Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

Tyka

Wysłana - 03 listopada 2005 15:47    Edytuj Cytuj
Quazar, na każdym niemal forum piszą że aeroby są cacy, oraz na każde jedno forum gdzie piszą np. że krowa jest czarna znajdą się trzy które twierdzą że jest biała, a osiem takich że jest w kropki. Mam na to jedną odpowiedź - spróbuj przez miesiąc tak, kolejny miesiąc inaczej, oceń sobie i będziesz wiedział, a nie bazuj na internecie

XP - ile sie wytrzymuje to zależy od parametrów treningu, bo mogę Ci dać takie że 4 minut nie wytrzymasz nawet przy relatywnie małych ciężarach (patrz Tabata)

co do tej metody to tak, ja próbowałem, na mnie działa
nie robie aerobów inaczej jak jedynie dla przyjemności a nie dla spalania tłuszczu
jedyny wyjatek to 3-5 minut na orbitreku tuz przed treningiem siłowym w celu lekkiej rozgrzewki

co do tego jeszcze kto takie rzeczy robił - tak robi wiekszość profesjonalnych studiów fitness gdzie nie płacisz za czas jaki w nich spędzasz ale za wyniki jakie osiagasz

jeśli płacisz za czas (fitness club na godziny) w interesie właściciela jest abyś przychodził często i na długo

jeśli płacisz za efekty, właściciel chce abyś schudł szybko i zwolnił miejsce dla następnego klienta - metoda : zero aerobów

Ekspert -

XP

Wysłana - 03 listopada 2005 16:02    Edytuj Cytuj
Ciekawi mnie nadal dlaczego takich rzeczy nie widziałem nigdy na przygotowaniach profesjonalnych zawodników , każdy film co oglądam czy to dokumentalny czy z przygotowań znanych zawodowców to każdy pobudka i jechana areoby , po siłowni również..... A tu nagle taki zwrot o 180.

Ale czy to nie jest metoda na pozbycie sie 5-10kg ?? Przy relatywnie wysokim współczyniku BF? Ktoś osiągną na tym ~8% ?

>>> Mów co uważasz, uważaj co mówisz <<<
Moje fotki z 12 września 2005:
[http://www.sfd.pl/temat222412]

Niunia-sfd

Wysłana - 03 listopada 2005 16:03    Edytuj Cytuj
dobra ja chce sprobowac te hiit... i teraz pytania
ile razy w tygodniu na silownie chodze 4-5 razy w tygodniu zaqwsze bylo 1h aero mam zastapic te aero hiit czy np. na zmiane raz hiit na drogi dzien aero?
drugie p[ytanie jak dokladnie ma wygladac hiit bo sa rozne wersje 5min rozgrzewki 10s max 30s normalnie i znowu 10smax i 30s normalnie... ?

Tyka

Wysłana - 03 listopada 2005 16:20    Edytuj Cytuj
XP nikt ci nie każe robić zwrotów o 180 stopni - miliony ludzi nadal robia i będą robić aeroby, bo one tak jak każda inna forma ruchu zużywają energię a więc mogą służyć do spalania tłuszczu, tyle że w mniejszym tempie niż bardziej intensywne metody

jeśli coś chcesz na ten temat znaleźć online to poszukaj w artykułach personal trainers głównie z US, ze szczególnym uwzględnieniem Kalifornii

mozesz też zajrzeć do prac naukowych, np. :

International Journal of Sport Nutrition (8(3): 213-222, 1998) - 5 days a week of 45 min aerobic training for 12 weeks had no effect on body composition over dieting alone.
Ekspert -

qazar ZASŁUŻONY

Tyka

Wysłana - 03 listopada 2005 16:55    Edytuj Cytuj
a co tam ciekawego piszą ?
Ekspert -

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 03 listopada 2005 17:06    Edytuj Cytuj
kiedys bylo porownaie 3 braci ,ktorzy robili 1: areoby(bieg) 2: silke lekka + brzuszki a 3: hiit i trening silowy (ciezki) bylo kto spali wiecej tluszczu no i wygral ten 3
Ekspert -

rzabba

Wysłana - 03 listopada 2005 17:39    Edytuj Cytuj
Tykuś! Z nieba mi spadasz

Czyli mogę już teraz z czystym sumieniem dalej nie lubić aerobów ??

>>życie zaczyna się po trzydziestce<<
leniwa efka
trzeba mieć silne barki, żeby udźwignąć skrzydła anioła

Tyka

Wysłana - 03 listopada 2005 18:20    Edytuj Cytuj
Możesz Rzabbciu niemniej jednak warto je i tak robić od czasu do czasu - &quot;prewencyjnie&quot;
Ekspert -

Niunia-sfd

Wysłana - 03 listopada 2005 23:00    Edytuj Cytuj
a czy na moje pytanko moze ktos odp. prosze

Odpowiedzi jest na 55 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

Strony:  pierwsza  1  2  3  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.