Mam pytanie, mam 16 lat od 4 miesięcy ćwiczę karate kyokushin i chciałbym również zapisać się na muay thai a w przyszłości MMA :). Ostatnio kumpel napisał do mnie że będę musiał usunąć umm... chrząstkę nosową?, no i moje pytanie brzmi: Czy usuwanie tej chrząstki, to jakiś wymóg żeby móc ćwiczyć, czy od tak dla picu? ;)
haha co do kolegi wyzej to bylo mocne XD to nie jest zaden wymog zeby trenowac , chrzastke usuwa sie po to aby uniknac ciaglych zlaman nosa itp to jest indywidualna sprawa kazdego trenujacego , ochroniarze w klubach sobie wycinaja chrzastki a niektorzy nic nie trenuja ;p jak chcesz to mozesz sobie od tak wyciac a nie musisz wogole nie sluchaj kolegi pewnie sam gdzies to slyszal i przekrecil co nie co albo robi cie w*****a ;]
" a w oczach tryskających męstwem, krył każdy zimną grozę..."
1268938296000
peepeek
Wysłana - 18 marca 2010 19:53
szkoda pieniędzy, straszny ból, a i z nosem problemy dalej będą jak dostaniesz .
To dobre dla profesjonalistow, trenuj z normalnym nosem, nie badz glupi:)
1269006585000
MMA91
Wysłana - 19 marca 2010 16:38
jak potem ten nos wyglada bez chrzastki? jak taki orangutana?:D i na***** to?? znam wiele dobrych fajterow ale zaden nic nie wycinał :D ps. nastepnie wytnij jajka by nie bolało jak cie kopna :D co to ludzie nie wymysla ;D było kiedys cos z jakas specywikiem co sie miedzy kostki w rece wstrzykiwało :D to niby potem twardnialo i miało sie z***ana reke :P ale to juz prze głupota :D
1269013118000
Gieceu
Wysłana - 19 marca 2010 20:50
Ludzie sie posuna do roznych glupot:) Tego sie nie uniknie
1269028230000
Di3g0
Wysłana - 19 marca 2010 22:37
hahahahaha 'wytnij jajka by nie bolało' no to teraz wszystko kminie xD dzięki za odpowiedzi :D:D