mckan- właśnie chciałam ci polecić sunsilk i doczytałam że to już stosowałeś. Niemożliwe, aż tak ci się puszą???
No cóż, of kors są szampony specjalne do suchych włosów i właśnie takie ci polecam do stosowania

Można używać też balsamów bez spłukiwania. Takie balsamy (wiem z doświadczenia) mają tendencję do obciążania włosów/ heh, dlatego ja nie moge ich stosować.
Hmmm, pozostaje mi tylko dobrze się rozejrzec za produktami dla ciebie gdy będe niedługo dokupywała jakieś dla siebie
actiVe- heh, stosowanie farby na dłuższą metę zwykło być niezdrowe. Szczęśliwie wchodząc wgłąb XXI wieku wymyśla się coraz...eee... "zdrowsze" szampony i farby. Czasem farba jest nawet wskazana. Zawiera odżywki i te inne bonusy

Druga strona medalu jest taka że wiąże się to z dodatkową pielęgnacją

Są specjalne produkty do włosów farbowanych (szampony, odżywki). Bez takich częstokroć ani rusz.
Nadmiar zabiegów na pewno nie pomoże w utrzymaniu zdrowej czupryny. Nawet jeśli włosy są mocne, zbyt częste poddawanie się takim zabiegom, jak trwała, farbowanie czy rozjaśnianie, z pewnością nie wpłynie na nie korzystnie! O tym trzeba pamiętać. Jedyna nadzieja to wspomagacze powyższe czyli produkty do włosów farbowanych.
Second: odrosty zwykle farbuje się tak że na odrosty nakłada się farbę, trzyma się jakiś czas a potem pokrywa się resztą farby całe włosy. Ma to na celu pokrycie odrostów i odżywienie koloru reszty włosów. Taki sposób jest często opisywany na ulotkach dołączonych do produktu

Eeeeh, a jeszcze z drugiej strony piszesz że masz baaaardzo poniszczone włosy. Najprostsze to przestać farbować

Ale przecież lubisz czarne. Między nami- też lubię