Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
Witam
Chciałbym sie podzielić wrazeniami jakie mam po zabiegu polegającym na usunięciu ginekomastii.Jezeli ktos ma podobny problem lub pytanie,prosze moze w tym temacie pisac, na pewno odpowiem:)
Już jeden art. w SFD napisaęłm wiec skorzystam z kilku zdan by przybliżyć mój problem:"Mam to gówno od kilku lat,jednak nie wyglądalo to tak strasznie jak teraz(długi okres było troszke tłuszczyku pod sutkami jednak pare miesięcy temu nagle zaczęły sie rozrastac do stanu obecnego).Zaznaczam,ze gdy jest zimno sutki/brodawki/sie kurczą i wygląda to spoko(jak na zdj.ponizej)

Cała zabawa zaczyna sie po chwili kiedy sutki zaczynają sie rozrastać
takie czary-mary:P

*Swędziało?owszem,wydaje mi się,że tak,
*Sutki przy dotyku bolą,bolały?-nie
*Czuję grudki przy ściskaniu?-tak
*Sterydy-owszem,były uzywane,jednak rozrost zaczął się ok rok,półtora po ostatnim cyklu(dziwne opóźnienie)
Udałem się do Endokrynologa(50zł)miła pani wypytała się o sterydy,podotykała sutki-stwierdziła,ze to nie musi być ginekomastia i nawet jezeli bym chcial w tym stanie ona nigdy nie zgodzi się na zabieg poniewaz to moze być tłuszcz
*wysłała mnie na badanie PRL(prolaktyny-20zł)-norma
*USG sutków(50zł)-i co ciekawe badanie wykazało,że mam "grubą warstwę tkanki tłuszczowej w okolicy sutków"
Sami widzicie,ze jestem otłuszczony,chociaż waze 90kg mam duzy brzuch/zwykła fałda/ i prawde mówiąc ściskając fałdę brzuszną czuję takie same grudki jak te w okolicy klatki
*W tym przypadku pani Endo-zaleciła smarować klatkę kremem o wlasciwosciach odchudzających/zero efektu/
*Zjechałem pare kg z masy-zero efektu
*W swoim zakresie zjadlem pudeleczko Nolvy/zero efektu/
*Andractim/starczył na miesiac-zero efektu/
Spytacie sie po co to kupowałem skoro to na 100%tłuszcz?Ja tak do konca nie moglem uwierzyc temu badaniu usg,chociaz prowadzil je podobno specjalista-po prostu ch*jowo sie z tym czuje i jeszcze gorzej wyglądam i dlatego podejrzewam Gino.
Po jakim czasie zdecydowałem sie jednak za zabieg chirurgiczny.Oczywiscie pierw konsultacja z chirurgiem,potem latanie po lekarzach i robienie badań.Zabieg mialem przeprowadzony w klinice prywatnej w Poznaniu "Ars Medica". Chirurg tez stwierdzil,ze przyrostu gruczołu nie czuje tylko gródki tłuszczu-ginekomastia tłuszczowa ew.mieszana ,poniewaz gruczoł jak i tłuszcz w tym przypadku zawsze idą niby razem. Zabieg trwał ok 1.5 godziny, odessano mi 500ml tłuszczu /po 250 z kazdej piersi/Siedzę teraz w zmnienionym opatrunku /za tydzień ściągam sam/ i specjalnym pasie uciskajacym /z nim mam podobno chodzic do 3 miesiecy-i do tego czasu podobno mam sie powstrzymac od cwiczen/ Jezeli macie szczegółowe pytania,co jak-piszcie,sam jestem ciekaw jak to bylo u was (ci ktorzy przeszli ten zabieg)-co wolno,co nie i kiedy.Później wkleje zdjecia opatrunkow, i oglnie jak wyglądam teraraz-sam duzo powiedziec nie mogę poniewaz nawet klatki po operacji dobrze nie widzialem:)
Pozdrawiam:)