Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 3253 razy
słowa kluczowe: uraz  stawu  skokowego 
Autor

Uraz stawu skokowego

benediktos

Wysłana - 29 kwietnia 2009 20:55    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Jestem po urazie stawu skokowego ( trójkostne złamanie stawu i kości strzałkowej ). Unieruchomienie - gips na 8 tygodni. Po zdjęciu ponoć jest wszystko ok. , ale nadal nie jestem w stanie obciążać nogi a na rehabilitację mogę jeszcze długo poczekać.Jest to mój pierwszy, tak długi okres kiedy zostałem wyłączony z ruchu. Coś tam ćwiczę, ale sam nie jestem przekonany co do skutku. O lekarzach nie chcę wspominać. Wwiem ,że jest to mój problem więc jeśli ktoś miał podobne przejścia lub wiedzę co można w tej chwili zrobić ,będę wdzięczny...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 maja 2009 02:03 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

lisek2005

Wysłana - 07 maja 2009 02:03    Edytuj Cytuj

czarek;)

Piotr Zemł

Wysłana - 07 maja 2009 12:21    Edytuj Cytuj
No jezeli nie zalapiesz sie na rehabilitacje w osrodku zalatw sobie w prywatnym gabinecie, warto odrazu zadzialac z leczeniem. koszty sa rozne w zaleznosci od gabinetu ale np za miesieczne leczenie tj 20 wizty codzinnie zabiegi wydasz okolo 500-600 zl ale powinienes miec wszystko super zrobione, u siebie w gabinecie mam takie przypadki i z doswiadczenia wiem ze po takim urazie zastosowanie rehabilitacji i zabiegow znacznie skraca okres niesprawnosci

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -

benediktos

Wysłana - 07 maja 2009 13:51    Edytuj Cytuj
dzięki za radę, od wtorku zaczynam zleconą rehabilitację ( mam nadzieję, że noga wróci do formy)ale szczegółów nie znam. Najbardziej zależy mi na fachowej poradzie i efektach. Na początek mam czas do 4 czerwca ( o zgrozo ! ).Jeśli nie będzie zmian , to w zanadrzu mam jeszcze w domu "rowerek rehabilitacyjny" , dość stary ale sprawny z regulacją obciążenia ( jeśli ten typ ćwiczeń byłby wskazany ) A jeśli nie - skorzystam z Waszych porad. I teraz i na przyszłość. Jeszcze raz dzięki...

benediktos

Wysłana - 16 maja 2009 10:38    Edytuj Cytuj
Jak narazie to lipa, zabiegi skuteczne ale trochę nie w tym kierunku co trzeba. Okazało się bowiem , że mam ( mogę mieć )przypadłość w postaci przykurczu ścięgna, i wszelkie inne rozwojowe ćwiczenia nie poprawiają komfortu chodzenia.Jest totalny ból.Noga jest "ciągnięta" za sobą. Prawda jest taka, że czas najwyższy zmienić rehabilitanta (do tej pory byłem traktowany jak zwykły "połamaniec", więc gdy pokazałem zdjęcia rtg okazało się że na ćwiczenia za wcześnie, bo poważne złamanie , że mogą być problemy i że to dłużej potrwa - pocieszyli mnie )i zająć się fachowo przez specjalistów w prywatnym zakładzie. Jeśli mam dalej czekać to z pewnością będę miał przykurcz ... a wtedy może być nawet zabieg chirurgiczny. O zgrozo , taka jest u nas służba zdrowia.

kradam

Wysłana - 16 maja 2009 17:34    Edytuj Cytuj
Nie rozumiem Twoich narzekań. Czy fachową opiekę dentystyczną masz w ramach "służby zdrowia"? Tak samo jest z fizjoterapią na poziomie. Trzeba płacić i tyle.
Specjalista -

grach

Wysłana - 26 marca 2010 13:03    Edytuj Cytuj
jak sie czujesz po tym urazie

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Uraz stawu skokowego

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.