Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

Skunksiarz

Wysłana - 07 listopada 2005 10:57    Edytuj Cytuj
ja pytam tak ciekawościowo bo jestem teraz na masie i tak będzie pewnie do lutego-marca, ale moje pytanie tyczyło się redukcji, jeśli chodzi o diete to prawdopodobnie będzie ona wyglądała tak że, ok 2,7-3g białka na kg, węgle będę chciał stosować jednynie w formie warzyw o niskim IG (tylko właśnie nie wiem jak po tym treningu jest z tymi węglowodanami) Tłuszcze oczywiście zdrowe to reszta kalorii (jeszcze nie wiem ile ich będzie). Teraz dieta na masie to klasyczna węglowodanowo-białkowo dieta choć ze sporą ilością Oliwy

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

Tyka

Wysłana - 07 listopada 2005 11:05    Edytuj Cytuj
generalnie posiłek potreningowy w takiej sytuacji powinien być spożyty normalnie zaraz po treningu, ja stosuję albo whey + carbo w proporcji 1:1 albo whey + tłuszcze w proporcji 2:1 w zależności od typu aktualnej diety redukcyjnej

kawa nigdy od razu po treningu, można na godzinę przed treningiem ale nie po (generalnie zaleca się odczekać około 3 godzin z piciem kawy po treningu siłowym)
Ekspert -

Skunksiarz

Wysłana - 07 listopada 2005 11:08    Edytuj Cytuj
Dzięki, właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

FatBoySlim

Wysłana - 07 listopada 2005 16:25    Edytuj Cytuj
Mam zamiar przetestować na sobie ten sposób, chce popracować nad ogólną gęstością mięśni i siłą, tylko nie wiem jak mam ułożyć plan siłowy. Jak efektywnie wszystko połączyć w te gigant serie, daj jakiś przykładowy plan albo tylko jakis ogólny zarys(ile seri, powturzeń?)np. taki jak sam stosowałeś.

Tyka

Wysłana - 07 listopada 2005 16:35    Edytuj Cytuj
standardowa odpowiedź na tak postawione pytanie - > wróżka Berenika, Plac Zamkowy 8

skąd ja mam niby wiedzieć jaki masz staż, jak teraz ćwiczysz, jakie masz wyniki siłowe i szereg innych rzeczy które niezbędnie trzeba znać aby komuś układać trening ? nawet profilu ci się wypełnić nie chciało więc sorry, ale przykładów nie będzie

jedyna rada jakiej mogę udzielić to skrócenie przerw między seriami do 30-45 sekund w setach prostych (jednego ćwiczenia) lub całkowita ich eliminacja w superseriach (złożenie dwóch ćwiczeń na przeciwstawne grupy mięśniowe - np. podciąganie na drążku i pompki na poręczach)

poza tym tego typu program na 100% nie jest optymalny do pracy nad siłą o której powyżej piszesz, a jedynie do utraty tłuszczu

Zmieniony przez - Tyka w dniu 2005-11-07 16:37:22
Ekspert -

FatBoySlim

Wysłana - 07 listopada 2005 17:15    Edytuj Cytuj
Masz racje, Mój błąd , źle zformułowałem pytanie, profil nie uzupełniony bo narazie nie mam czy sie chwalic ale uzupełnie mimo to
a wiec tak:
- staż jakieś pół roku, nawtet więcej tylko, że z przerwami wiec tego nie licze
- teraz od 3 tyg. trening regeneracyjny, wcześniej redukcja na ckd ćwiczyłem takim planem, jak w poście qazara CKD fakty nie mity
- mam dużą aktywnosc ruchową trening sw x3tyg gdzies ze 25min aerobow, pozniej głownie cwiczenia interwałowe
- wyniki siłowe słabe klatka wycisk około 70kg
- 182cm, 75kg, 17 lat
teraz chiałbym odrobic troche siły po redukcji i jak by sie dało jeszcze troche zrzucić, mam zamiar dozucic do tego kreatynke(1cykl), bilans kaloryczny tak na zero albo +100,+200 mało wegli, niskie ig, białka tak ze 2g/kg reszta tłuszcz.
powinno pomóc teraz mogłbyś pomóc stworzyć jakiś ludzki zarys tego treningu siłowego.

Tyka

Wysłana - 07 listopada 2005 18:11    Edytuj Cytuj
moim zdaniem trenuj chłopie treningiem masowym przy diecie izokalorycznej, będziesz równocześnie zrzucał tłuszcz i nabierał nieco mięśni - zobacz sobie treningi proponowane tutaj http://www.sfd.pl/temat215071/
Ekspert -

FatBoySlim

Wysłana - 07 listopada 2005 18:53    Edytuj Cytuj
w sumie to trening typowo masowy troche mi sie kłóci z sw, myślałem o czymś innym, troche pomyśle może wymyśle coś sensownego. Jaka to jest dieta izokaloryczna? A i jestem endomorfikiem. Za pomoc dziękuje.

Tyka

Wysłana - 07 listopada 2005 19:24    Edytuj Cytuj
izokaloryczna to taka na której jesz dokładnie tyle ile wynosi zapotrzebowanie

chłopie, potrzebujesz mięśni do tych sztuk walki, na razie do wzrostu masz ich mało więc trening masowy z niczym się tu u ciebie nie kłóci
Ekspert -

przechwyt

Wysłana - 07 listopada 2005 20:22    Edytuj Cytuj
Ja bym proponował, żeby Tyka jako rozpowszechniacz nowej teori zrzucania fatu, napisał przykładowego arta, jak powinna wyglądać dieta z treningiem na siłowni (jakie ćwiczenia,przerwy itp.), żeby każdy (w tym ja ) miał odniesienie i punkt zaczepienia.

Odpowiedzi jest na 55 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.