Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 175819 razy
Ankieta
normalne
27,08% (215)
mieszane
8,56% (68)
przetłuszczające się
37,91% (301)
cienkie, delikatne
12,97% (103)
suche, zniszczone
13,48% (107)
słowa kluczowe: poradnik 
Autor

WŁOSY- poradnik

SFD

Wysłana - 03 września 2004 13:41    Edytuj Cytuj
ostatnio mi sporo wypada...ale szczerze mówiąc nie wiem czy to takie wypadanie prawdziwe,mianowicie,włosy mam długie,tak do łopatek,myję je szamponem Lanza i odżywki używam regenerującej też tej firmy,z linii prof.,witaminy dostarczam od środka,zdrowo się odżywiam,cynk łykam dodatkowo a tu przy ostatnim myciu normalnie garściami...czy mogło być tak że po prostu one są długie i to się wydaje tak dużo??? podobno normalnie człowiekowi wypada 40-60 włosów dziennie,to całkiem sporo...no bo nie widze powodow zeby wypadały...:(

NiMrOdEL

Wysłana - 03 września 2004 13:46    Edytuj Cytuj
Też tak miałam, matka mnie oskarżała że coraz więcej włochów mi wypada i że mam coś z tym zrobić, a jak na moje włosy mi poprostu urosły i tak sie wydawało no bo przecież dłuższe, to optycznie ich więcej, a też jestem brunetka i to widać, sama wiesz. Z drugiej strony, może zbyt często je farbujesz? To jest killer dla włosów.

SFD

Wysłana - 03 września 2004 13:53    Edytuj Cytuj
no fakt farbuję często,ale już nie tak jak kiedyś i robię to u fryzjera.kiedyś zmieniałam kolor średnio raz w miesiącu,miałam na łbie całą tęczę i nie używałam odzywek bo mi się nie chciało,wiecie jak to jest z punkami;)
a ostatnio właśnie od paru lat fryzjerka mi farbuje tak co pół roku średnio,podcina końcówki,poleciła właśnie Lanzę i one nawet wyglądają b.zdrowo - lśniące są i śliskie...
mam nadzieję że to kwestia długości tylko z tym wypadaniem....

NiMrOdEL

Wysłana - 03 września 2004 16:29    Edytuj Cytuj
Raczej tak, poza tym te poprzednie farbowania swoje zrobiły. Ja nie farbowałam przez jakieś pół roku i też widze straszną różnicę (już tyle nie wypada). Warto kontynuować stosowanie tych kosmetyków o których mówisz. Czasem na większe efekty trzeba dłużej poczekać. Poza tym włos nie nos- odrośnie
A ogólnie na wypadanie włosów polecam rzepę, jest w różnych szamponach.
Poszukam potem może jakieś ziółka jeszcze na wypadanie

macja

Wysłana - 04 września 2004 15:19    Edytuj Cytuj
Włosy normalne - niefarbowane, nieprzetluszczające sie, geste, kazdy szampon tak samo działa kocham je

See, I don't want to hold my pillow late at night no more...3>

NiMrOdEL

Wysłana - 04 września 2004 19:55    Edytuj Cytuj
taka to pożyyyjeeee
qrcze, faaajnie masz
mi sie przetłuszczają cholery jedne

juzew

Wysłana - 06 września 2004 21:11    Edytuj Cytuj
A czy sa jakieś sposoby aby kręcone włosy przerobic na proste na zawsze? Poważnie pytam... Bo jak mam krótkie to jest git- są proste, ale jak urosna do 5, 6 cm bo tak lubię to robi sie sajgon i wyglądam jak d****. Po prostu...

Zachodzące słońce często zazdrości wschodzącemu księżycowi.
Pozdrawiam ja, Juzew.

pinecone85 ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 września 2004 11:47    Edytuj Cytuj
Mi wypadaja na mase, kiedys mialem dluzsze wlosy, zelowalem je modelowalem, takie rozne akcje, i gdzies tak o konca kwietnia( 3 tyg przed matura) zaczely mi na mase wypadac, musialem je sciac i teraz sie woze z 9 mm na glownie ( fryzura na wyspe) Poszedlem do dermatologa dostalem jakies wcierki, Radical Biostymina Wit B6 etc. Wcieram juz miesiac i niestety efektow za wielkich nie ma. Zauwazylem ze po treningu( sporty walki, bjj, cos jak zapasy wymaga czestego kontaktu glowy z przeciwnikiem, z mata) wlosy wypadaja mi bardziej, no i nie wiem co robic. To mi spedza sen z powiek, mowie serio. Nie chce byc lysy. Do twarzy mi z wlosami.

Grappling

otoanya

Wysłana - 22 września 2004 09:56    Edytuj Cytuj
juzew, możesz zrobić trwałą prostującą (taki sam mechanizm jak u Twojej babci robiącej loczki na głowie). Włosy są proste, ale niestety zabieg je niszczy , tzn. zrobi ci się sianko.
Ja osobiście prostowałam włosy mleczkiem prostującym L'oreala i suszyłam suszarką, niestety gorące powietrze bardzo wysuszało włosy, a mleczko je przeciążało i musiałam myć włosy częsciej, bo wyglądały na przetłuszczone
Tak samo z szamponami wygładzającymi włosy - przeciążają je ;-(
Teraz myję, nakładam odżywkę i suszę ZWYKŁĄ suszarką - są proste i mniej się 'sianią'

If you want it, come 'n' get it, cry out loud!!!

SFD

Wysłana - 23 września 2004 13:18    Edytuj Cytuj
Cześć dziewczyny. Jakie wolicie włosy u facetów, krótkie czy długie. Moze macie jakies propozycje na uczesanie (długość, kształt itp. ). Dzięki za odp.

Odpowiedzi jest na 32 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

WŁOSY- poradnik

Strony:  pierwsza  1  2  3  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.