Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 778 razy
słowa kluczowe: uraz  rzepki 
Autor

Uraz rzepki

maciek710

Wysłana - 21 maja 2009 23:47    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.Grałem w piłkę nożną w pewnym klubie od około września 2007r. wcześnie nie grałem w klubie tylko z kumplami i na w-f.Była końcówka sezonu nie doznawałem kontuzji.I chyba w marcu 2008r. doznałem urazu rzepki.Rzepka w lewym kolanie przeskoczyła na zewnętrzną stronę kolana.Pojechałem od razu do szpitala i wysiadając z samochodu rzepka wskoczyła na swoje miejsce.Ale poszedłem i tak do lekarza.Miałem prześwietlenie i wszystko było ok rzepka wskoczyła na swoje miejsce więc lekarz co mnie zdziwiło nie założył mi gipsu.
Długo dochodziłem do siebie po urazie.W maju lub kwietniu zacząłem chodzić dalej na w-f.Było wszystko ok ale przy większym wysiłku rzepka jakby się chciała znów przesunąć ale miałem za każdym razem stabilizator.Teraz po roku od urazu chciałbym wrócić grać znowu w klubie ale boje się żeby znów mi się to nie stało gram w stabilizator i zacząłem regularnie ćwiczyć na nogi na siłowni.Od dłuższego czasu nie odczuwam żeby działo się coś z moja rzepką chociaż gram w stabilatorze bo boje się żeby znów nie przesuneła.Chciałbym dowiedzieć się czy mogę wrócić do grania w klubie?Czy miał ktoś podobny uraz i ma problemy do teraz z tym?

Mój stabilizator wygląda podobnie do tego :

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 21 maja 2009 23:54 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 99.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

jaro9999

Wysłana - 21 maja 2009 23:54    Edytuj Cytuj
Ogółem stabilizatory nie są zbyt dobre na dłuższy okres czasu, mięśnie, ściegna muszą zacząć same pracować. Miałem podobną kontuzje i to jakiś czas temu a do teraz czuje przy większych obciążeniach oraz zmianie pogody ale robię swoje. Na coś trzeba umrzeć.

hmmmm

maciek710

Wysłana - 21 maja 2009 23:58    Edytuj Cytuj
Stabilizator nosze do grania.Nie używam go na codzień do chodzenia.

jaro9999

Wysłana - 22 maja 2009 00:00    Edytuj Cytuj
musisz stopniowo kolano przyzwyczaić do obciążenia zacznij od jakiegoś truchtu bez stabilizatora, pomału małymi kroczkami

hmmmm

maciek710

Wysłana - 22 maja 2009 00:11    Edytuj Cytuj
Ale nie jestem pewny czy mam zacząć grać w piłkę bez niego.Teraz dokładnie nie wiem bo na prześwietleniu wyszło że mam jakiś nie "dobur" czegoś ale nie jestem pewien czego.Musze jeść dużo białka.I mówił lekarz że to może być genetyczne po rodzicach.

-Baca-

Wysłana - 22 maja 2009 09:51    Edytuj Cytuj
taki uraz raczej moze sie odnawiac
kolega mial podobna sytuacje
i kilka razy mu przeskoczyla
wiec jest ryzyko

Nagrody w Typerze sfd.pl funduje Sklep Kibica [http://www.ISS-sport.pl]
[http://www.sfd.pl/Liga_Typer%C3%B3w__X_Edycja-t791009.html]

!!!<<< ARSENAL LONDYN >>>!!!
!! Pomyśl, jeśli potrafisz !!
Specjalista -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.