Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

Uszkodzenie nerwu łokciowego

dejna74

Wysłana - 25 lutego 2005 12:24    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam!

Mam uszkodzony nerw łokciowy po przypadkowym uderzenu łokciem w metalową futrynę (to było mocne uderzenie). Obecnie mam problem z czuciem w 4 i 5 palcu dłoni, neurolog powiedział mi że zaczyna się zanik mięśni tych palców. Chciałbym dowiedziec się w jaki sposób mogę samodzielnie prowadzić rehabilitację ręki, bo w poradni rehabililtacyjnej jest ogromna kolejka, a szkoda czekać nic nie robiąc.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 lutego 2005 22:53 
W większości przypadków polecamy:

Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

MR.MST

Wysłana - 25 lutego 2005 22:53    Edytuj Cytuj
Po pierwsze idź do innego neurologa,po drugie jest spora szansa by sie zaczął on regenerowac,zresztą jak to u Ciebie jest..wogole nie masz czucia,nie mozesz wykonywac ruchow tymi palcami,czy tylko czesciowo??

dejna74

Wysłana - 26 lutego 2005 12:24    Edytuj Cytuj
Nerw jest uszkodzony tylko częściowo jak sądzę. Ręka funkcjonuje prawie normalnie oprócz tego że: jest słabsza, często mi drętwieje od łokcia do dłoni, prawie cały czas czuję w niej mrowienie, ciarki; dotykając 4 lub 5 palcem dłoni czegokolwiek czuję się co innego niż kiedy dotykam pozostałymi palcami; po zaciśnięciu pięści na dole dłoni w ręce uszkodzonej mam małe napięcie mięśni dłoni tak jak u kogoś kto ma pulchną rękę (to właśnie neurolog nazwał zanikiem mięśni, kiedyś napięcie mięśni było takie samo w obu dłoniach). Ciekawy jestem czy w tej sytuacji mogę dalej uprawiać ćwiczenia siłowe czy nie? Jak rehabilitować samemu tą rękę (nerw i dłoń). Na razie dostaję zastrzyki domięśniowe z "miligamma N", mające zlikwidować ewentualne zatory i skrzepy w żyłach i naczyniach limfatycznych.

MR.MST

Wysłana - 26 lutego 2005 13:00    Edytuj Cytuj
hmmm...pewnie cwiczen siłowych chwilo nie powinieieś wykonywać,ale za to cwiczonka angażujące dłoń + przedramie w ramach rehabilitacji to raczej tak,ale i tak najlepiej byłyby zapytać o to jakiegoś rehabilitanta,fizjoterapełte itp. powiem Ci jeszcze,że nie dawno mialem coś podobnego(w mniejszym stopniu) - też chodziło o ten nerw,też o 4 i 5 palec no i kawałek dłoni przy tych palcach(momentami aż do nadgarstka)choć siła mieśniowa chyba specjalnie nie spadła,normalnie więc ćwiczyłem na siłce i po tygodniu przeszło.Jeśli nerw jest fakycznie tylko cześciowo uszkodzony to z czasem się zregeneruje.

anitkaa

Wysłana - 03 kwietnia 2009 20:30    Edytuj Cytuj
Mam to samo uderzyłam się o metalową barierkę poczułam jak mi przeszedł po całej ręce taki gorący prąd i miałam najpierw opuchniętą rękę opuchlizna przeszła mi aż do ramienia i zrobił się obrzęk w łokciu i nerw jest oblany krwiakiem, spuchł i nie wygląda to dobrze.. Mam drętwienie w palcach 3,4,5 i łapie mnie skurcz w łokciu, leczyłam się prywatnie u ortopedy, dostałam skierowanie na rehabilitacje na kriopol, magnetronik, prądy, ultradźwięki ale nic mi nie pomogło jeszcze gorzej się czuję.. Byłam u doktora na konsultacji i dał mi skierowanie bezpośrednio na oddział do Warszawy do kliniki ręki i dostałam też na EMG .. Pojechałam tam profesor przyjął mnie i kazał przyjechać z wynikami i zobaczy co dalej.. Obejrzał USG, które było robione w Płocku i sam się zdziwił bo jak zdrowy nerw ma 3 mm to ten uszkodzony ma 2 cm... Powiedział ze nerw jest uwięziony i trzeba będzie go uwolnić. Tylko najpierw trzeba zobaczyć w jakim stopniu jest uszkodzenie. Powiedział ze w 99% będzie operacja. A i radzę ci iść do ortopedy, jeśli jesteś z Płocka to doktor Piotr Branczewski jest ortopedą.. Pozdrawiam..

shiter

Wysłana - 03 kwietnia 2009 22:10    Edytuj Cytuj
przez cztery lata myślę że mu się poprawiło

Spragniony wiedzy ?
[http://www.cyfrowa-ksiazka.za.pl/]

Nuk00v

Wysłana - 03 kwietnia 2009 22:16    Edytuj Cytuj
Jesli chodzi o domowa rehabilitacje to mozesz wykonywac wszystkie cwiczenia o ile palce sa sprawne ruchowo . Zaciskanie na pilce , mozesz skombinowac jakas gumke, zakladac na palec i pokonywac jej opor . Mozesz uzywac cieplo/zimnych prysznicy aby poprawic trofike lokcia.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Uszkodzenie nerwu łokciowego

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.