Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

Tyka

Wysłana - 25 marca 2006 17:50    Edytuj Cytuj
tłuszcz się spala nawet w czasie snu gdy ma się deficyt kaloryczny
Ekspert -

bucefau

Wysłana - 25 marca 2006 19:27    Edytuj Cytuj
Uka P.

byłbym wdzięczny za jakieś linki jeśli to nie problem :)

Uka P.

Wysłana - 25 marca 2006 19:46    Edytuj Cytuj

"Go ahead, make my day..."
Znawca -

-MJ-

Wysłana - 25 marca 2006 22:34    Edytuj Cytuj
Czy HIT to to samo, co HIIT? Z wypowiedzi w tym temacie: http://www.sfd.pl/temat255661/ chyba wynika, ze nie. Jak na razie znalazlem sporo informacji nt. tego pierwszego.

Tyka

Wysłana - 25 marca 2006 22:53    Edytuj Cytuj
HIT to odmiana treningu siłowego (nie polecam)
HIIT to trening interwałowy (polecam)
dwie różne rzeczy, obie dostępne w wyszukiwarce
Ekspert -

Thamuz_

Wysłana - 25 marca 2006 22:56    Edytuj Cytuj
Z jakiego wzgledu nie polecasz HITu? Pytam bo w niedlugim czasie mialem zamiar zaczac robic.

Kruszek

Wysłana - 25 marca 2006 22:57    Edytuj Cytuj
Jakby co jest jeszcze HST, podobnie jak HIT i podobnie jak Tyka nie polecam. Stosowałem i wyniki były dalekie od oczekiwanych

Zmieniony przez - Kruszek w dniu 2006-03-25 22:58:49

Vecht of sterf - Je bent een kleine stinkende vieze zuigende kankerhoer!
Znawca -

Tyka

Wysłana - 25 marca 2006 23:00    Edytuj Cytuj
to zacznij, może ci się sprawdzi

mnie nie odpowiada ani HIT ani HST, co nie znaczy że innym nie dają one wyników
Ekspert -

-MJ-

Wysłana - 26 marca 2006 18:23    Edytuj Cytuj
Jak powinien wygladac trening silowy docelowo polaczony z HIITem - oczywiscie w celu redukcji tkanki tluszczowej? (prosze, nie zbywajcie mnie linkami do wyszukiwarki ).
Szczegolnie chodzi mi o:
- przerwy (ze sledzenia watku wnioskuje, ze jak najkrotsze, badz brak, ale nie jestem pewien),
- ilosc powtorzen,
- powiazanie cwiczen - z tego, co czytalem, wazne jest wykonowanie cwiczen angazujacych jak najwiecej miesni, lecz nie wiem, jak maja byc one polaczone; tzn. czy jedno po drugim (jedna seria), tak jak w HIT? Czy tez tradycyjnie, z kilkoma seriami i progresja?
- czy wykonywac cwiczenia na wszystkie grupy miesniowe na jednym treningu, czy tez podzielic np. na gore/dol?
- ile treningow tygodniowo?
Moj staz to ~3 lat.

lessie ZASŁUŻONY

Wysłana - 27 marca 2006 06:53    Edytuj Cytuj
dzięki Tykoś...
ja też przed latem jak zwykle spróbuję swoich sił w walce z bf%, zobaczymy jak pójdzie tym razem. Co do diet to ja z kolei lubię zmiany - i kaloryczności i dostępności makroskadników i w sumie najtrudniej jest mi utrzymać coś w stylu zbilansowanego poziomu na granicy i poniżej zapotrzebowania, zresztą wychodzi to dość mało w ogólnej liczbie kalorii.
Dlatego pasuje mi cykliczność diety - przejadanie się na carb-up itd...
Minusem jest nieregularne bieganie do kibla Huśtawkę nastrojów to mam zawsze - jak baba z klimakterium. Ale może ja już mam męski klimax...
Mam jeszcze takie gdybanko - jak to jest ze spalaniem tłuszczu w wyniku zwiększonego EPOC po treningu a posiłkiem zaraz po wysiłku. Teoretyzując lepiej z żarciem zaczekać - ale czy rzweczywiście? Czy ma to większy ( czyt. znaczący i zauważalny ) wpływ na przemiany tłuszczowe???
Powsszechna opinia zwiększenia mobilizacji tłuszczu jeszcze po ćwiczeniach przez nie-jedzenie jest trochę oklepana i zastanawiam się ile w tym prawdy...

lessie...po prostu lessie

Odpowiedzi jest na 55 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.