Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Czy oprocz clena cos na rynku jest jeszcze? ten srodek jest juz stary jak swiat czy pojawilo sie ostatnio cos nowego? A jesli nie, to pod jaką nazwą teraz clena w aptece mozna dostac?
Preparat Ventipulmin® Granulat stosuje się samodzielnie lub w połączeniu z innymi preparatami u koni do leczenia chorób układu oddechowego przebiegających ze zwężeniem światła dróg oddechowych powstałym wskutek skurczu oskrzeli i/lub oskrzelików i/lub nadmiernego nagromadzenia się śluzu w drogach oddechowych, takich jak:
* ostre, podostre i przewlekłe zapalenie oskrzeli i oskrzelików, również na tle zakaźnym (bakteryjnym lub wirusowym); * przewlekła zaporowa choroba płuc koni (Chronic Obstructive Pulmonary Disease; COPD); * ostre, podostre i przewlekłe stany alergii układu oddechowego; * inne schorzenia układu oddechowego przebiegające z objawami duszności lub przewlekłego kaszlu.
niezla opcja, stosowales? jak z dostepnoscia ? + sog za ciekawe info
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Ekspert -
1209562921000
e-lite
Wysłana - 30 kwietnia 2008 23:08
no ciekawe info a jaka cena tego ?
sog
Ekspert -
1209589727000
sidj7
Wysłana - 03 maja 2008 01:03
Więc tak: cena ok 200zl za 0,5kg zalezy z skad!Proste stosowanie w postaci proszku;ampulek nie bralem...Co do dostepnosci to nie bylo wiekszych problemow z zamowieniem-koles w nie zaczail chyba na poczatku co on zawiera-natomiast przy odbiorze zapytal o szczegóły dotyczace konia-czyli sciema poszla...Latwiej jest z koniarzami pogodac-prosto iw 100%pewne,czesto to konia podaja....Opakoanie zawiera miarke.Co do stosowania to efekt taki ze po 2 tyg.on spadłem7kg bez utraty obwodu w bicepsie;kiepskiej diecie i z powodu braku czasu 4 razy cwiczeniami z 1 aerobami-czyli powiedzmy duze marnotrastwo bo bylem ciekaw co potrafi ten zloty srodek....Ale sam sie zadziwiłem bo na offie przytylem 1kg-czyli nie duzo...Jako antykataboliki stosowałem hmb i jablaczan trecka i cfm vitalmaxa. Teraz pora na smak:jest raczej słodki nie przeszkadza.Postac :biały granulkowaty proszek,dla ciekawskich 1czubata lyzeczka to ok3tab-60mg...Stosowalem 2 razy dzinnie..Efekty:trzesienie lapek bylo,kolatania brak skorcze po bardzo ostrych aerobach...Ost2 dni na on objawy ustepowaly...Jakby co to pytac:)
1209769415000
TestoRossa
Wysłana - 06 maja 2008 23:30
ja ******le, dałeś chyba info roku stary , dzieki wielkie, ojciec najlepszego mojego ziomka jest weterynarzem, jutro z nim zagadam. Mam tylko nadzieje ze ten proszek oprocz substancji czynnej nie zawiera jakichs popiołów i zbędnych dodatko obciążających wątrobe bo wiadomo ze dawki dla konia pewnych rzeczy są lepiej tolerowane bo jego wątroba jest nasze plecy a nasza jak dwie pięści.
1210109458000
sidj7
Wysłana - 07 maja 2008 13:27
Nie-jest pysznie i smacznie;)))Bialutkie jak snieg-sa tez ampulki wiec nie ma problemu;))Ja żyje i jest ok-zadnych broblemow z watroba-tylko lapki dygotaja:)Napewno ci bez problemu sprzedadza!
1210159655000
Saida
Wysłana - 07 maja 2008 13:32
o proszę Testo w dopingu..ładnie...i sam sę musi redukować, a u innych dwa centy w pasie wypomina. No ładnie