Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

DUDEK

Wysłana - 18 grudnia 2005 16:55    Edytuj Cytuj

Wejdź na MOTYWATOR TRENINGOWY - wszystkie moje artykuły w pełnej wersji i najlepsze z sfd.pl
find us on facebook [http://www.facebook.com/motywatortreningowy]

juuzef

Wysłana - 18 grudnia 2005 23:16    Edytuj Cytuj
a ja mam pytanie: dlaczego aeroby mają bardziej kataboliczne działanie niż treningi intensywniejsze ? szczególnie że w tych drugich zachodzi spalanie beztlenowe z czego moim zdaniem wynika że czerpiemy energie w mniejszym stopniu z tłuszczu

Zmieniony przez - juuzef w dniu 2005-12-18 23:25:51

PeppeR

Wysłana - 20 grudnia 2005 13:56    Edytuj Cytuj
Witam. Musze przyznac , ze art bardzo ciekawy ,szczegolnie ze nigdy nie lubilem aerobów. Równiez planuje pozbyc sie nadmiaru fatu, jednak jak powinno to wszystko razem wygladac?? Poklei.
Dieta, wieksza ilosc bialka(3g na kg), mniejsza weglowodanow (np o polowe zmniejszyc, nie spozywac w okresie okolotrenigowym, jesc wiecej warzyw. Dobrze??
Trening silowy chociaz nie wiem czy mozna go tak nazwac, bo trening z przerwa okolo 30s miedzy seriamy niepozwoli nam podnosic relatywnie duzyc ciezarow. Moze trenowac bardziej regresywnie?? Na poczatek duzy ciezar a potem zmniejszamy i wykonujemy kolejna serie po krotkiej przerwie. Wydaje mi sie ze wtedy zachowalibysmi wiecej dotychczas posiadanej sily.
Podoba mi sie pomysl robienia HIIT na basenie, co powiecie na to , zeby plynac 1 basen na "maxa" delfinem , odpoczywac wracajac np na placach po czym kolejna dlugosc delfinem , powrót i tak 3-4 razy.
Mysle ze nie ma sensu robic HIIT w dzien treningowy , za duzo tego. w tyg. Na silce 3x w tyg i 2x HIIT i, do tego A6W na brzuch. Wystarcza 2 dni HIIT??
Jakie antykataboliki stosowac do tego i spalacze?? Myslalem o Nag z SAN przed i po treningu zarowno silowym jak HIIT, czy moze HMB?? I tak dorzucic do tego kreatyne mono 10g dziennie. No i do takich ciezkich treningow sadze ze jakis dopalacz w stylu BODYOCTANE, jaki spalacz?? A moze poprostu tussi wtedy mamy spalacz i dopalacz w jednym

Tyka

Wysłana - 20 grudnia 2005 15:06    Edytuj Cytuj
Dieta, wieksza ilosc bialka(3g na kg),

moim zdaniem za dużo

mniejsza weglowodanow (np o polowe zmniejszyc, nie spozywac w okresie okolotrenigowym,

dokładnie na odwrót, spozywać węgle głównie po treningu siłowym

jesc wiecej warzyw. Dobrze??

dobrze, ale małe porcje często

Trening silowy chociaz nie wiem czy mozna go tak nazwac, bo trening z przerwa okolo 30s miedzy seriamy niepozwoli nam podnosic relatywnie duzyc ciezarow. Moze trenowac bardziej regresywnie?? Na poczatek duzy ciezar a potem zmniejszamy i wykonujemy kolejna serie po krotkiej przerwie. Wydaje mi sie ze wtedy zachowalibysmi wiecej dotychczas posiadanej sily.

Nie podoba mi się to totalnie - przekombinowane

Podoba mi sie pomysl robienia HIIT na basenie, co powiecie na to , zeby plynac 1 basen na "maxa" delfinem , odpoczywac wracajac np na placach po czym kolejna dlugosc delfinem , powrót i tak 3-4 razy.

zależy jak długi basen i jaka prędkość - tzn. ile trwa jeden interwał

Mysle ze nie ma sensu robic HIIT w dzien treningowy , za duzo tego.

dobrze myslisz

w tyg. Na silce 3x w tyg i 2x HIIT i, do tego A6W na brzuch. Wystarcza 2 dni HIIT??

odradzam A6W. Co do tego ile aerobów czy HIIT'u potrzeba to się okaże - nalezy stopniowo zwiększać albo ilość albo intensywność

Jakie antykataboliki stosowac do tego i spalacze?? Myslalem o Nag z SAN przed i po treningu zarowno silowym jak HIIT, czy moze HMB?? I tak dorzucic do tego kreatyne mono 10g dziennie. No i do takich ciezkich treningow sadze ze jakis dopalacz w stylu BODYOCTANE, jaki spalacz?? A moze poprostu tussi wtedy mamy spalacz i dopalacz w jednym

nie ten dział

o tussi i pokrewnych dyskutujemy tylko w dziale doping
Ekspert -

PeppeR

Wysłana - 20 grudnia 2005 15:36    Edytuj Cytuj
OK dzieki zaczynam to sobie w glowie ukladac. Basen ma 25m a czas mozna zmierzyc ewntualnie 1,5 basenu interwalem, powinno byc dobrze.

niwix SDW Team

Wysłana - 20 grudnia 2005 16:20    Edytuj Cytuj
Tyka co ze mną ?

napsiałem powyżej jaki stosuje aktualnie rozkład makro skł. i jaki planuje robić rpzy tym

i jak to widze

ale widze że oprócz odesłania mnie gdzieś ( nawet nie wiem gdzie ) nic sie nei zmieniło.

www.body-factory.pl
www.sdw.pl

Tyka

Wysłana - 20 grudnia 2005 16:30    Edytuj Cytuj
Niwix, udzieliłem ci wszelkich rad jakich mogłem - dla mnie twoje podejscie jest zbyt (niepotrzebnie) skomplikowane

jeśli jestes teraz na diecie masowej, odejmij 300 kcal z węgli

porób trochę aerobów lub HIIT'a przez 2 tygodnie

jeśli zaczniesz chudnąć, kontynuuj

jeśli nie, albo obetnij kolejnych 300 kcal, albo dodaj jedną więcej sesję aerobów lub HIITa

proste
Ekspert -

niwix SDW Team

Wysłana - 20 grudnia 2005 17:27    Edytuj Cytuj
tylko pytanie jest gdzie dodać HIIT , czy 2 x w tygodniu w dniu treningu MT będzie ok ?

kalorie tne z węgli

trening na siłowni również chce kontynuowac , w myśl że HIIT + ciężki trening najlepiej daje rade z deficytem kalorycznym

to że tzreba obserwowac siebei i regulowac wysiłek to dobrze wiem tylko chce zacząć z rozsądnego poziomu.

www.body-factory.pl
www.sdw.pl

Tyka

Wysłana - 20 grudnia 2005 18:15    Edytuj Cytuj
rozsądny poziom to zero, potem stopniowo dodawać

zero plus jeden równa się jeden

ergo

na poczatek dodać jeden HIIT w tygodniu

czy tak to trudno pojąć ?
Ekspert -

niwix SDW Team

Wysłana - 20 grudnia 2005 19:34    Edytuj Cytuj
Tykuś , ja to pojąłem już dawno temu i o tym wiem że nei startuje sie z 4 x HIIT i 5x Siłownia + inna aktywność i obcina podaż kalorii o 1000 w myśl zasady im więcej tym lepiej

moje pytanie dalej brzmi
GDZIE DODAĆ HIIT ?
w dniu treningu Tajskiego ?
przed tymże treningiem ?
( trening popołudniu )
czy po nim ?

www.body-factory.pl
www.sdw.pl

Odpowiedzi jest na 55 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.