Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 20144 razy
słowa kluczowe: usta 
Autor

WĄGRY i TŁUSTA SKÓRA

easy16

Wysłana - 27 lipca 2006 07:45    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam

czy są jakies leki, masci itp ktore likwidują ten polysk na ryju. Ktore hamują wydzielanie łoju i ktore zapobiegają powstawaniu wągrów.

PS: czy wągra mozna usunąc jedynie poprzez wycisniecie czy tesh za pomocją jakiejs masci lub nie wiem innego środka

Jesli dubluje jakis temtat to prosze o link i abrdzo przepraszam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 lipca 2006 08:54 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

oska5

Wysłana - 27 lipca 2006 08:54    Edytuj Cytuj
w archiwum masz bardzo ladnie powiedziane http://www.sfd.pl/Search.asp?wczym=tytul&search=wagry

co do swiecenia, sa rozne kosmetyki. POlecalabym uzywam zelów do mycia ktore tonizuja, takich samych toników i oczywiscie kremów matujacych . Firmy.. no coz, rozne sa, osobiscie nie bede ci polecac firmy bo ja mam raczej sucha (miejscami mieszana) skore. W kazdym razie uzywam teraz na dzien kremu matujacego Clearasil i dla mnie jest w sam raz.
Jesli nikt ci nie doradzi jakiejs firmy tutaj to zapytaj pania w drogerii co mogłaby ci polecic, powiesz jaka masz cere i ze chcesz cos matujacego do smarowania i tonizujacego do mycia i na pewno doradzi
NIe twierdze ze problem zniknie zupelnie ale z pewnoscia bedzie poprawa

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

easy16

Wysłana - 27 lipca 2006 08:58    Edytuj Cytuj
aa wielkie dzieki

tylko ze hmm chodzilo by mi bardziej o lek. wiem np ze roccutane blokuje gruczoly lojowe przez co jegp wydzielanie sie zmniejsza, ale to jest trpche za silne. Bardziej myslalem o jakims leku a nie kosmetyku ale wlasnie nie wiem czy takie cos istnieje :D

oska5

Wysłana - 27 lipca 2006 09:13    Edytuj Cytuj
o roccutanie i izoteku sa osobne dwa posty, nawet moze wiecej, ja nie umiem powiedziec czy to by bylo dobre na to.

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

easy16

Wysłana - 27 lipca 2006 09:32    Edytuj Cytuj
Nie nie ja tego roccutane nie chce. Tradzik jush mi zszedl. Gdzie niegdzie jeshcze gdzies cos walnie no ale to raczej normalne :) tylko ta tlusta skora i myslalem ze jest wlasnie jakis lek ktory np po tam 4 miesiecznej kuracji spowoduje ze bede mial skore mioeszana lyb sucha. Najdziwniejsze jest to ze tlusta skore mam tylko na czole i w okolicach nosa. Na policzkach jest raczej mieszana tylko to czolo i okolice nosa ehhh. a uzywalem kremu nivea visage czy jakos tak to mi jeshcze wiecej wagrow powyskakiwalo i pryszczy wiec krem to raczej odpada :/

Boofi

Wysłana - 27 lipca 2006 10:30    Edytuj Cytuj
przy założeniu nowego posta widzisz napis poniżej
Nie zadawaj pytań na które odpowiedzi znajdują się już w serwisie!

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

easy16

Wysłana - 27 lipca 2006 11:37    Edytuj Cytuj
Fakt znalazlem wiele tematow odnosnie tlustej cery. Jednak jak jush mowilem chodzilo mi o LEK ( np jakis antyiotyk w tabletakch, plynie itp idt ) a nie o kosmetyki czy kremiki a o leku na forum niestety nic nie znalazlem. Zdaje sobie sprawe ze moze czegos takiego nie byc wiec zadalem tez pytanie czy istnieje !

moim zdaniem moje pytanie nie dubluje innych postow

Boofi

Wysłana - 27 lipca 2006 12:03    Edytuj Cytuj
witam
co do leków - tylko dermaolog
należy pamiętać że antybiotyki cię raczej nie wyleczą a tylko na czas brania ograniczą objawy

sądzę że jest wiele specyfików do przemywania twarzy - ludzie tu trohę o tym dyskutowali , jakieś toniki i inne , alkoholowe i nie ... na rózne osoby rózne rzeczy róznie działaja jedne pomagają drugie szkodzą

musisz też pamiętać o myciu twarzy niekoniecznie mydłem a czymś delikatniejszym (też pewnei jakeiś płyny i żele)

cóz - wg mnie dokładna higiena i nawyki są tu bardzo wazne jeslima się sklonności do przetłuszczania i trądziku

leki oczywiscie sa , stosuje sie tetracykliny (antybiotyki) jednak dają tylko chwilową poprawę , roaccutane - isotretinoina - pochodna witaminy A , hormony i inne

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

easy16

Wysłana - 27 lipca 2006 12:43    Edytuj Cytuj
Wielkie dzieki

Tego wlasnie szukalem

Mam jeshcze jedno pytanie odnosnie cynku ale troche w innej formie tzn. Slyszalem ze podczas Wytrysku wyrzycane z organizmu są durze poklady cynku, a jak wiadomo cynk bardzo kozystnie wplywa na kondycje skóry. Teraz jest pewna sprzecznosc. Wiele źródel podaje ze masturbacja ani sex nie maja wplywu na trądzik a w tym przypadku mial by wplyw moze nie bezposredni ale posredni. chyba ze to nie prawda.

czy slyszal ktos moze o tym ??

Afrok

Wysłana - 27 lipca 2006 20:00    Edytuj Cytuj

Roaccutane jest właśnie na tłustą skórę (łojotokową), stosuje się go też w kosmetyce jako lek na przebarwienia (w mniejszych dawkach, niż w przypadku trądziku). Zamieszczam tabelkę tam zaznaczyłem na czerwono leki które wpływają na łojotok.
Izotretinoina = roaccutane

„Wiele źródel podaje ze masturbacja ani sex nie maja wplywu na trądzik a w tym przypadku mial by wplyw moze nie bezposredni ale posredni. chyba ze to nie prawda.” – Mitologie to ja też lubię (grecką i nordycką), nie słuchaj głupot.

Tabela pochodzi ze strony: http://www.luskiewnik.gower.pl/informacje_maj2004.html

Pozdrawiam Afrok

Raptor

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

WĄGRY i TŁUSTA SKÓRA

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.