. Dlaczego osoby chcące nabrać masy mięsniowej nie mogą spożywać węglowodanów na noc, jako ostatni posiłek?

Proszę o uzasadnienie dlaczego nie. Odpowiedź, że na noc jemy samo białko mi nie wystarczy, bo to wiem. Pytanie brzmi dlaczego unikamy węglowodanów?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 marca 2008 15:38 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Makaveli17

Wysłana - 23 marca 2008 15:38    Edytuj Cytuj
Odpowiedz sobie sam na pytanie:
Jaka ty chcesz mase?
Mysle ze miesniowa a nie tluszczowa, jedzac na noc wegle szybko przytyjesz i bedzie to raczej tluszcz a nie miesnie
Pozdrawiam

cyga84

Wysłana - 23 marca 2008 15:45    Edytuj Cytuj
Moge sie mylic ale jesli bedziesz przyjmowal duzo wegli na noc to zyskasz mase w postaci fatu na brzuchu-organizm nie bedzie mial jak tego nadmiaru kalorii spalic podczas snu.
Na noc przyjmuje sie bialko(do budowy miesni) i tluszcze(pozwalaja na dluzsze wchlanianie bialka podczas snu,co pozwala ograniczyc procesy kataboliczne).
Niewielka ilosc wegli nie zaszkodzi ale to nie powinien byc priorytet w tej porze dnia.
Generalnie to kolejne posilki w ciagu dnia powinny miec tendencje malejaca jesli chodzi o kalorie(chyba ze pozniej cwiczysz to jasne ze posilki okolotreningowe musza byc odzywcze)

Mam nadzieje ze pomoglem.Pzdr i Wesolych Swiat

SosnaPL

Wysłana - 23 marca 2008 16:00    Edytuj Cytuj
Ok dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. O to mi własnie chodziło.

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 23 marca 2008 17:55    Edytuj  Cytuj
Osoby bedace hardgainerami czasami nawet maja zelecane jedzenie ostatniego posilku bialkowo-weglowodanowego. Glownym powodem dla ktorego nie jadamy weglowodanow w ostatnim posilku jest to, ze wiekszoc zjada ten posilke 1-2h przed snem a zrodla weglowodanow sa zazwyczaj duze objetosciowo co moze przyczynic sie do obciazenia ukladu trawiennego, problemow ze snem i kolejnego dnia z porannym apetytem.

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

Hihihehe

Wysłana - 23 marca 2008 18:31    Edytuj Cytuj
A ja osobicie nie widzialam roznicy czy jadlam kanapki czy twarog na noc (w takiej samej ilosc kcal).Moze zbyt malo czasu robilam ten "eksperyment".W sumie to mimo wszystko balam sie tak dluzej ciagnac.

Ps.Domer,juz Cie nie lubie ;d Ach,to pewnie i ten post zostanie usuniety (O,juz widzisz przyczyne czemu tak.Na pewno sie zmartwiles...)
Specjalista -

bjs12

Wysłana - 23 marca 2008 19:32    Edytuj Cytuj
skoro krótkie i szybkie pytanie, to szybka i prosta odpowiedź - bo węgle to energia. Na noc bialeczko - antykatabolik.

SFD

Wysłana - 23 marca 2008 19:53    Edytuj Cytuj
Tak przed samym spaniem to lepiej nie, ale 2 h przed mała ilość może być (np kromeczka razowca). Ale generalnie najlepiej obserwować się - jak się zalewasz jedząc węgle na noc to zrezygnuj , a jak nie idzie w pas to luz, można szamać Tak na marginesie powiem, że ja jestem endo i całe życie jadałem na kolacje chleb i jakoś nie tyłem od tego.

Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-03-23 19:55:39

Makaveli17

Wysłana - 24 marca 2008 13:59    Edytuj Cytuj
Ja rowniez jestem endo/mezo
Od podstawowki do gim bylem taki grubasek ze szok a od 3 kl. sie "wyrobilem" bez jakiestam diety schudlem, jadlem co chcialem troche biegalem itp. Ogolnie to zauwazylem ze moj organizm zmienil sie troche jezeli chodzi o "zalewanie sie" Kiedys szybko tylem, teraz juz tak nie jest ;)

roberto_83

Wysłana - 24 marca 2008 14:59    Edytuj Cytuj
ja szamam na 1/2godz przed snem 100gr twarogu oraz maslo orzechowe ale nie nutella hehe tylko takie co ma sporo tluszczy troszke ww i troszke bialka..

kulturystyka - moje życie

cyga84

Wysłana - 25 marca 2008 08:26    Edytuj Cytuj
Sporo osob wcina na kolacje wlasnie twarozek(nie obciaza zoladka i ma dlugo przyswajalne bialko)-ja tez zaczne.Nie mam tylko pomyslu z czym to jesc zeby smakowalo.TY roberto mieszasz to z maslem orzechowym,czy robisz jakies kanapki?

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Węgle na noc, dlaczego nie?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.