Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 175842 razy
Ankieta
normalne
27,08% (215)
mieszane
8,56% (68)
przetłuszczające się
37,91% (301)
cienkie, delikatne
12,97% (103)
suche, zniszczone
13,48% (107)
słowa kluczowe: poradnik 
Autor

WŁOSY- poradnik

gromix1

Wysłana - 15 marca 2010 15:34    Edytuj Cytuj
hmm, żarełko ma niebagatelny wpływ na przetłuszczanie się włosów..a z szamponów itp. to polecam Subrinę Recept, dobry jest ten szampon, a dodatkowo jest jeszcze jeden produkt stosowany po myciu z tej serii, razem gites jeszcze bardziej:)

Maslanaaa

Wysłana - 02 kwietnia 2010 09:37    Edytuj Cytuj
A podobno im częściej myjemy tym bardziej się przetłuszczają - to chyba jakiś MIT

100 % satysfakcji

daga_1212

Wysłana - 02 kwietnia 2010 16:09    Edytuj Cytuj
Nie sądzę,że mit ponoś trochę przetłuszczone włosy myj zadziej i potem od razu są efekty że włosy się mniej przetłuszczają i nie trzeba tak często myć.

-Spójrz przez okno, co widzisz?
-Nic jest noc.
-Nie to cień mojej duszy...

Maslanaaa

Wysłana - 02 kwietnia 2010 22:44    Edytuj Cytuj
Chyba, muszę to wypróbować.

Ja myje dosyć często, czasem zdarza się, że codziennie. Po umyciu łatwiej mi się włosy układają, bo wsumie aż takich dlugich nie mam. Kiedyś miałam za pas to myłam raz na 3 dni i jakos sie trzymaly.

Zmieniony przez - Maslanaaa w dniu 2010-04-02 22:45:28

Zmieniony przez - Maslanaaa w dniu 2010-04-02 22:46:42

100 % satysfakcji

nioonia

Wysłana - 03 kwietnia 2010 00:52    Edytuj Cytuj
to jest mit ;)
nalezy wybierac delikatne szampony i odpowiednio nawilzac wlosy
Specjalista -

keval

Wysłana - 03 kwietnia 2010 15:20    Edytuj Cytuj
i unikac zbyt wielu kosmetyków do stylizacji, które bardzo obciazaja włosy....
Ja myje praktycznie 2x dziennie i jakos nie przetłuszczaja się szybciej.
Znawca -

Maslanaaa

Wysłana - 03 kwietnia 2010 17:26    Edytuj Cytuj
To widocznie zależy od gatunku włosów i wykonywanych dziennie czynności ;p

100 % satysfakcji

morgan74

Wysłana - 19 kwietnia 2010 15:07    Edytuj Cytuj
Myjemy tak często jak trzeba, z tym hartowaniem to mit. Tu ktoś pisał o tej Subrinie-potwierdzam, jest dobra. Od niej się gruczoły przesuszają i nie wydzielają sebum co spowalnia przetłuszczanie.

mojzesh

Wysłana - 02 maja 2010 11:54    Edytuj Cytuj
keval: "No to jeszcze masz 1,5 m-ca, żeby cos stwierdzić ( pewno będzie lepiej ), napisz potem jakie efekty, to może przydac się innym na tym forum"

Przepraszam, że tak późno odpisuję.. ale przejdźmy do rzeczy. Jeżeli chodzi o skuteczność leku Finaster po 3miesiącach.. trudno sprecyzować, ogólna poprawa gęstości ale nie jakaś mega duża, 80% poprawa wzrostu włosa na czubku głowy a jeżeli chodzi o zakola z przodu to tak 20%. Zasięgnąłem trochę więcej informacji na temat tego leku i wychodzi na to, że lek dopiero działa po 6 miesiącach.. także za 2,5 miesiące napiszę znowu co i jak. Jestem pozytywnie nastawiony, ponieważ lek już w jakimś stopniu zadziałał więc to jest sukces. Poza tym zauważyłem, że pokrzywa wcierana we włosy i skórę głowy odżywia i nadaje blasku, więc też polecam ;) Teraz rozglądam się za skutecznymi tabletkami, które zagwarantują mi mega gęstość włosa. Jeżeli ktoś zna takowe, proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

Bucccek

Wysłana - 02 maja 2010 19:26    Edytuj Cytuj
"JAK MYJEMY WŁOSY:
1. Nie wierzymy że codzienne mycie włosów im szkodzi- to nieprawda.
2. Przed myciem najlepiej włosy wyszczotkować.
3. Spłukujemy je letnią wodą (nigdy gorącą!!!)
4. Nakładamy szmpon dłonmi a nie wprost z butelki (lepiej odmierzymy płyn.
5. Głowę delikatnie masujemy paluszkami a nie paznokciami
6. Nie trzymamy szamponu za długo!!!
7. Dokładnie spłukujemy szampon (włosy o średniej długości- jakieś 3 minuty).
8. Jeśli nakładamy odżywkę (a powinniśmy)- lekko wyciskamy włosy z wody.
9. Nie trzemy ich ręcznikiem, tylko traktujemy je delikatnie,
owijamy w ręcznik na parę minut."

3 minuty plukanie wlosów? tzn. 3 minuty to daja 60l wody na jedno plukanie wlosów co daje 1800l wody miesiecznie na samo plukanie wlosów :P

sie cos komus nie pomylilo?

teraz moje:

lysienie u facetow moze byc rozne, testosteronowe i prolaktynowe, o problemach lojotokwych ktore w 90% sa spowodowane grzybami w meiszkach wlosowych nie bede pisal ...

a c oznaczy lysienie prolatynowe to sie sam przekonalem jak bralem tabsy antydepresyjne :P wlosy 3x rzadsze, na calej glowie :P

Odpowiedzi jest na 32 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

WŁOSY- poradnik

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.