W sobotę wyjeżdżam w końcu na zasłużony urlop. Wiadomo, że nad morzem czekają setki pokus: gofry, lody, bita śmietana itp. :) Chciałbym się spytać, czym mógłbym zastąpić takie jedzenie. Chodzi mi przede wszystkim o owoce. Czy jedzenie np. dużej ilości nektarynek jest wskazane? Może jakieś inne owoce? Generalnie jestem na diecie, moim celem jest kratka na brzuchu. Nie chcę stracić w 10 dni tego co zyskałem przez ostatnie 4,5 miesiąca :)
To albo krata na brzuchu albo gofy i bita smietana. Nad morzem tez jakos mozna diete utrzymac. Poza tym kilka dni odstepstwa (umiarkowanego) podkreci metabolizm.
______________________________ Niepijacy kawy i nieleniwy Kawosz. Chyba nie chce byc grubasem. ______________________________ Doradca w Odżywianiu BTW: Nie ukladam diet!!!!
pierwsza by zobaczyc twoje oczy... druga, druga... by zobaczyc twoje usta... trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...
A.W.O.L.
Ekspert -
1057228929000
SFD
Wysłana - 03 lipca 2003 12:49
Jeśli masz napisać coś bezwartościowego, to najlepiej nie pisz nic. Wiem, że albo to albo to. Wiem też, że można utrzymać dietę. Jednak nie takie było moje pytanie. Chodziło mi o owoce. Jakie jeść najlepiej. Jeśli znasz odpowiedź na to pytanie to odpowiedź i będę Ci za to wdzięczny. Jeśli nie: omiń ten temat. pozdrawiam
1057229398000
Marcinecki
Wysłana - 03 lipca 2003 13:02
A co bylo bezwartosciowego? Odpowiadam Ci zgodnie z swoja wiedza i z dobroci serca wiec to uszanuj.
Co do owocow to mozesz ich zjesc tyle zeby Ci sie spozycie w bilansie kalorycznym miescilo. Wartosci kaloryczne znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=37279
BTW: Jezeli ciagniesz redukcje przez 4,5 miecha to zrob sobie tydzien delikatnego luzu. Wyjdzie Ci to tylko na zdrowie.
Pozdrawiam.
______________________________ Niepijacy kawy i nieleniwy Kawosz. Chyba nie chce byc grubasem. ______________________________ Doradca w Odżywianiu BTW: Nie ukladam diet!!!!
pierwsza by zobaczyc twoje oczy... druga, druga... by zobaczyc twoje usta... trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...
A.W.O.L.
Ekspert -
1057230174000
maro007
Wysłana - 03 lipca 2003 13:07
Jasne, że owoce i warzywa można jeśc ważne żeby nie robić tego w hamburgerze czy kebabie, bo znałem już takich ludzi. Ja w sobotę też jadę nad morzę biorę ze sobą białko i aminokwasy i powiedziałem sobie,że nie będzie żdnego tłustego żarcia ani zbyt dużych ilości piwa o innych trunkach nie wspominając. Musisz poprostu powiedzieć sobie co jest ważne a przypuszczam, że ważniejsza jest forma i odpuścić sobie wakacyjne jedzenie.
"Nie ma wielkiego czynu, który nie powstałby z wielkiego marzenia"
1057230467000
SFD
Wysłana - 03 lipca 2003 13:19
cześć jezeli chcesz utrzymać mase mieśniową weż ze sobą białko ( najlepiej aminy ) i glutaminę. Przez 3-4 miesiace robiłem mase i tak się spłukałem ze stać mnie było tylko na glutaminę, dzieki niej zadnych spadków
Lepsze owoce niz słodycze, Polecam
"Wymieniaj doświadczenia. Ale tylko na lepsze!" (Janina Ipohorska)
1057231157000
Marijo
Wysłana - 03 lipca 2003 15:39
Pod koniec lipca też jade nad morzę. Na 2 tygodnie. Potraktuje to jako niewielką przerwę regenerecyjną. Oczywiście to będzie odpoczynek czynny (siatkówka plażowa, biegi wzdłuż plaży, tenis, pływanie itp.) No i dieta. Nektarynki możesz wcinać (ale nie w deserze z bitą śmietaną ;) poza tym, dużo soków owocowych, wielowarzywnych, a jak zjesz rybkę z surówką, to nie powinno ci zaszkodzić. Tak jak piszą poprzednicy. Zrobi to na dobre twojemy metabolizmowi. Generalnie na diecie, w ciągu tygodnia, powinno się jednego dnia dostarczyć organizmowi więcej składników, niż obejmuje dzienna dieta. Organizm i tak tego nie odłoży, a wprost przeciwnie, będzie to odskocznia od diety, do której się może przyzwyczaić i uznać ją jako constans :)
proteinki, proteinki... dla chłopczyka i dziewczynki GG: 438179
1057239570000
Marijo
Wysłana - 03 lipca 2003 15:40
Pod koniec lipca też jade nad morzę. Na 2 tygodnie. Potraktuje to jako niewielką przerwę regenerecyjną. Oczywiście to będzie odpoczynek czynny (siatkówka plażowa, biegi wzdłuż plaży, tenis, pływanie itp.) No i dieta. Nektarynki możesz wcinać (ale nie w deserze z bitą śmietaną ;) poza tym, dużo soków owocowych, wielowarzywnych, a jak zjesz rybkę z surówką, to nie powinno ci zaszkodzić. Tak jak piszą poprzednicy. Zrobi to na dobre twojemy metabolizmowi. Generalnie na diecie, w ciągu tygodnia, powinno się jednego dnia dostarczyć organizmowi więcej składników, niż obejmuje dzienna dieta. Organizm i tak tego nie odłoży, a wprost przeciwnie, będzie to odskocznia od diety, do której się może przyzwyczaić i uznać ją jako constans :) Ale może niech to potwierdzi jakiś expert ;)
proteinki, proteinki... dla chłopczyka i dziewczynki GG: 438179
1057239611000
SFD
Wysłana - 03 lipca 2003 17:38
Thx marijo :) Będę oczywiście starał się unikać fast foodów, lodów, bitej śmietany itd :) Chodzi mi właśnie o to czym mogę zastąpić te smakołyki, zaspokajając głód i jednocześnie jedząc zdrowo :) Na pewno nie poradzę sobie ze wszystkimi pokusami, bo kocham jedzenie, szczególnie to niezdrowe, ale mam nadzieję, że wyjdę z tego pojedynku zwycięsko :) Także zamierzam spędzić urlop aktywnie: biegi, siatkówka plażowa itp. :)
1057246698000
sweetcandy
Wysłana - 04 lipca 2003 23:37
Arbuzy i melony z tego co wiem mają znikome ilości kalorii, nie daj się nabrać na winogrona (cukry).Miłego wypoczynku
Grzeczne Dziewczynki Idą Do Nieba...A Niegrzeczne Tam Gdzie Chcą
1057354633000
SFD
Wysłana - 05 lipca 2003 00:08
znajac zycie na plazy zwiekszysz aktywnosc ruchowa, wiec LEKKIE ;] odstepstwo od diety mozesz spokojnie przezyc. jedz owoce, lecz uwazaj na cukry proste, nie jedz ich wieczorem, a po poludniu juz najlepiej tez.
pozdro
haaron
---------------------------------------------- To TYLKO MOJE ZDANIE, mozesz uwazac inaczej !!!! <BANG!> YoU'rE DeAd, BrAiN`s OuT YoUr HeAd ;] * pomoglem? kliknij gdzies tu ----------------------------------------------->