Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

Mjaz85

Wysłana - 20 listopada 2008 09:43    Edytuj Cytuj
Ja mysle ze jak uda ci sie zrobic taki "kompleks sztangowy" to bedziesz zjechany jak pies Ale jak dasz rade, to na pewno dobry to pomysl, bo tetno to podskoczy rowno w takim cwiczeniu. Aczkolwiek nie wypowiadam sie odnosnie poprawnosci calego treningu bo nie wiem

Guccik

Wysłana - 20 listopada 2008 10:09    Edytuj Cytuj
Tyka napisał:

"...na jednym treningu robisz :

- 1-3 ćwiczenia złożone dużymi ciężarami, mała liczba powtórzeń, normalne przerwy między seriami (cel - podtrzymanie masy mięśniowej i siły)

- po ich zakończeniu robisz np. 10 minutowy kompleks (zestaw kilku ćwiczeń na różne partie ciała połączonych w jedno) albo superserie/gigantserie - z mniejszymi ciężarami i krótszymi przerwami (cel - stworzenie deficytu kalorycznego bez utraty mięśni plus pobudzenie wydzielania GH i przyspieszenie metabolizmu potreningowego)..."

czyli mógłbym robić tak jak pisałem 2 serie wyciskania na klatke i uginania ze sztanga tylko z normalnymi 1,5 - 2 min przerwami i 8 powtórzeń, a potem 2 serie kompleksu z 0,5-1 min przerwy pomiedzy tymi dwoma seriami

Dobry to pomysł na utrate tłuszczu bez spadku masy?

Czy moze kompleks nie wykonywać w sposob: 6 powtórzen pierwszego ćwiczenia szybkazmiana i kolejne 6 innego ćwiczenia i tak do końca 5 ćwiczeń i krótka przerwa. Tylko tak jak pisał Tyka: 1 powtuzenia pierwszego cwiczenia potem drugiego i tak w kółko przez 10 min? :)

warto być dobrym ale to się nie opłaca, opłaca się być złym ale nie warto

Doping jest dla leszczy którzy są za słabi by osiągnąć coś samemu

Guccik

Wysłana - 25 listopada 2008 20:52    Edytuj Cytuj
Nikt mi nie pomorze?

jogger

Wysłana - 25 listopada 2008 23:11    Edytuj Cytuj
Średnio to dobre, bo GH wydziela się znacząco tylko przy ćwiczeniach na obciążeniach bliskich maksymalnym

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -

Guccik

Wysłana - 26 listopada 2008 10:41    Edytuj Cytuj
Masz jakąś propozycję co mógłbym zmienić? :)

jogger

Wysłana - 26 listopada 2008 23:45    Edytuj Cytuj
Ja jestem zwolennikiem klasycznych aerobów normalny trening siłowy przepalający glikogen i bezpośrednio po nim aeroby.

Ekspert -

Guccik

Wysłana - 27 listopada 2008 19:21    Edytuj Cytuj
No ja niestety za nimi nie przepadam jestem totalną kaleką jeśli chodzi o bieganie Próbowałem ale nie daje rady poza tym przy aerobach traci sie trochę masy. Próbowałem tez HIIT ale również nie wychodziło Myślałem ze taki trening będzie w końcu moją deską ratunkową

jogger

Wysłana - 29 listopada 2008 19:09    Edytuj Cytuj
A czy ja ci radzę biegać? każdy wysiłek tlenowy pali tłuszcz, może być marsz, rowerek, pływanie, byle bez zadyszki

Ekspert -

Guccik

Wysłana - 22 grudnia 2008 23:21    Edytuj Cytuj
Ale dlamnie ogolnie aeroby są lekko nużące ;p niemoglby sie kotś jeszcze ywpowiedzieć co o tym treningu sądzi?:) z gory dziex

Rothen

Wysłana - 23 grudnia 2008 01:28    Edytuj Cytuj
HIIT nie wychodzi a nużący napewno nie jest

aeroby . . . mp3 na uszy i jazda

widać że z twoją motywacją średnio

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

Odpowiedzi jest na 55 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.