Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 572 razy
słowa kluczowe: utrata  tłuszczu 
Autor

Utrata tłuszczu

All-Inc

Wysłana - 12 lutego 2010 14:14    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Zacząłem treningi aerobowe - HIIT (trening interwałowy) 2x tyg. , w dni nietreningowe. Biegam pod koniec przerwy międzyposiłkami, pytanie: czy powinienem po treningu przyjąć niewielką ilość carbo? Czy też wystarczy jeśli zjem standardowy posiłek (chude mięso, brązowy ryż/makaron)?

Nie miałbym tego problemu,ale moja redukcja wiążę się z chęcią polepszenia definicji mięśni - 179cm wzrostu przy wadze 88 kg, zaw. tkani tłuszczowej 14% (badana).Problem jest taki, że z natury jestem ektomorfikiem,więc za wszelką cenę chcę ochraniać wypracowane umięśnienie.

Pytanie drugie: co sądzicie o robienie treningu cardio (nie HIIT) w moim przypadku po treningu siłowym. To byłoby jakby przedłużenie treningu, zaleca się, aby trwał do 1h 15min, po tym czasie należy się odżywić odpowiednio. A cardio oznaczałoby 40-50 min treningu + 40 minut biegania/rowerku. Jak to się ma do ochrony i utraty mięśni?

Madness? THIS IS SPARTA!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 12 lutego 2010 14:59 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

mumakil

Wysłana - 12 lutego 2010 14:59    Edytuj Cytuj
Co prawda nie jestem znawcam, ale wlasnie jestem podczas redukcji i tez martwilem sie o miesnie. Mam diete LC. W niecale 4 tyg schudlem ponad 5 kg i zero spadkow w sile + nawet niewielkie wzrosty. Posilki mam takie jak opisales. Godzine po treningu jest to zazwyczaj ryz brazowy + kurczak bez skory + warzywa. Trening 3 razy w tygodniu + 4 razy interwaly w DNT . Po silowni zawsze 30kg bialka (ostrowia wpc ) a po interwalach 20g. Moze sie przyda ;)

misterjo

Wysłana - 12 lutego 2010 18:41    Edytuj Cytuj
Co do węgli po treningu to każdy ci powie inaczej. Bo po treningu nie wyczerpiesz glikogenu do minimum więc nie trzeba dawać węgli tylko samo białko, ale niektórzy dają i białko i carbo od razu po treningu. Więc musisz sam spróbować co jest dla ciebie lepsze.

akneraj

Wysłana - 13 lutego 2010 07:08    Edytuj Cytuj
All-Inc, wazne bys miał białko-okołotrenignowo. Potrzebujesz energii, więc dodajesz weglowodany do przed-treningowego. Po treningu potrzeba odbudowy glokogenu. I tak jak Misterjo zaznaczył zalezy od ciebie ile weglowodanów przyjmiesz.

Co do aerobów, rób interwały lub aeroby po siłowym do 25 minut. Inaczej popalisz mięsnie. A w dni NT mozesz robić aeroby lub 1-2 razy HIIT w ciągu tygodnia.
Znawca -

All-Inc

Wysłana - 14 lutego 2010 17:50    Edytuj Cytuj
Jeśli skuszę się na te aeroby po treningu to koktajl dopiero po całości tak? Jeszcze rozważałem Purple Wraath na ok 15 min przed końcem treningu (zeby ochrona wlaczyla sie w srodku aerobow), co sadzisz akneraj?

Madness? THIS IS SPARTA!!

misterjo

Wysłana - 14 lutego 2010 18:01    Edytuj Cytuj
Aminokwasy średnio wchłaniają się 30 minut gdzieś czytałem, więc postaraj się jakoś 30 minut przed aerobami je dać, a najlepiej 30 minut przed treningiem siłowym.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.