co do swiecenia, sa rozne kosmetyki. POlecalabym uzywam zelów do mycia ktore tonizuja, takich samych toników i oczywiscie kremów matujacych . Firmy.. no coz, rozne sa, osobiscie nie bede ci polecac firmy bo ja mam raczej sucha (miejscami mieszana) skore. W kazdym razie uzywam teraz na dzien kremu matujacego Clearasil i dla mnie jest w sam raz. Jesli nikt ci nie doradzi jakiejs firmy tutaj to zapytaj pania w drogerii co mogłaby ci polecic, powiesz jaka masz cere i ze chcesz cos matujacego do smarowania i tonizujacego do mycia i na pewno doradzi NIe twierdze ze problem zniknie zupelnie ale z pewnoscia bedzie poprawa
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1153983247000
easy16
Wysłana - 27 lipca 2006 08:58
aa wielkie dzieki
tylko ze hmm chodzilo by mi bardziej o lek. wiem np ze roccutane blokuje gruczoly lojowe przez co jegp wydzielanie sie zmniejsza, ale to jest trpche za silne. Bardziej myslalem o jakims leku a nie kosmetyku ale wlasnie nie wiem czy takie cos istnieje :D
1153983517000
oska5
Wysłana - 27 lipca 2006 09:13
o roccutanie i izoteku sa osobne dwa posty, nawet moze wiecej, ja nie umiem powiedziec czy to by bylo dobre na to.
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1153984422000
easy16
Wysłana - 27 lipca 2006 09:32
Nie nie ja tego roccutane nie chce. Tradzik jush mi zszedl. Gdzie niegdzie jeshcze gdzies cos walnie no ale to raczej normalne :) tylko ta tlusta skora i myslalem ze jest wlasnie jakis lek ktory np po tam 4 miesiecznej kuracji spowoduje ze bede mial skore mioeszana lyb sucha. Najdziwniejsze jest to ze tlusta skore mam tylko na czole i w okolicach nosa. Na policzkach jest raczej mieszana tylko to czolo i okolice nosa ehhh. a uzywalem kremu nivea visage czy jakos tak to mi jeshcze wiecej wagrow powyskakiwalo i pryszczy wiec krem to raczej odpada :/
1153985542000
Boofi
Wysłana - 27 lipca 2006 10:30
przy założeniu nowego posta widzisz napis poniżej Nie zadawaj pytań na które odpowiedzi znajdują się już w serwisie!
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
1153989003000
easy16
Wysłana - 27 lipca 2006 11:37
Fakt znalazlem wiele tematow odnosnie tlustej cery. Jednak jak jush mowilem chodzilo mi o LEK ( np jakis antyiotyk w tabletakch, plynie itp idt ) a nie o kosmetyki czy kremiki a o leku na forum niestety nic nie znalazlem. Zdaje sobie sprawe ze moze czegos takiego nie byc wiec zadalem tez pytanie czy istnieje !
moim zdaniem moje pytanie nie dubluje innych postow
1153993034000
Boofi
Wysłana - 27 lipca 2006 12:03
witam co do leków - tylko dermaolog należy pamiętać że antybiotyki cię raczej nie wyleczą a tylko na czas brania ograniczą objawy
sądzę że jest wiele specyfików do przemywania twarzy - ludzie tu trohę o tym dyskutowali , jakieś toniki i inne , alkoholowe i nie ... na rózne osoby rózne rzeczy róznie działaja jedne pomagają drugie szkodzą
musisz też pamiętać o myciu twarzy niekoniecznie mydłem a czymś delikatniejszym (też pewnei jakeiś płyny i żele)
cóz - wg mnie dokładna higiena i nawyki są tu bardzo wazne jeslima się sklonności do przetłuszczania i trądziku
leki oczywiscie sa , stosuje sie tetracykliny (antybiotyki) jednak dają tylko chwilową poprawę , roaccutane - isotretinoina - pochodna witaminy A , hormony i inne
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
1153994592000
easy16
Wysłana - 27 lipca 2006 12:43
Wielkie dzieki
Tego wlasnie szukalem
Mam jeshcze jedno pytanie odnosnie cynku ale troche w innej formie tzn. Slyszalem ze podczas Wytrysku wyrzycane z organizmu są durze poklady cynku, a jak wiadomo cynk bardzo kozystnie wplywa na kondycje skóry. Teraz jest pewna sprzecznosc. Wiele źródel podaje ze masturbacja ani sex nie maja wplywu na trądzik a w tym przypadku mial by wplyw moze nie bezposredni ale posredni. chyba ze to nie prawda.
czy slyszal ktos moze o tym ??
1153996992000
Afrok
Wysłana - 27 lipca 2006 20:00
Roaccutane jest właśnie na tłustą skórę (łojotokową), stosuje się go też w kosmetyce jako lek na przebarwienia (w mniejszych dawkach, niż w przypadku trądziku). Zamieszczam tabelkę tam zaznaczyłem na czerwono leki które wpływają na łojotok. Izotretinoina = roaccutane
„Wiele źródel podaje ze masturbacja ani sex nie maja wplywu na trądzik a w tym przypadku mial by wplyw moze nie bezposredni ale posredni. chyba ze to nie prawda.” – Mitologie to ja też lubię (grecką i nordycką), nie słuchaj głupot.