Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 3556 razy
Ankieta
BARDZO DOBRY
64,29% (9)
DOBRY
7,14% (1)
NIE POLECAM
28,57% (4)
Autor

VITALMAX Dextroza Monohydrate Plus

OS Kogut

Wysłana - 17 października 2006 03:46    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

VITALMAX Dextroza Monohydrate Plus 1,23 kg

OPIS:

VITALMAX DEXTROZA MONOHYDRATE PLUS to preparat węglowodanowy w formie proszku zawierający 95% dekstrozy i 5% maltodekstryny. Dekstroza to cukier prosty, charakteryzujący się błyskawiczną absorpcją z przewodu pokramowego (nie wymaga trawienia), przyjmowanie jej poprawia bilans energetyczny organizmu oraz może zwiększać wytrzymałość mięśniową jak i wspomagać regenerację. Maltodekstryna jest polimerem glukozy, węglowodanem złożonym, trawionym wolniej niż dekstroza.

VITALMAX DEXTROZA MONOHYDRATE PLUS przyjęty do porcji kreatyny wywoła natychmiastowy wyrzut insuliny do krwi co spowoduje lepsze wykorzystanie kreatyny ( i innych substancji odżywczych w organizmie, szczególnie aminokwasów) przez komórki mięśniowe. Taki zabieg może zwiększać efektywność suplementacji nawet o 50%, dlatego jest tak popularnym dodatkiem stosowanym w kuracjach kreatynowych.

VITALMAX DEXTROZA MONOHYDRATE PLUS polecany jest osobom aktywnym, przede wszystkim sportowcom, jako uzupełnienie diety w szybko-wchłanialne cukry proste, do stosowania około-treningowo i/lub jako "transporter" kreatyny. Ze względu na specyficzne właściwości monosacharydów, preparat poleca się osobą z szybka przemianą materii.

Informacja żywieniowa:
Wartość odżywcza w 100 g preparatu:
Wartość energetyczna1672kJ (393 kcal)
- Białko 0 g
- Węglowodany 98 g
- Tłuszcz 0 g

Zawartość w 100g węglowodanów:
- dekstroza 95 g
- maltodekstryna 5 g

Sposób użycia:
Ok. 50g proszku rozpuścić w 200 - 300ml wody lub soku, stosować bezpośrednio po treningu:
1 łyżeczka od herbaty - 4 g
1 łyżka stołowa - 13 g

Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-11-07 20:46:13
Specjalista -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 grudnia 2006 16:49 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Spinacz750

Wysłana - 17 grudnia 2006 16:49    Edytuj Cytuj
Kupiłem tylko dlatego ze podczas brania dexto juice olimpu skończyło mi sie a w sklepie w którym sie zaopatruje akurat nie mieli i pani ekspedientka poleciła mi Dextroze z vitalmax skusiłem sie ale osobiscie odradzam smak tragiczny nie do wypicia musiałem sie nieżle zmuszać!!!

Fafelek

Wysłana - 14 stycznia 2007 20:55    Edytuj Cytuj
A ja tam byłem zadowolony, smak naturalny-smakuje prawie ja zwykły cukier a szczerze mówiąc kiedy mi sie skończyło dextro z vitala byłem zmuszony do kupna dextro juica z którego smaku jestem zdecydowanie mniej zadowolony. Taki sztuczny pomarańcz, poza tym szejker przesiąkł tym zapachem :) Pozdrawiam

Death34

Wysłana - 23 kwietnia 2007 23:36    Edytuj Cytuj
Ja kupilem 2 puchy po 1230g i smakuje jak normalny cukier, slodszy od glukozy.
Ale moim zdaniem glukoza byla by tansza a i tak prawie to samo

Życie jest różne kwadratowe i podłużne

KokoWKS FARFOCEL

Wysłana - 24 kwietnia 2007 01:09    Edytuj Cytuj
dekstroza to jest glukoza.
nie prawie to samo tylko to jest to samo

Keep ya head up

50marcio

Wysłana - 23 sierpnia 2007 17:24    Edytuj Cytuj
opłaca sie kupowac do kreatyny trec`a ?

akcas

Wysłana - 08 sierpnia 2010 10:12    Edytuj Cytuj
Smak naturalny jest ok. Smakuje bardziej bym powiedzial jak cukier puder ;) Jestem zadowolony
Ja jadlem z VITALMAX Creatine Monohydrate

Zmieniony przez - akcas w dniu 2010-08-08 10:14:12

akcasw0w

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

VITALMAX Dextroza Monohydrate Plus

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.