Tyka dzieki za bardzo cenna porade zeby poszukac w google o tym. Chodzilo mi ktos na tym forum to stosuje i ma jakies rezultaty. Gdybym chcial poczytac o genialnych badaniach amerykanow nad HIITem, to nie zadawalbym tego pytania tu na forum ?
a mianowicie czy w dni w ktore nie cwicze na silowni tez mam cwiczyc HIIT czy tez tylko po treningu a jesli tak to tez w przedziale od 10 do 15 minut??
1131566250000
Tyka
Wysłana - 09 listopada 2005 21:06
cele ? staż ? kondycja ? pozostałe treningi (liczba w tygodniu, czas rodzaj, czas trwania, intensywność) ?
albo jeszcze prościej - spróbuj i zobacz co z tego wyniknie
Ekspert -
1131566793000
XP
Wysłana - 09 listopada 2005 22:25
Ja wpadam z moimi pytaniami.
Marzec/ Kwiecien zamierzam to robić.
Dieta jak w tamtym roku czyli około 300-350g białka +350G węgli + ~20g tłuszczu. Czyli około 3000kall ( Aktualnie 3500-3700 Waże 107kg) . Będe odcinał co tydzien 50g wegli czyli 1) 500, 450, 400,350 czyli po mC wyjde tak jak pisałem wyżej.
Tyka wiem że trening typowo siłowy który proponujesz zwieksza zapotrzebowanie kaloryczne i tlenowe jak piszesz , ale jakie przerwy miedzy seriami ? czy on ma wygladać jak typowo siłowy (1-5 powtórzen) z 3-5 min. przerwami?
Hitt np rowerek odrazu po treningu siłowym 20 minut (30s szybko 1minuta wolno) czy inaczej.
Trening z cieżarami 2 razy w tygodniu nie można częśćiej ? np jedną grupę dziennie robić z dużymi cieżarami To by wychodziło 30-40 minut cieżary +20 min rowerek?
20 gram tłuszczu ??? toż to zabójstwo dla układu hormonalnego, ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem diet z tak niskim udziałem tłuszczy, u mnie musi on wynosić minimum 35%
treningi - absolutnie nigdy nie polecam takiego splitu przy odchudzaniu (czyli podziału typu jedna partia ciała dziennie) - może to dobre dla zawodowych kulturystów i koksiarzy, ale dla wszystkich innych najlepszy jest albo trening full body albo przynajmniej raz góra, raz dół. Generalnie zresztą przy redukcji więcej niż 2-3 porządne treningi w tygodniu to dużo i o utratę mięśni łatwo, tak więc w odniesieniu do takich schematów jakie proponujesz powyżej doradzać ci nie mogę bo się na takich nie znam, może lepiej ci poradzą w treningu lub dopingu
Ekspert -
1131572431000
XP
Wysłana - 09 listopada 2005 22:59
Z każdym dodatkowym pytaniem głupieje
Przy ostatniej redukcji robiłem codziennie trening typowy nr 2 o którym pisałeś , no i z mięcha niewiele co poszło (po 3mc ) 3cm w łapie 1cm na mc no ale 112kg zjechałem do 89kg... W pasie z 98 na ~85...
Sam nie wiem...
Napisz mi jak byś ty to widział w moim przypadku. A jeżeli nie widzisz tego ni w ząb ni w .... to ok .
Przede wszystkim - jaki będziesz mieć mniej wiecej procent tłuszczu zaczynając redukcję i do jakiego chcesz dojść (w jakim czasie) ?
Ekspert -
1131607158000
Tyka
Wysłana - 10 listopada 2005 08:25
poza tym, pomiedzy 112 a 89 jest 20% masy ciała - jeśli straciłeś AŻ TYLE na redukcji oznacza to że albo przed nią miałeś masę tłuszczu (w co wątpię) albo że znaczna część strat to były mięśnie