Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

REDSI

Wysłana - 11 listopada 2005 16:50    Edytuj Cytuj
NIE NO, BEZ PRZESADY!! MUSIALABYM PRZECZYTAC WSZYSTKIE LINKI NA TEMAT HIT-A I HIIT-A.ZADNYCH SPRECYZOWANYCH ODPOWIEDZI NA SWOJE PYTANIE TU NIE WIDZE!!
ALE DZIEKI ZA UWAGE..
POZDRAWIAM

"tylko CHECI i WIARA zrobia z Ciebie CARA"

Grasik ZASŁUŻONY

Wysłana - 11 listopada 2005 16:53    Edytuj Cytuj
NIE NO, BEZ PRZESADY!! MUSIALABYM PRZECZYTAC WSZYSTKIE LINKI
nie no, a my mamy ci odpowiedzieć...? /rozoomiesz w czym rzecz? /

poza tym to dziwne, bo ja widzę info nt. HIITa widzę...
pamiętaj, że HIT i HITT to dwie roozne rzeczy - http://www.sfd.pl/szukaj-HIIT

ps. nie krzycz /capslock/

roownież pozdrawiam

Zmieniony przez - Grasik w dniu 2005-11-11 16:56:54

28:06:42:12
That is when the world will end.
Specjalista -

REDSI

Wysłana - 11 listopada 2005 17:01    Edytuj Cytuj
dzieki grasik, ale i tak nic z tego nie wynika!
ja nie krzycze bo jestem w pracy(wylali by mnie za wrzaski)a te doze literki to niewiem skad sie wziely...)
pozdro
ps.wlece jeszcze na wyszukiwarke ale niemam zbytnio czasu zeby sie roztkliwiac nad czyimis postami(rozumiesz..?)tym bardziej ze poza praca obowiazuje mnie nauka nio i za 40min mam trening!!

Tyka

Wysłana - 11 listopada 2005 17:54    Edytuj Cytuj
przy tak egoistycznym i aroganckim podejściu nie licz że ktokolwiek będzie marnował swoj czas aby ci cokolwiek wyjasniać
Ekspert -

REDSI

Wysłana - 12 listopada 2005 10:32    Edytuj Cytuj
racja..tyle, ze nie wszyscy sa tacy sami(...)wiecej znalazlam na temat hita w dziale o odzywianiuoki.doki
ps.
pozdrawiam i milego dnia

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 15 listopada 2005 16:32    Edytuj Cytuj
Metabolism. 1994 Jul

Impact of exercise intensity on body fatness and skeletal muscle metabolism.

Tremblay A, Simoneau JA, Bouchard C.

Physical Activity Sciences Laboratory, Laval University, Ste-Foy, Quebec, Canada.

The impact of two different modes of training on body fatness and skeletal muscle metabolism was investigated in young adults who were subjected to either a 20-week endurance-training (ET) program (eight men and nine women) or a 15-week high-intensity intermittent-training (HIIT) program (five men and five women). The mean estimated total energy cost of the ET program was 120.4 MJ, whereas the corresponding value for the HIIT program was 57.9 MJ. Despite its lower energy cost, the HIIT program induced a more pronounced reduction in subcutaneous adiposity compared with the ET program. When corrected for the energy cost of training, the decrease in the sum of six subcutaneous skinfolds induced by the HIIT program was ninefold greater than by the ET program. Muscle biopsies obtained in the vastus lateralis before and after training showed that both training programs increased similarly the level of the citric acid cycle enzymatic marker. On the other hand, the activity of muscle glycolytic enzymes was increased by the HIIT program, whereas a decrease was observed following the ET program. The enhancing effect of training on muscle 3-hydroxyacyl coenzyme A dehydrogenase (HADH) enzyme activity, a marker of the activity of beta-oxidation, was significantly greater after the HIIT program. In conclusion, these results reinforce the notion that for a given level of energy expenditure, vigorous exercise favors negative energy and lipid balance to a greater extent than exercise of low to moderate intensity. Moreover, the metabolic adaptations taking place in the skeletal muscle in response to the HIIT program appear to favor the process of lipid oxidation.

Cos ciekawego w temacie HIIT ale raczej nei odkrywczego i nie nowego
Ekspert -

Tyka

Wysłana - 15 listopada 2005 16:38    Edytuj Cytuj
Qaz, zajrzyj na stronę numer 4 w tym poście
Ekspert -

qazar ZASŁUŻONY

Stromile

Wysłana - 18 listopada 2005 19:46    Edytuj Cytuj
Pytanie do Tyki: Jeżeli robie trening na mase to bezposrednio po treningu robic 10-15 min HIITa czy tylko w dni nietreningowe zeby budowac mase i od razu spalac fata.

Big Mass

Tyka

Wysłana - 18 listopada 2005 22:32    Edytuj Cytuj
jak będziesz próbował na raz budować masę i spalać tłuszcz to niewiele zbudujesz i niewiele spalisz

optymalnym jest budować masę przy lekkim przyroście tkanki tłuszczowej a następnie robić rzeźbę

dlatego też w okresie robienia masy aeroby wszelkiego rodzaju radzę ograniczyć do minimum niezbędnego dla utrzymania kondycji bo tłuszczu i tak nie spalisz efektywnie jedząc nadmiar kalorii niezbędny na masie
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 55 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Utrata tłuszczu - demitologizujemy aeroby

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  ...  ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.